PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : <Kitaplar Hakkında>

drsnylmaz
26-12-2007, 11:15 PM
Arkadaşlar kitaplar hakkında da ara sıra konuşalım diyorum, sizce nasıl olur? ayrıca tavsiye köşemiz de olabilir? mesela ilk olarak benim tavsiye edeceğim kitap "sana gül bahçesi vadetmedim" ve "Divan"(Irvin D. Yaloom)

Nefertiti
26-12-2007, 11:39 PM
Aslında ikiye ayırmak lazım,klasikler ve yeni çıkanlar gibi..benimki bir öneri zaten kitap alıntı köşemizde var iyi paylaşımlar

Benim okuduğum kitabın adı: Tanrı Yanılgısı RICHARD DAWKINS ;) İntibamı paylaşıcam..

YAĞMURR
26-12-2007, 11:45 PM
&#231;ok g&#252;zel bir kitap bende uzun s&#252;re &#246;nce okumuştum.. mutlaka okuyun derim

elohir93
27-12-2007, 11:57 AM
sana g&#252;l bah&#231;esi vadetmedim.... deliliğin resmi
bu kitabı okudum
ger&#231;ekten &#231;ok g&#252;zel bir kitaptır insan psikolojisini &#246;zellikle &#231;ocuk psikolojisini &#231;ok g&#252;zel ele almıştır
kitabın kahramanı deborah ın şizofreni nedenlerinden birinin &#231;ok basit bir neden olması beni &#231;ok şaşırttı
doktorların 'merak etme hi&#231; acımayacak 'demesi ve onun bunu &#231;ok b&#252;y&#252;k bir sorun haline getirip hi&#231; unutmaması beni şok etti ve &#231;ocuk psikolojisinin &#246;nemini idrak ettirdi
ger&#231;ekten herkesin okuması gereken bir kitap
ırvın d. yalom un 'annem ve hayatın anlamı' kitabını okudum &#231;ok g&#252;zel bir kitaptır &#246;zellikle paula ile yolculuklar b&#246;l&#252;m&#252; &#231;ok g&#252;zeldir..
ırvın d. yolum un başka bir kitabı olan 'nietzsche ağladığında' kitabıda &#231;ok g&#252;zel bir kitaptır
ama bana biraz ağır geldi o y&#252;zden kitabı okumayı bıraktım:D
nietzsche nın şu s&#246;z&#252; aklımdan hi&#231; &#231;ıkmaz '&#252;mit en son k&#246;t&#252;l&#252;kt&#252;r &#231;&#252;nk&#252; işkenceyi uzatır...'

drsnylmaz
27-12-2007, 12:11 PM
sana gül bahçesi vadetmedim.... deliliğin resmi
bu kitabı okudum
gerçekten çok güzel bir kitaptır insan psikolojisini özellikle çocuk psikolojisini çok güzel ele almıştır
kitabın kahramanı deborah ın şizofreni nedenlerinden birinin çok basit bir neden olması beni çok şaşırttı
doktorların 'merak etme hiç acımayacak 'demesi ve onun bunu çok büyük bir sorun haline getirip hiç unutmaması beni şok etti ve çocuk psikolojisinin önemini idrak ettirdi
gerçekten herkesin okuması gereken bir kitap
ırvın d. yalom un 'annem ve hayatın anlamı' kitabını okudum çok güzel bir kitaptır özellikle paula ile yolculuklar bölümü çok güzeldir..
ırvın d. yolum un başka bir kitabı olan 'nietzsche ağladığında' kitabıda çok güzel bir kitaptır
ama bana biraz ağır geldi o yüzden kitabı okumayı bıraktım:D
nietzsche nın şu sözü aklımdan hiç çıkmaz 'ümit en son kötülüktür çünkü işkenceyi uzatır...'

ümit en son kötülüktür.... sözü benim de favorilerim arasındadır katılıyorum sana

qanki
27-12-2007, 01:17 PM
SCHRÖDİNGER’İN KEDİSİ'ni tavsiye edebilirim bende. Biraz ağır ama güzel bir kitap. Alev ALATLI'nın.

esin_29
28-12-2007, 06:29 PM
Ahmet Altan...Şimdiye kadar okuduğum çok kitap oldu ama bu kitap kadar güzelini okumadım..Kesinlikle tavsiye ediyorum,okuyun ona göre kararınızı verin lütfen...

Hayatında herkesten ve her şeyden fazla sevdiği erkekten kaçarak Güneydoğu'nun dağlarında uluslararası bir araştırma grubuna katılan bir kadın. Bir daha hiç kimseyi o kadını sevdiği gibi sevemeyeceğini bilmesine rağmen ruhundaki zaafları saklamak için yaptığı vahşice hatalarla karşısındakini yaralayan bir adam. Gerçek aşkın korkunç ağırlığını taşıyamayarak bir köprü gibi çöküp iki kıyısında iki insanı çaresiz bırakan bir ilişki. Affetmelerine izin vermediği için kendi hafızalarından bile nefret etmelerine rağmen affetmeyi beceremeyen insanların içine hapsoldukları bir yalnızlık. İki insanın bütün zekâlarını kullanarak öldürmek için uğraştıkları ve her yediği darbeyle biraz daha hastalanarak güçlenen bir tutku. Kutsal Mezopotamya ovasının eteklerinde yükselen dağlarda süren tehditkâr bir hayat. Bu iki insanın yaşadıklarını izleyen herkesin sorduğu bir soru: "Hayatım boyunca beni böyle seven biri oldu mu"...?

BeYaZ_KeLeBeK
29-12-2007, 12:02 AM
ben daha önce bununla ilgili bir başlık açmıştım aslında...:)

http://e-psikoloji.com/forum/showthread.php?t=211

9 ŞUBAT
30-12-2007, 05:44 PM
Yazan:Katip Çelebi

Elinizdeki kitap Kâtip Çelebi'nin kendi zamanına değin yapılmış Osmanlı deniz savaşlarının tarihidir. Bir zamanlar Akdeniz ile Karadeniz'i kendi gölleri haline getiren Osmanlı Türklerinin XVII. yüzyılda yavaş yavaş gerilediği, Venedik gemilerinin Çanakkale Boğazı'nı kapayarak Türk donanmasının denize açılmasına yol vermeyecek kerteye geldiği günlerde Kâtip Çelebi, pek uzakta olmayan eski günlerin göğüs kabartan hikâyelerini anlatarak Türklere yeni bir iç gücü vermek amacıyla bu kitabını yazmıştır. Kitap bu savaşların cansız, kuru bir hikâyesi değildir. Yer yer ayrıntılara da inerek onu zevkle, heyecanla, o günlerin özlemini ve gururunu duyarak, edebiyat ve üslup değeri olan bir yüksekliğe çıkarmasını bilmiştir. Yalnız savaşları anlatmakla kalmamış, kazanılan zaferlerin yanında uğradığımız bozgunların nedenlerini de göstererek bunlardan nasıl bir ders alınacağını göstermiştir. Bununla da yetinmeyerek bir donanmanın kuruluşu; donanmadaki gemilerin çeşitleri; bunların donatılması; denize hangi mevsimde ve nasıl çıkılacağı; nerelerde barınılacağı; savaşların nasıl yapılacağı; bu işlerde nasıl bir yol izleneceği konusunda ancak gün görmüş bir denizcinin sahip alabileceği bilgileri vermiştir.
Kâtip Çelebi'nin diğer eserlerinde de gördüğümüz dil sadeliği Tuhfetü'l-Kibâr'da daha da belirgindir. Çağdaşlarının bir bölümünde görülen ağır ve yapmacıklı dili bir yana atan Kâtip Çelebi'nin amacı kendini göstermek değil, öncelikle gemiciler, deniz savaşçıları ve liderleri olmak üzere, okuyucusuna yararlı olmak, uyarmak, eski günlerden güç almak, içinde yaşadığı bunlu günlerin biraz da utanç veren karasından okuyucusunu kurtarmaktır. Kapudanların bilgisizlikleri, beceriksizlikleri, kıskançlıkları, bir köke dayanmayan böbürlenmeleri ve ihtirasları yüzünden uğranılan bozgunları olduğu gibi, dosdoğru anlatarak kitabında güttüğü amacı hiçbir zaman gözden kaybetmemiştir. Dilin arı ve duru olmasının nedenleri arasında bu amacın da yeri vardır.

Kabalcı Yayınları
Fiatı:20.00.ytl
Aralık 2007

drsnylmaz
30-12-2007, 05:47 PM
s&#252;leyman sağlam'ın yeni bir kitabına başladım, &#231;evre tasvirlerinden ve k&#246;ydeki yaşantıdan hoşlanıyorsanız muhakkak okuyun, kitabın adı "Dağı dağa kavuşturan".

drsnylmaz
30-12-2007, 05:49 PM
ben daha önce bununla ilgili bir başlık açmıştım aslında...:)

http://e-psikoloji.com/forum/showthread.php?t=211

evet beyaz kelebek,açmışsın yalnız tavsiye ve eleştiri tarzında ben konu açmak istemiştim, neyse oraya da cevap yazalım:)
teşekkürler uyarın için...:)

BeYaZ_KeLeBeK
31-12-2007, 12:50 AM
yok önemli değil...:)

sadece aynı isimden iki başlık olmasın diye dedim..yoksa farketmez...burayada yazabiliriz;)

turkuaz
28-01-2008, 05:11 PM
::::::::::::::::::::::::::::::....

drsnylmaz
02-02-2008, 11:17 PM
nietchze ağladığında(ırvın d. yaloom), bir şizofren kızın g&#252;ncesi, iyi d&#252;ş&#252;n doğru karar ver(doğan c&#252;celoğlu), tavsiye edebilirim

turkuaz
14-02-2008, 04:16 PM
teşekkürler