Orijinalini görmek için tıklayınız : Hayatım koca bir pişmanlıktan ibaret
creepy
25-12-2011, 08:09 PM
Merhaba,
28 yaşındayım. Hayatımın koca bir pişmanlıktan ibaret olduğunu düşünüyorum. Tamamen yalnızım. Lise, üniversite yıllarımda birçok arkadaş edinme imkanım oldu ama ben bunu değerlendiremedim. Üniversite yıllarımda hayatımın aşkı ile tanıştım ama birkaç ay içinde ayrıldık ve senelerdir görüşmedik. Bu ayrılığı hiçbir zaman atlatamadım.
Eskiden insanlarla konuşmayı sevmez, sosyal etkinliklere girmezdim. Şimdi istesem de bunları yapamam çünkü artık etrafımda binlerce sosyalleşmeye can atan öğrenci, sosyal topluluklar vs yok. Yani artık hayat trenini kaçırdığımı düşünüyorum. Hayatımın en güzel yıllarını boş boş oturarak, uyuyarak geçirdim. Oysa ki daha küçük yaşlardan itibaren elime birçok fırsat geçti, hemen hemen her türlü imkana sahiptim ve sağlıklıydım. Normal insanların 20'li yaşlarının başlarında yaşadıkları birçok şeyi ben yaşamadım. Artık yaşlanıyorum ve geçen yıllarımı hiçbir zaman alamayacağım ve bu düşünce beni bitiriyor. Arkadaşlarım olmadığı için hayatımın bu noktadan sonrası da muhtemelen yalnız geçecek.
İçim oldukça dolu olduğundan sadece şu an hissettiklerimi paylaşmak istedim, aslında daha bir çok paylaşmak istediğim şey var...
yorum
25-12-2011, 08:56 PM
Bence cok daha erken ve bu tren kaçırma muhabbeti bence bunu hangi yaşta olursanız olun bunu düşünmeyin.Sosyalleşmek için bişeyler yapabilirsiniz birlikte gidebileceğiniz birileri yok mu teyze kızı, ne bilim bunlara benzer...Ve şuanda ne iş yapıyorsunuz?
belgin
25-12-2011, 11:27 PM
28 yaş yaşlı sınıfına mı giriyor?durun daha önünüzde koca bir ömür var:)şimdiye kadar yalnız olmayı sevmiş olmalısınız.olabilir.insanların düşünceleri zamanla değişebilir.şimdi bundan sıkıldıysanız,nasıl sosyalleşirim diye düşünüyorsanız,bunda karamsarlığa kapılmamak lazım.bazı bilgilerden yoksun olarak şunları tavsiye ederim.yapmak,yapmamak size kalmış.1.ailenizle vakit geçirin.ailenizin sosyal grupları sizinde sosyal gruplarınız olur.2.iş ortamında sosyal gruplara girmeye çalışın.3.akrabalarınızı ziyaret edin bakalım nasıllar.4.komşularınızla ilişkilerinizde samimi olun.onlardan bir iyi günler kelimesini eksik etmeyin.5.gittiğiniz alışveriş yerleri,iş yerlerinde hayırlı işler demeyi unutmayın.6.kurslara gidin.yeni arkadaşlıklar edinin.7.spora gidin.arkadaşlarınızla spor yapın.8.sosyal kulüplere takılın.sanırım bu kadar yeter.arkadaş çevrenizi elektirik aldığınız,kafa yapısı size uyan,iyi niyetli insanlardan seçmeye özen gösterin.
melankolik_06
25-12-2011, 11:32 PM
aslında hayatı kendi akışına bırak demek isterdim ama öyle olunca gerçkten de hayatında bi bok olduğu yok :( açıkçası senin adına üzüldüm(belki arnej şu an burda olsa beni öldürmek isterdi :))değişmeye çalışsan da pek bişey olacağını zannetmiyorum açıkçası.değişmek için çok çaba sarf edeceksin,yorulacaksın ama gene elindeki koskoca bi hiç olacak.
m€rv€
26-12-2011, 04:37 AM
Arkadaş bul kendne çok mu zor ?
dağlar
26-12-2011, 09:51 AM
bende çok sosyal biri değilim çok arkadasım yok benimde çok fazla pişmanlıklarım oldu
ama keşke şunuda yaşasaydım dediğimde çok şey olmadı cnk benim düşünce tarzım daha farklı
kendimi baska türlü teselli ediyorum en azından hayatı hızlı yaşayarak Allah'tan uzaklaşmadım ve
günaha girmedim. Ve ben şuanki durumumdan memnunum çnk kötü bişeyler yasayıp bu yasta pişman olacagıma
en azından çok dingin bi hayat yaşayıp bazı şeylerden uzak kaldım. Çnk ben işin sadece bu boyutunu diğil
ahiretteki boyutunuda düşünüyorum ve herseyde bi hayır vardır sözünüde herzaman kendime hatırlatıyorum
iykide içime kapanıkmışım iykide çok fazla arkadasım olmamıs iykide deliler gibi çılgınca eylenmemişim
tek pişmanlıgım bu olsun
ha bişey daha var bende cogu zamanımı yanlız ve uyuyarak geçirdim ve bazen halada öyle geciriyorum bu halimden bazen sıkılsamda
genel olarak memnunum.
sende çok takma ve bardağa birazda dolu tarafından bakmayı dene.
olumlu bişeyler çıkartabilirsin geçmişteki yaşantından kendine...
dağlar
26-12-2011, 10:05 AM
ailemle olursa annemle babamla ne bilim kuzenimle veya ablamla olursa elbette çılgınca eylenirim
ama benim çılgınca eylence anlayısım bi aile toplantısı veya ailemle olan bi gezi ve o gezi esnasında
yapılan espriler şakalar kahkahalar gülmeler vs.. benim eylence anlayısım bunun dısına çıkamaz
çnk ben bunlardan eyleniyorum ve mutlu oluyorum
ama eylence diyince gece hayatı vs de geliyo aklıma ve ben o tarz bi eylence de istemem açıkçası
kendi adıma konusuyorum ben mutlu olmam öyle bi ortamda veya o tarz ortamlarda. ben bunu kastederek dedim iyikide çılgınlar gibi
eylenmemişim die. çnk ben bu tarz şeyleri sevmediğim için pişmanlıkda duyabilirim o anlamda kasdettim
melankolik_06
26-12-2011, 01:50 PM
bende çok sosyal biri değilim çok arkadasım yok benimde çok fazla pişmanlıklarım oldu
ama keşke şunuda yaşasaydım dediğimde çok şey olmadı cnk benim düşünce tarzım daha farklı
kendimi baska türlü teselli ediyorum en azından hayatı hızlı yaşayarak Allah'tan uzaklaşmadım ve
günaha girmedim. Ve ben şuanki durumumdan memnunum çnk kötü bişeyler yasayıp bu yasta pişman olacagıma
en azından çok dingin bi hayat yaşayıp bazı şeylerden uzak kaldım. Çnk ben işin sadece bu boyutunu diğil
ahiretteki boyutunuda düşünüyorum ve herseyde bi hayır vardır sözünüde herzaman kendime hatırlatıyorum
iykide içime kapanıkmışım iykide çok fazla arkadasım olmamıs iykide deliler gibi çılgınca eylenmemişim
tek pişmanlıgım bu olsun
ha bişey daha var bende cogu zamanımı yanlız ve uyuyarak geçirdim ve bazen halada öyle geciriyorum bu halimden bazen sıkılsamda
genel olarak memnunum.
sende çok takma ve bardağa birazda dolu tarafından bakmayı dene.
olumlu bişeyler çıkartabilirsin geçmişteki yaşantından kendine...pfff...şöyle deme lütfen.
melankolik_06
26-12-2011, 02:49 PM
dağlar bu şarkı sana geliyor :) http://www.youtube.com/watch?v=X8TDL6dOmcA
belgin
26-12-2011, 06:00 PM
seninde söylediğin gibi hayat trenini kaçırmışsın.
artık kimseyle arkadaş olmayı umma.
zaten 28 yaşına gelmişsin, evlenemezsin de.
iyisi mi yalnız yaşamayı öğren ve bir kaç yıl sonra gelecek olan emekliliğine istinad hobiler felan edin.
bahçe süsleme, akvaryum.
ne biliyim bu günün yaşlıları neyle uğraşıyorsa işte.sen ergensin diye o yaşlı mı oluyor.sen farkında değilsin ama sen daha çok küçüksün.bir beyin bence 30 yaşından evvel evlenmemesi gerekiyor.30 yaş öncesi olan evliliklerde insan duygusal ve mali olarak evliliğe hazır değildir.evlilik çocuk oyuncağı da değildir.kişinin bu sorumluluğu alması için belli konularda mantıklı olması ve hayat konusunda tecrubeli olması gerekiyor.arkadaş bulmak bu kadar zor mu?arkadaş istemediği için şu anda arkadaşı yok.isterse bir parkda otursun 10 tane arkadaş bulabilir.insanlar her yaşda sosyal olmayı başarabilirler.yeter ki istesinler.emeklilik yaşınada daha çok var....sen galiba hayatın kendi yaşlarında sürdüğünü sanıyorsun.sende o yaşlara geldiğinde farklı düşüneceksin.
melankolik_06
26-12-2011, 07:22 PM
seninde söylediğin gibi hayat trenini kaçırmışsın.
artık kimseyle arkadaş olmayı umma.
zaten 28 yaşına gelmişsin, evlenemezsin de.
iyisi mi yalnız yaşamayı öğren ve bir kaç yıl sonra gelecek olan emekliliğine istinad hobiler felan edin.
bahçe süsleme, akvaryum.
ne biliyim bu günün yaşlıları neyle uğraşıyorsa işte.ahh gerçekçi insanların olması ne kadar da hoş :)arkadaşa aynen katılıyorum uzun yaşamama isteğimin bi diğer nedeni de bu :)
melankolik_06
26-12-2011, 10:19 PM
yapma belgin! sence ironi yaptığım fazlasıyla açık değil mi? :)
hakkımdaki gerçek düşüncelerini öğrenmiş oldum bu sayede
ergen he? hani şu hayatı 16-17 yaşında öğrendiğini zannedenlerden?ben seni ciddisin sanmıştım?
creepy
28-12-2011, 07:50 PM
hady'nin ironi yaptığını bir tek ben anladım galiba. Neyse, cesaret verici mesajlarınızdan dolayı teşekkür ederim arkadaşlar. Bir an önce karar vermem gereken çok şey var hayatımda... Diğer sorunlarımı da eğer paylaşmak ihtiyacı hissedersem paylaşacağım.
belgin
28-12-2011, 09:30 PM
yapma belgin! sence ironi yaptığım fazlasıyla açık değil mi? :)
hakkımdaki gerçek düşüncelerini öğrenmiş oldum bu sayede
ergen he? hani şu hayatı 16-17 yaşında öğrendiğini zannedenlerden?ironi yaptığının farkına varamadım.özür dilerim.o kadar çok mantıksızlık var ki, benimde kafam karıştı.senide kesinlikle kıracak cümle kullanmadım.ergensin demekde kötü bir şey değil sanırım.ironi yaparken :) şundan kullanırsan anlarım.:)
incicim
29-12-2011, 09:11 AM
28 yaşındayım. Hayatımın koca bir pişmanlıktan ibaret olduğunu düşünüyorum. Tamamen yalnızım. Lise, üniversite yıllarımda birçok arkadaş edinme imkanım oldu ama ben bunu değerlendiremedim. Üniversite yıllarımda hayatımın aşkı ile tanıştım ama birkaç ay içinde ayrıldık ve senelerdir görüşmedik. Bu ayrılığı hiçbir zaman atlatamadım.
Eskiden insanlarla konuşmayı sevmez, sosyal etkinliklere girmezdim. Şimdi istesem de bunları yapamam çünkü artık etrafımda binlerce sosyalleşmeye can atan öğrenci, sosyal topluluklar vs yok. Yani artık hayat trenini kaçırdığımı düşünüyorum. Hayatımın en güzel yıllarını boş boş oturarak, uyuyarak geçirdim. Oysa ki daha küçük yaşlardan itibaren elime birçok fırsat geçti, hemen hemen her türlü imkana sahiptim ve sağlıklıydım. Normal insanların 20'li yaşlarının başlarında yaşadıkları birçok şeyi ben yaşamadım. Artık yaşlanıyorum ve geçen yıllarımı hiçbir zaman alamayacağım ve bu düşünce beni bitiriyor. Arkadaşlarım olmadığı için hayatımın bu noktadan sonrası da muhtemelen yalnız geçecek.
İçim oldukça dolu olduğundan sadece şu an hissettiklerimi paylaşmak istedim, aslında daha bir çok paylaşmak istediğim şey var
GÜNAYDIN,
sizin duygularınızı okuyunca çok duygulandım. 28 yaşınnda ve yaşlandığınızı düşünüyorsunuz. ben 31 yaşındayım, bende zamanı tutamadığımı hep düşünürüm ve kabullenemiyorum yaşımın ilerlediğini doğru. ama biliyor musunuz 20 li yaşlarda olmadığım kadar zinde, kendine güvenen, neşeli hissediyorum. bunu nasıl mı başarırsınız; bence içindeki gücü keşfederek. ve bir öneri THE SECRET (SIR) kitabını okumalısınız. olumlu düşünmenin gücünü farkedeceksiniz. inanın bana, belki bendeki olumlu etkileri o kitaptan. ve bir de şarkı benden size, FERHAT GÖÇER'in TAKVİM şarkısını dinleyin bence, size çok ipucu verecektir. hayat bir anı bile ziyan edilmeyecek kadar kıymetli. kendinizi daha iyi tanıyorsunuz zamanla inanın. arkadaş bulamadığınızdan şikayetçisiniz, aslında benim de etrafımda şu anda dostum deyip, her şeyimi açabileceğim hiç kız arkadaşım yok. yeni tayin olduğum bir yerdeyim ve kurumumda bayan yok. ne acı. sosyal paylaşım sitelerine üye olun derim, yeni başlangıçlar yapın, üniversiteye girin, aöf de çok güzel bölümler var, kendinizi meşgul edin.