PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çamaşır suyu.

Mütemadi
21-02-2012, 05:23 PM
Merhabalar.
Öncelikle böyle bir site olduğundan yarım saat kadar önce bihaberdim, baktım ki beni anlayabilecek insanlar var; geçtim klavyenin başına. Bunları yazarken hiçbir beklentim olmadığını belirtmek isterim öncelikle; masumane duygularım, çektiğim dert, kafamı bulandırdığım aptalca şeyleri paylaşmak istedim sizinle.
İnternetten de yaptığım araştırmalar doğrultusunda, Obsesif Kompulsif Bozukluğum olduğuna birkaç yıl kadar önce kanaat getirdim ve bunun için bir doktora da görünmedim açıkçası. Bununla beraber yaşamayı öğrenmek değil de kölesi olarak yaşamayı öğrendim. Şimdi gün içerisinde muhakkak karşılaştığım hastalıklı durumu size kaba taslak aktaracağım. Şimdiden zahmet edip okudunuz için de teşekkürü borç bilirim.
Efendim, benim takıntılarım belirli zamanlarda değişiyor. Bu aralar kimyasal temizlik maddelerine hiç tahammül edemiyorum, her an kıyafetlerime bulaşacakmış, rengini ağartacakmış tedirginliğindeyim. Aslında bunu tetikleyen de elbiselere çok yüksek meblağlar vermem sanıyorum, neyse o olayın başka bir boyutu. Konuya dönecek olursak; mesela banyodaki lavabo çamaşır suyu vs.. bir kimyasal ile temizleniyor ve ben bunu biliyorum; aradan ne kadar zaman geçse de elim ufak bir değse lavaboya yarım saat ellerimi yıkamaya koyuluyorum(ellerimde kimyasal madde kalıntısı kalmasın, kıyafetlerime bulaşıp renklerini ağartmasın diye). Artık ellerim perişan halde. Sanki ellerim hep çamaşır suluymuş gibi hissediyorum. Son zamanlarda unutkanlık durumu da başladı mesela; Sabah okula gitmek üzere uyandım ve hazırlanıyorum; duşumu vs. aldım her şey tamam elbiselerimi tam giyecekken başlıyorum düşünmeye, düşündüğüm şeyler ise sabah uyandıktan sonra yaptığım rutin şeylerde acaba üzerime deterjan değecek bir şey yaptım mı? Değmediyse de zorla değmişim gibi düşünüp kendimi kahrediyorum. Mesela duştayım ve 1-1,5 metre kadar ötede çamaşır suyu var, hani uzansam dokunabilirim; duştan tam çıkacakken o çamaşır suyuna dokunmadığımı bildiğim halde, acaba dokundum mu, yok yok kesin dokundum diye tekrardan duş aldığımı çok bilirim. Ve ben bu kimyasallardan kaçtıkça onlar beni kendilerine çekiyorlar. Mesela bu sabah okula gideceğim; giyindim, parfümümü sıktım bir de baktım temizlikçilerin sesleri geliyor, malumunuz ç. suyu ile apartmanı şakır şakır yıkıyorlar. Ayakkabılarımı içeride giydim, apartmanda fazladan zaman harcayıp üzerime ç. suyu değmesi riskini azaltmak adına ve kapıyı açıp seslendim: ''Bir saniye bekler misiniz? Aşağı ineceğim de üzerime sıçramasın.'' diye. Temizlikçi meğer giriş katındaymış ve orada ç.suyundan havuz oluşmuş ve üzerine basmadan geçmem imkansız, tabii geçtim, geçmek zorundaydım.. Şimdi kesin pantolonuma bulaştı paranoyası yapıyorum. Aslında bir leke yok, koku yok AMA VAR! Şimdi düşünüyorum pantolonu atsam mı ne yapsam diye. Onu katiyen dolabıma sokmam, şayet ç. suyu varsa diğer kıyafetlere değmesine izin vermem. Çıkardım ve köşede duruyor.
Lanet olsun arkadaşlar, ben başka bir şey diyemiyorum. Bunları mantıksız buluyorum, kendime gülüyorum ama engel olamıyorum. Daha devam etsem günlerce yazarım böyle. Şimdilik bu kadar kafidir sanıyorum. :)

Yorum yazacak olan varsa lütfen beni anlayabilen birileri yazsın, artık bu konu hakkında eleştirilmekten, garipsenmekten çok sıkıldım.
Tekrar teşekkürler, iyi günler dilerim.

shafak
21-02-2012, 05:36 PM
.................

Yorum yazacak olan varsa lütfen beni anlayabilen birileri yazsın, artık bu konu hakkında eleştirilmekten, garipsenmekten çok sıkıldım.

Seni anlamak nasıl birşeydir bilmek isterim. Çözüm arıyor olsaydın söyleyecek bir kaç sözüm olurdu elbette ...
Allah kolaylık versin hepimize...

Mütemadi
21-02-2012, 05:41 PM
Beni anlamaktan kasıt, bu saplantıların nasıl karşı konulması imkansıza yakın bir şey olduğunu bilmek.
Samimi olarak, çözüme yönelik tavsiyelere tabi ki açığım. Etrafımdaki insanlar çok basit bir şeymiş gibi yapma, etme diye akıl verip, kestirip atıyorlar. Benim haz etmediğim bu..
Amin, tez zamanda inşallah.

shafak
21-02-2012, 05:49 PM
Her ne kadar; "tavsiyelere açık olmak"; "çözümü istemek" ve "çözüme hazır olmak" çok hem de çok farklı şeylerse de; belki çözüme hazırsındır diye özet geçeyim:

Pahalı elbiselerine harcadığın paranın bir kısmını kendini iyileştirmek için harcamayı göze al (bunu yapacağından pek de emin olmadığımı da hatırlatmama izin ver lütfen); EFT uygulaması yapabilen bir profesyonel bul. Sorunundan ömür boyu arınmış olarak yaşa...

Hadi şimdi kolay gelsin...

Mütemadi
21-02-2012, 06:18 PM
Son attığınız mesaj rahatsız edici oldu açıkçası, manidar buldum.
Pahalı elbise almanın yanlış ya da tedavi almama mani olacak bir şey olduğunu pek sanmıyorum. Nasıl ki her insan hayatında önem verdiği, zevk aldığı şeylerde harcadığı değerlerin, kıymetlerin hesabını yapmıyorsa, durum bende de öyledir. Ne kadar güzel; burada bana ufaktan iğnelemeli de olsa yardımcı olduğunuzu görebiliyorum ki EFT uygulaması hakkında en ufak bir fikrim yoktu siz yazana kadar ama bunun için ayıracağım bütçeyi nereden temin edeceğime bırakın ben karar vereyim.
Sakın ola ki yanlış ya da kırıcı algılamayın bunları, sadece rahatsız oldum ve açık sözlülükle dile getirdim. Teşekkürler bu arada tavsiyeniz için, araştıracağım.

Mütemadi
21-02-2012, 06:27 PM
Temizlik yaparken ucuz elbise giy sende yada kendine bir temizlik elbisesi ayır .birde neden kimyasalları gözünün önünde bırakıyorsun ki koy bir dolaba kendine bilee bile eziyet etme

Sorun zaten temizlik yaparken değil selfcontrol. Temizlik için aynen yazdığın gibi yapıyorum. Sorun temizlenen veya herhangi bir yerin deterjanlı olma ihtimali.
Şöyle ki:
Duş aldım, herhangi bir yerimde deterjan olması ihtimali yok; banyodan çıkacakken elim, temizlik sırasında deterjanla silinmiş yüzeye temas ediyor ve gidip elimi yıkıyorum. Bunu bazen umursamazken, bazenleri takılmış bir plak durumuna sokuyorum.
Ama anladım ki bu durum ben sigarayı bıraktıktan sonra patlak verdi. Bırakalı 9 ay oluyor, ve sorun bu süre zarfında dayanılmaz bir hal aldı.

anduril
22-02-2012, 03:07 AM
siz elbiselerinize bir canliya deger verirmiscesine deger verdiginiz icin onlara zarar verecek seylerden yani camasir suyundan tiksiniyorsunuz onlarin sadece 2 kumas parcasi oldugunun farkina varin sadece vücudumuzu örtelim diye varlar tonlarca paraya yada sağligimizi bozmaya degmezler

shafak
22-02-2012, 04:11 AM
Son attığınız mesaj rahatsız edici oldu açıkçası, manidar buldum.
لBak bu iyi haber benim için... Çünki yapmak istediğim şeyi başarmışım demektir...

Pahalı elbise almanın yanlış ya da tedavi almama mani olacak bir şey olduğunu pek sanmıyorum. Nasıl ki her insan hayatında önem verdiği, zevk aldığı şeylerde harcadığı değerlerin, kıymetlerin hesabını yapmıyorsa, durum bende de öyledir.
İyi de bunları bana niye söylüyorsunuz ki...!? Sizin paranız... Dilediğiniz gibi harcarsınız...

Ne kadar güzel; burada bana ufaktan iğnelemeli de olsa yardımcı olduğunuzu görebiliyorum ki EFT uygulaması hakkında en ufak bir fikrim yoktu siz yazana kadar
Ahha ! Bingo ! Sonunda başardım galiba o tarafa dikkat çekebilmeyi...

ama bunun için ayıracağım bütçeyi nereden temin edeceğime bırakın ben karar vereyim.
Haaa ! İşte orda dur...! Buna izin vereceğimi mi sanıyorsunuz gerçekten...? Hayaattta olmaz ! :)

Sakın ola ki yanlış ya da kırıcı algılamayın bunları, sadece rahatsız oldum ve açık sözlülükle dile getirdim. Ne demek ...! Lafı mı olur... Olsa dükkan senin ...!

Teşekkürler bu arada tavsiyeniz için, araştıracağım.
Ha bak bu uyar... Araştırma da iyi bir şeymiş... Öyle diyolar...

Kalın sağlıcakla...

devhis
22-02-2012, 05:34 PM
Sizi anlamaya çalışıyorum.Bunu direktif olarak düşünmeyin ama her mantıksızlığa yeni bir mantık geliştirmek zorundayız.Bu yüzden sizde aklınızı zorlayıp dikkatinizi ve algılarınızı değiştirmeye çalışmalısınız.Örneğin yeni bir pantolon alıp giyebilecek gücünüzün olduğunu düşünün.Ya da birine sorun önümde arkamda leke var mı diye,size "yok" diyecek.Buna inanın.Ve rahatlayın.Bir çözüm muhakkak bulunur.Yeter ki yeni bir mantık geliştirin ve buna inanın, o zaman anlamsız kurgular değerini yitirecektir.

Mütemadi
28-02-2012, 10:33 AM
shafak
Bu saldırgan, prim yapma çabası içerisindeki tavırlarını samimi bulamıyorum açıkçası. Durum ve zat, laf yetiştirmeye değecek nitelikte olsaydı inan seni bundan mahrum bırakmazdım, her lafa verecek bir cevabımız vardır elbet, ama önce bir bakarız lafa laf mı, adama adam mı diye. Öyle değil mi shafak?
Bu arada diğer arkadaşlara samimiyetlerinden, içtenliklerinden ötürü de teşekkür ederim.

atacannn
28-02-2012, 02:18 PM
arkadaşım saplantıların seni ele geçirmesine izin verme sana bir şey anlatacağım üniversitede Doçent hocamız bize yüksek lisans anısını anlatmıştı adamın biri bir gün WC'de iken üstüne pislik sıçradığını görmüş ve o gün elini yüzünü saatlerce yıkamış üstünü değiştirmiş daha sonra bu adamda saplantı olmuş her tuvaletten sonra kıyafet değiştiriyormuş ve ilerleyen zamanlarda da WC'den sonra banyo yapıyormuş ve adam çıkmaza girmiş. bunlar o zaman proflarına sormuşlar hocam ne yapalım diye Hocaları bırakın üstüne işesin demiş ve kıyafetini değiştirmeyin adam bu durumla Maruz kalmış ve kendisine bir şey yapmadığını anlayınca saplantıdan kurtulmuş. sende kaçma saplantından SAVAŞ onla yeri gelince seviş :) En azından bir leğene çamasur suyu yap kıyafet yıka düşünce seni dürttükçe sen git çamaşır suyuna ban sonuç olarak pes edecektir :)