PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : OKB yim saçma düşünce ve depresyon ve çok alınganlık yardım :(

ekonomici
09-03-2012, 09:45 PM
Selam kardeşlerim çoğu insan gibi bende OKB hastasıyım . Doktora hiç gitmedim . Ama teşhisi ben koydum :D

Bu hastalığım 2003 ün 15 eylülünde başladı. Öğrenciydim. Ve 15 eylül 2003 den 5 haziran 2008 a kadar hergün banyo yaptım , Kumandaya dahi elleyemiyor . Kendi kanepemde oturduktan sonra yatağa yatmaya giderken o picama ile yatamıyordum . Bu takıntı 2 yıl sürdü . Sonra sadece banyo yapma takıntım vardı. Neyse ben anladımki bu iş böle olmayacak . 2009 da iktisat bölümünü kazandım . Ailem bizde gelelim sen yapamassın dediler. Sonra yok deneyeceğim dedim , kötü olursam gelirsiniz dedim. Denedim. azmettim tam 3 hafta banyo yapmadım . 3 haftada banyo yapıordum . Ama ne yapayım bundan kurtulmalıydım . ALLAH affetsin cünüpte gezdik :( Ama başaracaktım kurtulacaktım öyle hayalim vardı. Çok şükür gerçekleşti kurtuldum .
Sonra Aileden biri ölecek diye düşünceler geldi aklıma sonra uğraşmadım geçer dedim 3 ay sonra buda geçti. Ardından herşeyi kontrol etme takıntısı başladı . Ve bu illet takıntıda ocak 2011 de son buldu.
Şimdi tarih mart 2012 . Ve yeni bir takıntı baş gösterdi. Acizim yazmayı istiyorum kimse yadırgamasın lütfen :(
Üniversite okurken 2. sınıfta iken yani tam 9 ay önce bizim kampüs üniv. ile kampüs yurdu arasında bayrak tepe var Ve az ilerde de Sosyal tesis var .
Bayrak tepeye nadir herkes çıkar , hafta bir iki kişi , lakin ben ordan geçerken çok sıkıştım , motoru bozmuşum kendime dedimki lan bişey olmaz şu kıyıya git dedim kendime. Yav arkadaş çevreye baktım kimse yok biliyorum . Ama aradan 9 ay geçti haala kuşku varya biri gördümü diye , ya videeo çekip nete koydularsa ben ölürüm utançtan diye zihnim yedi kendini ya .
Bunu düşünüyorum son 3 aydır . Herşeye alıngan oldum psikolooojim bozuldu ya , 9 aydır kimseden ses soluk çıkmadı ama ne biliyim ölecem dertten :(
OKB bu , size saçma geliyor ama bu heder etti bu düşünce

Beynimi nasıl rahatlatabilirim

atacannn
09-03-2012, 10:12 PM
arkadaşım geçmiş olmus daha öncede böyle bi durumda kaldım başardım diyorsun demek ki sen bunu yenebilecek bir güçtesin boş zamanlarını iyi değerlendirmeye çalış beyni çok fazla boş bırakma sapıtıyor yoksa ne düşünüyüm diye teşhis konusunda doktora ya da Psikoloğa danışmanı tavsiye ederim çünkü burada teşhis koyamazlar :)

ekonomici
09-03-2012, 10:24 PM
Hocam sağolasın , Bazen o düşünce gelince aklıma , diyorumki kendime len saçmalama öyle birşey olsa 9 ay da bir yerden patlak verirdi diyorum :))
Ama çok şükür herşey yolunda aksilik yok . Bazen unutuyorum bazen dert ettiriyor işte ya :(

the_raven
01-04-2012, 04:31 AM
sevgili kardeşim, öncelikle sana ilk tavsiyem ilaç tedavisine başlamandır.Bunun içinde bir ruh hekimine gözükmelisin..
Eğer tedavi edilmezse o "beni biri görmüşmüdür" kaygın geçer bir başkası başlar.Ve öyle anlar olur ki 9 ay geçmesini bırak 9 saatte bir bu takıntıların yerini bir başkasına bırakır..
şimdi önceki kaygın banyoydu değilmi..bak 3 hafta banyo yapmadan gezmişsin,yani gezilebiliormuş değilmi...bu çok basit bir kuramdır ama işe yarar.
farzedelimki seni gördü birisi,,kaldıki öyle birşey imkansızdır,görse bile kimse sandığın kadar yani o kadar kötü değil ki seni videoya alsınlar..kaldı ki aldılar kim ne yapsın be kuzum senin görüntülerini...
bir yerde gördüğünde de kahkahayla gülersin sende izlerken...sonuç itibariyle dünya güzeli bakmaya doyamıyacağımız güzeller de gözümüzde saygınlık derecesi çok yüksek olan insanlar da o işi yapmıormu..herkes WC de çömelerek,o işi görüyor..bu çok doğal birşey..alınganlığına gelince de dediğim gibi biri gelir biri geçer ama bitmez ilaç kullanmadığın sürece...

ekonomici
22-04-2012, 02:26 AM
Şahsen dedikleriniz doğru çıktı , bunuda ilaçsız yendim çok şükür şuan bunada tebessüm ediyorum :D
Şuan derdim yok gibi , rahatım . arada pürüzler olabiliyor. hekimden tırsıyorum . psikoloji abi ya :)