Orijinalini görmek için tıklayınız : hava sartlarına gore ruh halı degısen warmı?
loveHURTS
22-01-2012, 04:46 PM
kapalı hava ınsanı nasıl ve neden etkıler??
shafak
23-01-2012, 04:01 AM
Bu konuda geliştirdiğiniz alışkanlık, şartlanmışlık ve beklentileri bırakamamış olduğunuz için
Kimene
23-01-2012, 02:13 PM
Mevsimsel depresyon yasayan pek cok insan var.Mevsim degisimleri kisilerin psikolojisini de etkileye biliyor..
balık
23-01-2012, 02:39 PM
Mevsimler ruh halimi etkiler. Bahar genelde negatif yönde, sonbahar pozitif...
Genelde insanlar için tam tersi olsa da ben sonbahar ve kış aşığıyım.
Doktorum mevsim geçişlerinin depresyon hastalarını etkileyeceğini söylemişti. Hastalığı olmayan insanların da bundan etkilendiğini ama hassas bünyeler için bu dönemlerin daha çalkantılı geçebileceğinden söz etmişti.
Önceden günesli havalardan da etkilenirdim olumsuz olarak, ama artık pek etkilenmiyorum. Yağmursa huzur verir bana, çok devam etmediği sürece..
Bence sürekli aynı havanın etkisinde kalmak insanları olumsuz etkiliyor, hava değişimi iyidir diye düşünüyorum :)
eliftetik
23-01-2012, 11:06 PM
var tabi.yer gök su toprak insan kurt kuş insan hepsi yaradılmış bir bütünün parçaları.birbirinden etkileşime geçmeleri gerekir doğal olarak.o yüzden ekolojik dengeyi bozmayalım diye yırtınıyoruz ama nerde.gelişen teknoloji malesef kaçınılmaz sonu getiriyor.benide gün batımı çarpar örneğin.
belgin
24-01-2012, 08:27 AM
Ben kendi adıma düşünüyorum..hava değişimi olmasaydı beni cok etkilerdi.aynı konumda olan durumlar bana sıkıcı ve bunaltıcı geliyor.farklı olaylar,farklı duygular yaşamımızı renklendirir.devamlı yazı yaşasaydık yağmuru,karı özlemezmiydik.gökyüzündeki şimsekleri seyretmeyi özlemezmiydik.ya hep kış olsaydı..güneşin bizi ısıtmasını,ciceklenen ağacları,dağları,denizde balık tutmayı ve dondurma yemeyi özlemezmiydik..her mevsimin ayrı bir güzelliği var.beni de cok sıcak ve cok sohuk zorluyor.depresyona girmiyorum.ama iş gücüm azalıyor.biraz gergin oluyorum.