Orijinalini görmek için tıklayınız : İçimdekileri anlatmak istedim:(
dost_luga
25-01-2012, 07:10 PM
herkese mrb 26 yaşında çalışan bir bayanım..herşey 6-7 ay önce başladı çok çok mutlu bir insan değildim ama yinede umudum vardı ve yaşıyordum..bir gün sinir krizi geçirmemle başladı herşey sevdiğim insanın beni reddetmesiyle krizden sonra psikiyatriste gittim cipralex 10 mg ve lustural 25 başladı evet hayata tutunmuştum tekrar ders çalışıyordum dil öğreniyordum beni reddeden kişi geri gelişmişti beni seviyordu falan filan hayat güzeldi yani tekrar doktora gittim kendimi iyi hissediyorum dedim o zaman ilacı kesip lusturalla devam edelim dedi tamam dedim ama sadece 3 ay kullanmıştım ilk bir ay ilacı bıraktıktan sonra agrasif sürekli ağlayan birine dönüştüm hırçın tahammül edilemeyen biri ama ilaç yoksunluğundan olabileceği hiç aklıma gelmedi hayatta koptum intihar düşünceleri başladı kendimden nefret ettim sürekli anneme ben napcam die soruyordum erkek arkadaşım bu olanları görünce bıraktı iyice koptum 4 gün önce doktara tekrar gittim nefes alamıcak hale gelince ilacı erken kesmişiz dedi şimdi tekrar başladım en azından 3 gündür yaşadığımı hissediyorum benim sormak istedğim ilaç almadığında yada aniden kesildiğinde böyle olan hayattan kopan oldumu?şimdiden teşekkürler...
iLgiNc
25-01-2012, 07:44 PM
Bu tur ilaclar, kendini iyi hissetsen bile, aniden kesilmesi cok yanlis, yavas yavas birakmani onermesi gerekirdi. Ilaclar aniden kesildiginde bu duygulari yasaman cok olasi bir reaksiyon.
dost_luga
25-01-2012, 07:49 PM
nolduğunu bende anlamadım aklımı kaybetceğimi sandım ve çevremdeki herkeste deli olduğumu düşündü halbuki sadece depresyondaydım:(ve ilaç bırakmam yüzünden oldu o kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi
iLgiNc
25-01-2012, 07:55 PM
nolduğunu bende anlamadım aklımı kaybetceğimi sandım ve çevremdeki herkeste deli olduğumu düşündü halbuki sadece depresyondaydım:(ve ilaç bırakmam yüzünden oldu o kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi
Bu tur duygulara kapilman cok dogal, cevrendekilerinde bilnclendirilmesi gerekir, vucuttaki agrilar hastaliklar kadar normal bir seydir, ruh sagligininda zaman zaman bozulmasi. Ilac konusunda iyi bir uzmanla gorusmeni tavsiye ederim, gerekirse baska bir uzman. Kendini caresiz hissetme, bunlarin hepsi gecicek.
dost_luga
25-01-2012, 08:03 PM
teşekkür ederim herşey düzelir inşallah kendime acıkmaktan nefret ediyorum güçlü birisi olmayı o kadar çok isterdimki
iLgiNc
25-01-2012, 08:10 PM
teşekkür ederim herşey düzelir inşallah kendime acıkmaktan nefret ediyorum güçlü birisi olmayı o kadar çok isterdimki
Olmaman icin hic bir sebeb yok, yasadigin olayi kabullenmen gerekir, daha sonra kendine belirledigin kucuk hedeflerle, buyuk yollar kat edebilirsin. Her bitis yeni bir baslangicin hazirligi degilmidir sonucta.
dost_luga
25-01-2012, 08:13 PM
o kadar güzel anlatıyosunki evet diyorum işte böle ama ertesi gün aynı ruh hali sarmış beni kaç yaşındasın bilmiyorum küçüksün belkide benden ama napim düşmez kalkmaz bir Allah galiba
iLgiNc
25-01-2012, 08:20 PM
o kadar güzel anlatıyosunki evet diyorum işte böle ama ertesi gün aynı ruh hali sarmış beni kaç yaşındasın bilmiyorum küçüksün belkide benden ama napim düşmez kalkmaz bir Allah galiba
Neler yasadigini cok iyi anliyorum, bugun karar verip yarin yapmak istemezsin, bahanede yoktur aslinda, ama yapamazsin bir sekilde. Bu yuzden ufak adimlar atmani tavsiye ettim, gerekirse kendini biraz zorlayarak. Genelde soyle bi durum olur, kucukken suya girmek istemez cocuklar pek, ama suya bir girincede cikmak istemez, onun gibi bir durum.
dost_luga
25-01-2012, 08:24 PM
Herşey geçer diyorum aslında özümde güçlü biriyim ama bu sefer dibe vurdum allahada isyan ettim en çok onun için üzgünüm dua etmeye yüzüm yok...biyerlerden tutunmak var evet inşallah jilda aslında ne demek istediğini çok iyi anlıyorum ama uygulayamıyorum
Kimene
25-01-2012, 08:33 PM
Selamlar,
sevgili Jilda size ilac birakimiyla ve sonrasi yasanmasi muhtemel sorunlarla ilgili guzel bilgiler vermis..
Ben, yazdiklarinizi okuyunca ba$ka bir noktaya takildim.Doktorunuza sorunlarinizi anlattiginizda "ilaci erken kesmi$iz" demis olmasi, sizin rahatsizliginizin tam bir iyile$me gostermeden tedavinin erken sonlandirimasi anlamina geliyor ki boylesi bir durumda tekrarlayan bir depresyon oldugunu dusunuyorum..
Sagliklar dilerim..
Mehmet
25-01-2012, 08:55 PM
Kesinlikle yaşadığın şeyler yoksunluk sendromu,hiç kafanı takma.İlacı kullanmaya devam et:)
Ve hayatında karıştırıcı faktörler kalmadıysa eğer,en azından 1 sene kullan.Ve sonrasında kademeli olarak azalt,bir anda kesme.
Geçmiş olsun:)
atacannn
25-01-2012, 08:58 PM
Genelde doktorlar 6 ay olmadan ilacı kesmezler hatta bu süreyi uzatırlar senin doktorun neden kesmiş anlayamadım:confused:
dost_luga
26-01-2012, 08:33 PM
aslında şöle oldu bir doktora gidiyordum o muayenesine geçti bende güya paradan tasarruf ettim özelde bir doktora gittim iyii dinlemedi kendimi iyi hissediyorum deyince kesti şimdi tekrar eski doktorumun muayenesine gidiyorum hata bendeydi.bu aralar daha iyiyim yaşadığımı hissediyorum en azından inşallah dahada iyi olurum
dost_luga
26-01-2012, 08:33 PM
ayrıca bana cvp yazan herkese teşekkürler