PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yurtdışı fobisi !

zeybek1985
12-01-2012, 03:07 PM
Merhabalar ben buraya yeni üye oldum.Yaklaşık 7-8 yıldır okb hastasıyım akabinde depresyonda oluyor.Bu hastalıkla muzdarip kişiler bilirler envayi çeşit takıntılar vardır aklınıza gelmicek şeylere takarız.Son zamanlarda benim takıntılarımda artmış bulunmakta bunlardan bir taneside yurtdışı takıntısı ve uyuyamıcam takıntısı ...şöyle açayım ben 3-4 ay sonra arab ülkelerinden birine akrabalrımın yanına çalışmaya gidicem ve gitmeyide cok istiyorum.Sorun da burda başlıyor hastalığım nükseder mi ? kültür farklılığı beni ne kadar etkiler ? hastalığım beni ne kadar zorlar gibi.. içinizde okb olupta yurtdışında ailesinden ayrı bulunan çalışan arkadaşlar var mı varsa sıkıntıları nelerdir..ve sizce ne yapmalyım ??

zeybek1985
12-01-2012, 04:27 PM
Okb de anksiyete gurubuna baglı tanımlanan bir hastalık değil mi zaten..bildiğim kadarı ile anksiyete belli bir psikiyatrik bozukluk hasatalığına verilen ortak ad yada tanımdır.
Evet arkadaşlar benim yaşadığım durumu yaşayanlar yok mu yurtdışında çalışmış yada çalışmakta olan ??

Kimene
12-01-2012, 08:38 PM
Okb de anksiyete gurubuna baglı tanımlanan bir hastalık değil mi zaten..bildiğim kadarı ile anksiyete belli bir psikiyatrik bozukluk hasatalığına verilen ortak ad yada tanımdır.
Evet arkadaşlar benim yaşadığım durumu yaşayanlar yok mu yurtdışında çalışmış yada çalışmakta olan ??
Selam Zeybek,
Yurt disinda yasiyacak olmaniz sizi korkutmasin bu kadar.Elbette ilk etapta biraz zorlana bilirsiniz (adaptasyon, dil sorunu).
Korkmak yerine olayin pozitif yanlarini gormeye calisin.Yeni bir ulke, yeni kulturler,belki de, daha rahat bir ya$am..
Bende yurt di$inda yasiyorum.Bu sayede, pek cok farkli dilden, dinden, irktan insanlar taniyip, dostlar kurdum.Sizde olaya bu acidan bakarsaniz, endiseleriniz de minumuma inicektir...

iLgiNc
12-01-2012, 09:25 PM
Selam Zeybek,
Yurt disinda yasiyacak olmaniz sizi korkutmasin bu kadar.Elbette ilk etapta biraz zorlana bilirsiniz (adaptasyon, dil sorunu).
Korkmak yerine olayin pozitif yanlarini gormeye calisin.Yeni bir ulke, yeni kulturler,belki de, daha rahat bir ya$am..
Bende yurt di$inda yasiyorum.Bu sayede, pek cok farkli dilden, dinden, irktan insanlar taniyip, dostlar kurdum.Sizde olaya bu acidan bakarsaniz, endiseleriniz de minumuma inicektir...

Ve tebdil-i mekanda ferahlik vardir :D

Kimene
12-01-2012, 09:30 PM
Ve tebdil-i mekanda ferahlik vardir :D
Evet, bak buda cok dogru..Bunu atlamisim canim ben:)

loveHURTS
12-01-2012, 10:08 PM
ben 2 sene yurt dısnda okudum.cok yogun donemler gecırdım.benm de cesıtlı psıkolojk problemrım wardı,ama daha ıyı oldum.farkı cewre ınsanlar ffln cok ıyı geldı bana...