PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yenmek için ne yapmalı?

Mehmet
10-12-2011, 05:31 PM
Düşünmeden edemiyorum,iyice esiri altına aldı bu durum beni..Başka bir şey gelmiyor aklıma bu haldeyken,neden ben?diyorum çoğu kez kendime,ve bu haldeyken hiçbir uğraş vermiyorum bu durumdan çıkmak için.Diğer insanlar sorumsuzca yaşıyor oysaki etrafımda,ne yapmalı?Gerçekten tecrübeli olan kişiler yazsın,ilaç kullanmak dışında ne yapmak depresyonu çözer?

Mehmet
10-12-2011, 05:42 PM
Burda takılmak ne kadar faydalı bilmiyorum goffee,insanlar genel olarak umutsuzluk aşılıyor.
Ve burda sadece izlemem mi gerek,hiçbir müdahale yapmama gerek yok mu?
Her zaman aklımda olan ne durumda olduğum,kişiliğim değişti mi diyorum..Çok canlı ve birçok şeyden zevk alırken bu durumda olmam,bu durumu yaratan sebepleri düşünmüyorum artık.Tek odaklandığım şuanki durumumun geçmesi :)

Mehmet
10-12-2011, 06:04 PM
Umutsuzluk aşılayanlara değil sorunların çözümlerine odaklanırsın diye düşünmüştüm.
Yinede ben etkileniyorum diyorsan izlememen daha doğru.
Sonuçta seni en iyi sen tanırsın.
Bana zevklerin eğlencelerin yada almak istediğin egitim hakkında fazla birşey söylemediğin için düşüncelerini başka ne gibi şeylere odaklandırmanı sağlayabilirim bilmiyorum.

Sadece ilaç geçmesini sağlar mı?Geçen senede kullanmıştım,pek işe yaramamıştı..
Zevk aldığım şeyleri biliyorum,fakat bunlar normal zamanım için geçerli :)

9 ŞUBAT
10-12-2011, 07:13 PM
Sadece ilaç geçmesini sağlar mı?Geçen senede kullanmıştım,pek işe yaramamıştı..
Zevk aldığım şeyleri biliyorum,fakat bunlar normal zamanım için geçerli :)

Geçmiş olsun .Öncelikle şunu söyleyecegim neden ben diye sorup durma kendine ,çunku depresyon çagımızın hastalıgı ,,nasılki grip oluyor ,uşutuyor veya başka bir hastalıga yakalanabiliyorsan bunuda dogal karşıla ,ne kadar olumsuz yaklaşırsan sonuç senin için o denli zor olur ,oysa olaylara daha pozitif bakarsan çok daha kolay aşarsın .

Eski alışkanlıklarına da geri donmeye bak ,hatta kendine yeni hobiler alışkanlıklar edinmeye bak ,çevrenin olumsuz konuşmalarında mumkun oldugunca uzak durmaya çalış .Kim ne derse desin boşver .

Yarın kimin ne olacagını kimse bilemez .

belgin
10-12-2011, 07:31 PM
Düşünmeden edemiyorum,iyice esiri altına aldı bu durum beni..Başka bir şey gelmiyor aklıma bu haldeyken,neden ben?diyorum çoğu kez kendime,ve bu haldeyken hiçbir uğraş vermiyorum bu durumdan çıkmak için.Diğer insanlar sorumsuzca yaşıyor oysaki etrafımda,ne yapmalı?Gerçekten tecrübeli olan kişiler yazsın,ilaç kullanmak dışında ne yapmak depresyonu çözer? Arkadaşlarım çok güzel yorumlarda bulunmuşlar.biraz garib olcak ama .ben farklı bir şey sormak istiyorum.iznizle .merak ettim.hangi burçdansınız?

Mehmet
10-12-2011, 08:26 PM
Arkadaşlarım çok güzel yorumlarda bulunmuşlar.biraz garib olcak ama .ben farklı bir şey sormak istiyorum.iznizle .merak ettim.hangi burçdansınız?

Balık burcuyum belgin:) Garip olmadı hiç ben de fazlasıyla ilgilenirim burçlarla..

Mehmet
10-12-2011, 08:31 PM
Kullandıgın ilaç hakkında yeterli bilgi sahibi değilim geçermi bilmiyorum distimi için ayrı OKB için ayrı ilaç mı kullanıyorsun?
İlaçlarının ismini yazki bilen arkadaşlarımız yazsınlar.
OKB iyileşebilen bir rahatsızlık ancak sorunları tekrar yaşarsan tekrar hastalanmayacagının garantisini veremem.
Birazda kendini hasta edebilmek için ne kadar emek harcayacagına baglı olarak tekrarlama ihtimali var tabi :)

Öncelikle bendeki distimi mi yoksa kısmi düzelme sağlamış major depresyon mu bilmiyorm goffee..Geçen sene başladı ve bu sene de devam ediyor,bu süre zarfında 6 ay ilaç kullanıp bıraktım ama nüksetti.
2.olarak çok şükür ki okb gibi bir hastalığım yok:)
Kullandığım ilaca gelince,5 gün önce efexor xr ye başladım.Yarın günde 75 mg ye çıkaracagm..

belgin
10-12-2011, 08:40 PM
bende çok inanırım.tanıdığım insanlarda özellikler birebir uymuştur.birisinle tanışırkende mutlaka burcunu sorarım.burcunuz balık burcu.burcunuzun özeliklerini biliyorsunuzdur.sizin daha çok caba göstermeniz gerektiğini düşünüyorum.balık burcu oldukça duygusal ve karamsardır.motivasyona ihtiyacı vardır.alışkanlıklarına bağlı bir burç.çevresindende çok etkilenirler .değil mi?

Mehmet
10-12-2011, 10:28 PM
bende çok inanırım.tanıdığım insanlarda özellikler birebir uymuştur.birisinle tanışırkende mutlaka burcunu sorarım.burcunuz balık burcu.burcunuzun özeliklerini biliyorsunuzdur.sizin daha çok caba göstermeniz gerektiğini düşünüyorum.balık burcu oldukça duygusal ve karamsardır.motivasyona ihtiyacı vardır.alışkanlıklarına bağlı bir burç.çevresindende çok etkilenirler .değil mi?

Kesinlikle öyle..bu döneme kadar daha iyimserdim aslında birçok konuda,ama bu şey burç falan dinlemiyor belgin:)çevremden çok etkilendiğim de doğru,sizin burcunuz nedir?

belgin
10-12-2011, 10:57 PM
Benimki oğlak .bende de melankolik var.katılık var.acayip gurur var.ondan kimseyle pek anlaşamam.ama samimi bir insanım.bende depresyona çok yatkınım.ama burcumdan mı ne? inatcı ve güçlüyüm galiba.güçlü olmasam birşeylerle baş edemezdim herhalde.ben size burcunuzu sormadan daha kişiliğinizi anlamıştım zaten.ondan size gayret göstermeniz gerektiğini söyledim.bence olaylara positif bakın.arkadaşlarınızla ve sevdiklerinizle zaman geçirin.hobiler negatif enerjiyi alıyor.boş verin herşeye :)bir daha mı gelcez dünyaya.bu yıllarınızı en iyi şekilde geçirmeye bakın.zamanı yakalamak kolay olmuyor.ben üzüldüğüm zaman güzel şeylere bakıyorum.içim açılıyor.örneğin yavru bir köpeğin oyunlerına,denizi seyretmek,deniz taşı toplamak.kötü şeyleri hayatınızdan çıkarın.hep iyi, güzel şeyleri görün.

balık
11-12-2011, 12:12 AM
Düşünmeden edemiyorum,iyice esiri altına aldı bu durum beni..Başka bir şey gelmiyor aklıma bu haldeyken,neden ben?diyorum çoğu kez kendime,ve bu haldeyken hiçbir uğraş vermiyorum bu durumdan çıkmak için.Diğer insanlar sorumsuzca yaşıyor oysaki etrafımda,ne yapmalı?Gerçekten tecrübeli olan kişiler yazsın,ilaç kullanmak dışında ne yapmak depresyonu çözer?
Hiçbir gelişme görmesen de çabalamaya devam etmek. Zevk almaz ve dünyanın en gereksiz işi gibi düşünürken dahi yaşamaya devam etmek, anahtarı bu. Bildiğin yaşamaya devam etmek. Zaten depresyonda yaşam becerilerine saldırı olmuştur.
2007de kronik dep. tanısı kondu bana da.
Yaşam, devamına benim karar vereceğim bir yol. İstediğinde bırakıp gitmek özgürlüğüm olduğunu düşünüyorum fakat bir yandan devam etmenin iyi olduğunu düşünüyorum ki devam ediyorum. Özetle düşüncelerim bunlar :)
Sorgulamanın faydası olmuyor (neden ben, neden bir başkası değil, neden, neden ve hatta neden bu hastalık... :S ) En azından bende olmadı.

Mehmet
11-12-2011, 04:48 PM
Hiçbir gelişme görmesen de çabalamaya devam etmek. Zevk almaz ve dünyanın en gereksiz işi gibi düşünürken dahi yaşamaya devam etmek, anahtarı bu. Bildiğin yaşamaya devam etmek. Zaten depresyonda yaşam becerilerine saldırı olmuştur.
2007de kronik dep. tanısı kondu bana da.
Yaşam, devamına benim karar vereceğim bir yol. İstediğinde bırakıp gitmek özgürlüğüm olduğunu düşünüyorum fakat bir yandan devam etmenin iyi olduğunu düşünüyorum ki devam ediyorum. Özetle düşüncelerim bunlar :)
Sorgulamanın faydası olmuyor (neden ben, neden bir başkası değil, neden, neden ve hatta neden bu hastalık... :S ) En azından bende olmadı.

Bahsettiğim şey buydu goffee,burda insanlar birbirine destek olmak yerine umutsuzluk aşılıyor..hayatını bilmiyorum balık,neler yaşadığını,neden bu durumda olduğunu..Ama aşılmayacak bir şey yok,ben buna inanıyorum...

balık
11-12-2011, 05:09 PM
Sana aşılmayacağını söylemedim mehmet, samimice bu hastalığın bende oluşturduklarından bahsettim.
Gelişme görmesen dahi devam et düşüncesinden nasıl bi umutsuzluk çıkardığını anlamadım açıkçası.
O halde samimi düşüncelerim dışında sana umut verici cümleler kurayım: hayat çok güzel ve her şey pozitif. Dışarıya çık havayı kokla güneşi gör. Kendine geleceksin. Arkadaşlarınla takıl hiçbişiyi kafana takma. Zaten depresyonu kendin yaratıyosun. Niye geçmesi için hiç çabalamıyosun? Bu senin elinde! Haydı kalk ve harekete geç. Sahip olman gereken tek sey güç ve inanç.
Evet bunlar pozitif etki bırakıyorsa zaten şu an yukardaki cümlelerimi görmezden gelebilirsin. Buysa iyileşme yöntemin. Yada yazdıklarımı tekrar okur ve insanların öznel deneyimleriyle ne demek istediğini anlamaya çalışabilirsin. 2007den beri depresyon tanısında olmam ise umutsuzluk aşılayan, o halde çok gençsin biraz daha sAbır diliyorum. Umutsuzluk aşılamamak için bi daha samimi düşüncelerimi paylaşma nezaketinde bulunmayacağım, kolay gelsin.

Mehmet
11-12-2011, 07:02 PM
Aslında iyileşeceginizi hepiniz biliyorsunuzda sabretmesi zor tüm olay bu.

En kötü yanı o ya zaten,ne zaman biteceğini bilmemek...

Mehmet
20-12-2011, 12:47 PM
Sanat terapisi nedir?düzenli hayatın çok etkili olduğunu düşünüyorum ben de,ama sorun şu ki depresyon düzeni sevmiyor :D

yorum
20-12-2011, 02:50 PM
Depresyondan kurtulmak yerine onunla yaşamak daha mantıklı geliyor gibi: )) hayatımızın parçası depresyon rsmen...:)

Mehmet
20-12-2011, 06:11 PM
Ne zamandır bu durumun içindesin?Bununla yaşanır mı be abi,felç ediyor insanı...

yorum
20-12-2011, 07:08 PM
Bildim bileli bunun içindeyim ve artık yakınmıyorum açıkçası: ) yaşanmaz neden yaşanmasın.Mutlu olan insanlar gözleri kördür...Acı insanı zinde tutar.

Mehmet
21-12-2011, 09:05 PM
Kendini bildin bileli mi?Ben böyle değildim ama..Öneri verebilecek olan yok mu?Lütfen yardım edin arkadaşlar.