PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İçimizden biri : zivrisinek

Selina
21-01-2012, 01:13 AM
Haftanın Konuğu : zivrisinek

oylamaya açmış olduğumuz

anket sonucunda sorular soracağımız üye : zivrisinek olmuştur...

soracagimiz sorular Cumartesinden Sali günü ne kadar sürecek

Pamuk Eller Klavyeye

zivrisinek sana kolay gelsin :cool:

anduril
21-01-2012, 01:51 AM
hehey hayatta yaptığın en büyük hata neydi?

loveHURTS
21-01-2012, 12:57 PM
kendınde en sewmedıgın huy?

_MaNa_
21-01-2012, 02:07 PM
en çok özlemini çektiğin şey nedir?

manidar
21-01-2012, 10:46 PM
insanlarda tahammül edemediğin davranış biçimleri ve bir insanda en sevmediğin özellik nedir?;)

mustafakartal
21-01-2012, 10:49 PM
terapist ya da doktor sana "sen narsistsin" deyince sen de inandın değil mi?

golkal
21-01-2012, 11:11 PM
sivri sineklere karşı herhangi bir ilgin var mı...?

zivrisinek
22-01-2012, 12:56 AM
Zamanlamanız muhteşem! Ankara dışındayım ve sık sık online olamıyorum ama fırsat buldukça girip cevaplıycam bütün soruları;)

zivrisinek
22-01-2012, 01:08 AM
İlk sorun böyle olacaktı demek:)

Hatalarım oldu elbette ama, kendimi ifade etmekte zorlandım lise çağlarında,çok sevdiğim ve benide seven biri vardı sanırım ona açılamamaktı

zivrisinek
22-01-2012, 01:09 AM
kendınde en sewmedıgın huy?

Tembelliğim ve umursamaz oluşum. Bunların yanısıra acıma duygum pek yok

zivrisinek
22-01-2012, 01:10 AM
en çok özlemini çektiğin şey nedir?

Kıbrıs ve ünv yıllarını özlüyorum. Birde en yakın arkadaşlarımla lise çağlarımı

zivrisinek
22-01-2012, 01:11 AM
sivri sineklere karşı herhangi bir ilgin var mı...?

Yakın akrabalarım olduğu için hepsini severim

zivrisinek
22-01-2012, 01:13 AM
insanlarda tahammül edemediğin davranış biçimleri ve bir insanda en sevmediğin özellik nedir?;)

Öfke ve gereksiz telaş, bunun yanısıra agresif tavırlı ve itici tiplere alerjim vardır. EL kol şakalarındanda nefret ederim. Bir insanda en sevmediğim özellik edepsizliktir, her insan en azından minimum seviyede bile olsa ahlaklı olmalıdır bana göre

zivrisinek
22-01-2012, 01:14 AM
terapist ya da doktor sana "sen narsistsin" deyince sen de inandın değil mi?

Sen bana inanabileceğim birşey söylersen sanada inanırım. Narsist olmakla gurur duydum uzun süre o kadar kötü bir durum değil;)

zivrisinek
22-01-2012, 01:15 AM
Forumdan keşke gitmeseydi hala burada bizimle olsaydı dediğin biri var mı? :)

Soruyu soran kişi hala burda olduğuna göre keşke gitmeseydin diyemiycem SHady!

Kimene
22-01-2012, 02:41 AM
Soru hakkimi sakli tutayim,magdem $ehir di$indasin aceleye gelmesin:)

zivrisinek
22-01-2012, 11:11 AM
Soru hakkimi sakli tutayim,magdem $ehir di$indasin aceleye gelmesin:)

Selinadan rica etcem zaten haftasonuna kadar burda kalmak istiyorum, telafi etcem;)

zivrisinek
22-01-2012, 11:13 AM
Dünya gündemini takip edermisin?
İnsanları hasta etmeye çalışan sistematikçilerden haberin varmı?

Fırsat buldukça takip ederim. İnsanları hasta etmeye çalışan sistematikçileri biliyorum ancak onların takıntılı dünyasına dahil olmam.

Kimene
23-01-2012, 02:26 PM
Hayatta ki onceliklerini neler belirler?
olmazsa olmazlarin nelerdir?

zivrisinek
23-01-2012, 02:29 PM
Hayattaki önceliğim huzur ve problemsiz bir yaşamdır. Genel olarak mantığa önem veren, karşılıklı ilişkilerimde dostluğa değer veren bir insansım. Olmazsa olmazım dürüstlük ve samimiyettir. Mantığın olmadığı bir yerde bende pek duramam sanırım:)

Not: İstanbuldan dönüyorum sorularınızı bekliyorum artık:)

yorum
23-01-2012, 02:31 PM
Kendin değilde bir başkası olmayı istermiydin? ve bu kişi kim olurdu ve neden?

balık
23-01-2012, 02:32 PM
Nelerden zevk alırsın? Hobin var mı :)
Yaşamı yaşamaya değer görüyor musun?
Hayatın kendince oluşturduğun bir anlamı var mı?
Ve son olarak evliliğe genel olarak nasıl bakıyorsun, şimdiki aklım olsa evlenmezdim mi diyorsun yoksa tam tersi mi :)
Bu kadar , önceden sorulanları atlayabilirsin kolay gelsin :)

JiLDa
23-01-2012, 05:30 PM
Su an ne dusunuyorsun?

raskolnikov
23-01-2012, 06:31 PM
neyin peşindesin?

Minnie
23-01-2012, 09:54 PM
Erkekler neden dürüst olmakta bu kadar zorlanıyor?

zivrisinek
24-01-2012, 12:58 AM
Kendin değilde bir başkası olmayı istermiydin? ve bu kişi kim olurdu ve neden?

Kendim değil bir başkası olmak istemem için kendimi sevmiyor,hoşlanmıyor olmam gerekirdi. Kimse olmak istemezdim, hayat bu ruhta bu benlikte gerçekten güzel

zivrisinek
24-01-2012, 01:05 AM
Nelerden zevk alırsın? Hobin var mı :)
Yaşamı yaşamaya değer görüyor musun?
Hayatın kendince oluşturduğun bir anlamı var mı?
Ve son olarak evliliğe genel olarak nasıl bakıyorsun, şimdiki aklım olsa evlenmezdim mi diyorsun yoksa tam tersi mi :)
Bu kadar , önceden sorulanları atlayabilirsin kolay gelsin :)

Teknoloji genel olarak ilgimi çeker. Pc oyunları,süratli araba sürmek, ses sistemleri, sosyal katılımlı oyunlar, sohbet en hoşlandığım şeyler sanırım. Hobilerim arasında papağanlar,akvaryum var.
Hayat yaşamaya değer elbetteki, güzellikleri yaşamak kötülüklerden uzak durmak gerekiyor. Kötü tecrübeler hayata farklı bir açıyla yaklaşmamız gerektiğinin ispatıdır; her tecrübeden gerekli dersi çıkarmak gerekiyor.
Evliliğe bakışımda net olan bazı şeyler var:

1- Er yada geç evlenecekse bir insan mümkün olduğunca erken olmalı, ne kadar gençsen o kadar coşkulu yaşarsın ve çocuklarınla beraber yaşlanırsın(50 yaşına geldiğimde 10 yaşımda bir oğlum olsun istemezdim açıkcası)
2- Evlilikte ahh tühh keşkeler saçmadır, her ne ile karşılaşırsan karşılaş eşinle beraber bir çözüm üretmek zorundasın. Ee beni dinlemiyor anlaşamıyoruz diyorsan seninle ilgili biryerde sorun vardır, hiç anlaşamadığın bir insanla evlenmezsin zaten
3- Evlendiğin insanla gerçekten tamamen zıtsan veya artık ilişkide dibe vurmuş değerler varsa bu ilişkiyi en sorunsuz ve en acısız bitirmenin yollarınıda yine eşinle beraber bulmalısın.
4- Evlilik 2 ucu boklu değnek gibidir. İmzayı attığın gün bir ucunu, çocuk sahibi olduğun gün 2. ucunu boklarsın. Sopayı temizlemek istiyorsan bu aile saadetiyle, sopayı kırarak kurtulmak istiyorsan bu boşanarak olur

zivrisinek
24-01-2012, 01:06 AM
Su an ne dusunuyorsun?

Ayağımdaki yara ve kafamdaki yaranın düzelmesini istiyorum ve acaba ne zaman kendimi diri ve dinç hissederim diyorum

zivrisinek
24-01-2012, 01:07 AM
neyin peşindesin?

Herhangi bir nesne veya olayın peşinde gitmiyorum. Elimden geldiğince dolu dolu ve mutlu bir hayat yaşamak istiyorum. Hırslı bir insan deilim o yüzden bir hayale ulaşmak için büyük çabalar sarfetmem

zivrisinek
24-01-2012, 01:13 AM
Erkekler neden dürüst olmakta bu kadar zorlanıyor?

Erkeklerde kadınlarda toplumdan çok etkilenir. Olayın erkekler tarafından olan boyutuna bakarsak

1- Erkek gücün sembolüdür. Yalan veya doğrular ile olayların kontrolü her daim erkeğin elinde olmalıdır, dürüst bir şekilde başarızlığı kabul etmek bu olguyu yıkar
2- Erkek toplumda baskın bireydir, dürüst olduğunda duygusal anlamda kadının gerisinde kalacaktır ve bunu kabullenemez
3- Erkek-kadın ilişkisinde kadınların klasik söylemi "bana karşı açık ve dürüst ol seni anlayışla karşılayabilirim. Bu klasik bir kadın tuzağıdır, o an için erkeğin aldatması v.s kadın tarafından kabul görse bile bir kadın erkeğin hatasını asla kabul edemez ve bunu birgün erkeğin yüzüne vurarak onu terkedebilir. Erkekler terkedilmekten nefret eder (baskın ve güçlü birey için asla kabullenilebilecek birşey deildir)
4- Tüm bu yazdıklarımda ben ne kadar dürüstüm peki? Sonuç itibariyle cinsiyetimi reddetmiyorum ve bende bir erkeğim.

manidar
24-01-2012, 11:13 AM
narsist olduğunu ne zaman ve hangi olay karşısında fark ettin?bunun farkına vardığında yaptığın ilk şey?problemlerin karşısında başkalarını suçlar mısın?

zivrisinek
24-01-2012, 12:20 PM
narsist olduğunu ne zaman ve hangi olay karşısında fark ettin?bunun farkına vardığında yaptığın ilk şey?problemlerin karşısında başkalarını suçlar mısın?

Ben anlamadım aslında bunu, psikolojik sorunlarım olduğunu farkettim ve abimin terapistiyle görüştüm. Kendisi bana terapiyi ve nasıl işlediğini anlattı. İlk 3 ay boyunca haftada 2 seans terapi görmeye başladım, 3. ayın sonunda terapistime ısrarla sorduğumda narsistik eylemler gösterdiğimi ve narsistik kişilik bozukluğu teşhisi koyduğunu söyledi. Psikolojik problemlerim olduğunu anlamam ise babam ve eşimle sürekli problem yaşıyor olduğumu farkettiğimde ortaya çıktı. Kendi kendime şunu sordum "Hergün bu insanlarla sorun yaşıyorsam bunda muhakkak surette bende etken rol oynuyorumdur"

Narsistlere özgü bir durumdur aslında karşısındaki suçlamak. Narsiszmin temeline baktığımızda tanrı asla suçlu olamaz, kesinlikle çevremdekilerin bir hatası olmalıydı. Terapi öncesinde bunu çok yapıyordum sanırım, terapiden 6 ay sonra bu azalmaya başladı. Şuanda bu rahatsızlığımın kırıntıları dahi kalmadığı için bir olayla karşılaştığımda kimseyi suçlamam, çözüm odaklı düşünmeye başlarım

masiyas
24-01-2012, 12:33 PM
Gençler öyle güzel sorular soruyorlar ki kutluyorum onları. Ayrıca sizide kutlarım çok net cevaplar vermişsiniz.

zivrisinek
24-01-2012, 12:36 PM
Gençler öyle güzel sorular soruyorlar ki kutluyorum onları. Ayrıca sizide kutlarım çok net cevaplar vermişsiniz.

Bahaneler ve kaçışlar...Benim hayatımda bunlar yok, soru neyse net cevabı bende her daim mevcuttur;)

Kimene
24-01-2012, 02:12 PM
En sevdigin renk?
En sevdigin film?
Yaptigin en buyuk cilginlik?
En sevdigin uye? (beni soylemede okuyayim canina:D )
IssIz bir adaya du$sen yanina alicagin 3 $ey nedir?
Sorular sacma deme sakin,dostlar soru sorarken gorsun modundayim:D

zivrisinek
24-01-2012, 03:54 PM
En sevdigin renk?
En sevdigin film?
Yaptigin en buyuk cilginlik?
En sevdigin uye? (beni soylemede okuyayim canina:D )
IssIz bir adaya du$sen yanina alicagin 3 $ey nedir?
Sorular sacma deme sakin,dostlar soru sorarken gorsun modundayim:D

Mavi,gri,turkuaz
Bir zamanlar Amerika
Bahar şenliğinde konser bitişi deliler gibi zıplayarak eğlenmiştim sanırım onu söyleyebilirm
Kimi seviyorsam seviyorum KİMENE
Bilgisayar,sevdiğim bir dostum ve bol bol yemek

belgin
24-01-2012, 05:41 PM
Emekliliğini nerde geçirmek isterdin?neler yapmak isterdin?yapmak isteyipde yapamadığın bir şey var mı?

zivrisinek
24-01-2012, 05:50 PM
Emekliliğini nerde geçirmek isterdin?neler yapmak isterdin?yapmak isteyipde yapamadığın bir şey var mı?

Mekanın önemi yok ama şahisyetler önemlidir, ünv. lise ve ortaokul arkadaşlarımla beraber ufak bir adada olabilirdi mesela emekliliğim
Bol bol sohbet çay tavla okey v.s geçsin o da yeterdi.
Yapmak isteyipte yapamadığım birşey var : mevcut işimde gelmek istediğim noktaya gelmek istiyorum

manidar
24-01-2012, 06:11 PM
Soruları yazarken herkesi çok temkinli gördüm bunu neye bağlıyosun?(Not: bu sorunun cevabını biliyorum fakat mesajı almak istemeyenlere tekrar olsun die soruyorum)

zivrisinek
24-01-2012, 06:20 PM
Soruları yazarken herkesi çok temkinli gördüm bunu neye bağlıyosun?(Not: bu sorunun cevabını biliyorum fakat mesajı almak istemeyenlere tekrar olsun die soruyorum)

Öcü değilim ben yahu:) Net ve açık cevaplar verdiğim zaman insanların hoşuna gitmiyor olabilir belkide

manidar
24-01-2012, 06:22 PM
olur mu öyle şey ne öcüsü zira bu sıra düşünmeden konuştuğumu farkettim aldım cevabımı:d

Selina
25-01-2012, 01:42 PM
haftanin konugu (http://e-psikoloji.com/forum/member.php?16955-anduril)zivrisinek (http://e-psikoloji.com/forum/member.php?17131-zivrisinek)e cok tesekkür ederiz

zivrisinek (http://e-psikoloji.com/forum/member.php?17131-zivrisinek) e soru sormak vs..isteyenler buradan devam edebilirler

loveHURTS
25-01-2012, 05:05 PM
senı narsıstlılıge ıten sey neymıs????

zivrisinek
27-01-2012, 03:01 PM
senı narsıstlılıge ıten sey neymıs????

Kişilik bozuklukları 0-3 yaş aralığında yaşadıklarımızla ilişkili bir durumdur. Sanırım o dönemde yaşadıklarım buna etken olmuş