Orijinalini görmek için tıklayınız : Rüyalarınızda sesleri ayır edebiliyor musunuz ?
spockes
08-01-2012, 01:44 PM
Rüyalarımızda ve kurdugumuz hayallerde sadece görüntüler vardır neden sesleri hayal etmekte zorlanırız veya tam olarak hayal edemeyiz rüyalarımız neden sessizdir. bu konuda ilgisi olan kişiler varsa bilgilendirirlerse sevinirim şimdiden çok teşekkürler.
$hady
08-01-2012, 01:53 PM
vay be! daha önce hiç düşünmemiştim. sahi?
spockes
08-01-2012, 10:48 PM
konusmaların seslerini duyuyormusun yoksa öyle denmiş gibi mi geliyor . sesle görüntü aynı hızda mı gidiyor ?
_MaNa_
09-01-2012, 02:52 AM
günlük yaşamda nasılsa öyle. o yüzden özel olarak dikkatimi çekmiyor. yani rüyamda biri gelip bana birşey söyleyebiliyor ve ben de ona cevap veriyorum ve ne konuştuğumuzun bir kısmını hatırlıyorum. sadece birkaç kere görüntü olmadan dış ses oldu, o da muhtemelen iç sesim ya da bilgi nereden geliyorsa artık onun sesi. ya da normalde içimde nasıl konuşuyorsam, onun gibi rüyada da içimden konuştuğum yani aslında düşündüğüm oluyor.
aynen.. hatta roman gibi rüya görürüm ben çoook uzun :) ama sesli
spockes
09-01-2012, 02:27 PM
benim çevremde sordugum çogu kişi ses olmadıgını söyledi .o yüzden merak edip buraya yazdım ilgilendiğiniz için teşekkürler
balık
09-01-2012, 05:33 PM
İsland'ın dediği gibi benim de. Bazı konuşmalar bazı söz kalıplarında gerçekleşiyor ama. Mesela şaşırmanın olduğu durumlar ve buna bağlı sözler sorular olabiliyor bende. Sesleri duyuyorum ve konuşabiliyorum..
Hayal ederken de sesleri kullanırım :) Bazen görüntüden daha belirgin ve etkileyicidir hatta..
devhis
09-01-2012, 05:34 PM
ben konulu, aksiyonlu, gürültülü ve çok net rüyalar görüyorum.uyanınca bir yapımcıya senaryo olarak yollayabilirim.
spockes
14-01-2012, 12:28 PM
eger duymuyorsak cok sey değişecek bir durum üzerinde çalısıyorum eger kanıtlayabilirsem cok sey değişecek . bu beyin ve ışık ve ses arasındaki etkileşimle ilgili. bu arada duydugun sesler öyle olmasını düşündüğün seyerden baska birşey değil gercekte sesleri duymuyorsunuz sadece duydugunuzu sanıyorsunuz beyniniz onun o şekilde olduguna inandıgı için sadece biliyorsunuz.
balık
14-01-2012, 02:24 PM
eger duymuyorsak cok sey değişecek bir durum üzerinde çalısıyorum eger kanıtlayabilirsem cok sey değişecek . bu beyin ve ışık ve ses arasındaki etkileşimle ilgili. bu arada duydugun sesler öyle olmasını düşündüğün seyerden baska birşey değil gercekte sesleri duymuyorsunuz sadece duydugunuzu sanıyorsunuz beyniniz onun o şekilde olduguna inandıgı için sadece biliyorsunuz.
Görüntüler de öyle değil mi zaten.
spockes
14-01-2012, 09:55 PM
aslında tam olarak öyle değil acıklamak isterdim ama bıraz daha zamana ve arastırmaya ihtiyacım var .
spockes
14-01-2012, 10:17 PM
o makaledeki bu örnek '' su sesi dinletilen uyuyan bir kişi, kendisini rüyada nehirlerde, denizlerde görebilir.'' bu konuyu okumustum ama adını bilmiyordum cok tesekkür ederim bu konuya en iyi değinen bir aborjindi rüya zamanının olabileceğini söylemekteydi .
spockes
14-01-2012, 10:23 PM
analtmanı istediğimi nerden cıkardın ki öyle bir cümle kurmadım ayrıca senin anlatmanı neden isteyeyim ki araya senin kendi kişisel düşüncelerin kayabilir . sedece teşşekür ettim adını söylediğin için .
spockes
14-01-2012, 10:30 PM
zaten bende dediğin seyi yazdım http://indigodergisi.com/67/nesrin-dabaglar.htm bu yazıyı buldum daha önce bir kısmını okumustum devamını okuyamamıstım şimdi devamınıda okuyorum onu demeye çalıstım .