Orijinalini görmek için tıklayınız : Cep telefonu sizin için ne kadar önemli ?
9 ŞUBAT
10-12-2011, 07:32 PM
Arkadaşlar hepimizin sahip oldugu cep telefonlarını tartışmaya açmak istiyorum.
Hayatımızın ayrılmaz parçası olan telefonlar yararları yanında ,saglıgımıza olan olumsuz etkileride buyuk onem taşıyor.
Son yapılan araştırmalar baz istasyonlarının artık eskisi kadar zararlı olmadıgını ortaya koyuyor ,artık baz istasyonları çok daha az enerji yayıyor .
Oysa en buyuk tehlike kullandıgımız telefonlarımız ,ne kadar gelişimiş teknoloji urunu kullanırsak o denli fazla zarara ugruyoruz .
Bunlardan korunmak için ne yapıyorsunuz ,telefonunuzdan kolayca vaz geçebilirmisiniz ?
9 ŞUBAT
10-12-2011, 07:40 PM
Meslegim icabı çok uzun yıllardır cep tel. kullanıyorum ,bunu ihtiyaçtan ziyade zorunluluktan dolayı yapıyorum .Cihazı uzerimde mumkun oldugunca çok az tutuyorum .
İş yerime gelince hemen çıkarıp masanın gozune koyuyorum ,ancak dışarı çıktıgımda uzerime alıyorum .Eve gelincede hemen çıkarıp belli bir yere koyuyorum .
Cihaz seçimine gelince teknolojiyi pek takip etmiyorum ,zaten gerek de duymuyorum .İnternetle alakalı işlerimi pc .le yapıyorum ,o yuzdende telf .daha çok haberleşme amaçlı kullanıyorum .
Eger karşımdaki kişilerin sabit tel .mevcutsa onu tercih ediyorum .
En gıcık oldugum şey otobuste metroda oldukça yuksek seste cepten bir şeyler dinleyenler ,kaç kere kulaklarının dibinde buyuk bir zevkle torba patlatmayı çok istedim .
Buyuk bir ihtimalle gunun birinde bunu yapacagım .
Kimsenin muzik dinlemesine karşı degilim ,dinlemek ne kadar haklarıysa bizimde rahatsız olmamak o kadar hakkımız .Belli bir seviyede açsın dinlesin ,gurultulu bir ortamda 2-3 mt .öteden rahatça hatta oldukça yuksek seviyede dinlemek zorunda kalmak insanı sinir bozucu .
meltem
10-12-2011, 07:40 PM
telefonun tüm zararlarının farkındayım; ama vazgeçmem imkansız yakınlarımla görüşebilmemin tek yolu telefon.zararı en aza indirmek için kulaklıkla konuşuyorum ve ihtiyacım olmadığı zamanlarda uzak durmaya çalışıyorum.
Kimene
10-12-2011, 09:50 PM
Cep telefonlari, sagligimiz acisindan buyuk tehlike,beyin hucrelerine zarar verdigine dair bilgiler mevcut..
Ben cok mecburi bir durum olmadikca gorusme yapmiyorum fakat her cikan yeni model bir telefon almaktanda kendimi ali koyamiyorum.Bazi kadinlar ayakkabi,bazilari canta, bense telefon duskunuyum sanirim:)
belgin
10-12-2011, 10:25 PM
Mecburi bir durum olmadıkca kullanmamaya çalışıyorum.Dışarda çantamda durur kendileri.Konuşurken kulaklık kullanmayı özen gösteriyorum.Evde benden uzak tutmaya çalışıyorum.Zaten telefonda uzun muhabetleride sevmem.Bu arada cep telefonunu kalbin üstündede taşımak zararlıymış.kalp ritmini bozuyormuş.
plüton
11-12-2011, 12:40 AM
Henüz tam uykum gelmediği için bu mesajı uykuya dalmak üzereyken cep telefonumla yazıyorum. Forumdaki yazılarımın yüzde doksanını cep telefonumla yazdım, cep telefonum haritam televizyonum, müzik çalarım, ajandam, fotoğraf makinem kameram foroğraf albümüm, pusulam, hava durumu raporcum, adım sayarım, asistanım, radyom, televizyonum, not defterim, kitabım, sözlüğüm, taşınabilir veri depom hatta el fenerim ve sayamayacağım kadar çok şeyim. Varın siz düşünün önemini. Haa memnun muyum? Asla değilim. Bana sağladığı kolaylıkların aslında hiç birine ciddi alamda ihtiyaç duymuyorum. Hayatı kolaylaştırmıyor hayatı esir ediyor.
İyi tarafı arama yapmak için nadiren kullanıyorum. :)
vatandas
11-12-2011, 02:02 AM
belgin , kimene , meltem . bu kızlar cep tel ve eski sevgili konularında neden hep yalan söleme egilimine düşerler.? :p
Kimene
11-12-2011, 03:59 AM
Seni kandırmalarına izin vermişsin.
Hangi konuda kandirilmisim Goffee?
Kimene
11-12-2011, 04:01 AM
belgin , kimene , meltem . bu kızlar cep tel ve eski sevgili konularında neden hep yalan söleme egilimine düşerler.? :p
Bu ne demek simdi? Kim hangi konuda yalan soyluyor??
9 ŞUBAT
13-12-2011, 03:51 PM
Bu ne demek simdi? Kim hangi konuda yalan soyluyor??
vatandaş yanlış ifade etti herhalde ,sizlere diger kızların neden böyle davrandıgı hakkında goruşunuzu soruyor galiba .
9 ŞUBAT
13-12-2011, 03:59 PM
az zamanda kaldı insanlar telefonda zaten konuşmayacak. cep telefonları artık konuşmak için değil internet için satılıyor. oradan sosyal medyayı kullanmak için alıyorlar insanlar.
bu özelliklere sahip telefonlar radyasyon açısından daha tehlikeli
ancak kulağımıza götürüp konuşma olayı da giderek yokoluyor.
cihazlar ne kadar modernleşirse o oranda zararlı etkileri artıyor .
kişisel goruşum olarak hemen hemen hiç SMS atmıyorum ,çunku eger bir şey soyleyeksem bunu karşımdakiyle birebir bizzat onun sesini duyarak anlatmaktan çok daha fazla zevk alıyorum .