PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Peki ben Ne yapayım ?

vatandas
05-12-2011, 12:18 AM
Herkesin kendine göre derdi var . kız arkadasım yok der. şu var bu oluyor der.. bende de var sıralayayım ..

Doğmadan annem benden hamileyken 2-3 kaza geçirmiş . Bundan dolayı kalça çıkıklığı yaşamışdım ameliyat oldum . bu kazadan dolayı kafamda eziklik oluşmuş .hafif yassı basık bir kafa . kafamın ortasında o yarayı kapatan bir kabuk sırıtıyor ... saçlar seyrek zaten sıkıntıdan üzüntüden . fiziki olarak O kadar iyi değilim dengesiz bir vücudum var . kulaklarım kepçe . Konuşma bozukluğu var . diksiyon düzgün değil . kız arkadaşım yok demeye bile utanıyorum . '' sana bakıcak kızın ben '' diolar zaten onu geçtik neyse de.. allahım yarabbim diyorum . doğarken ölmemin sebebi ne . Neden bütün kusurlar beni bulmuş .allaha şükür çalışıyorum işm gücüm var . hatta askerlik bile yaptım zor şartlarda içgüvenlik AĞRI da . ama bunlar benim sağlam olduğumun kanıtı değil . Benim derdim kız arkadaş değil AİLE . BENİM bir ailem olacak mı onun derdindeyim şuan . yaşım daha 23 . ve psikolojik olarak berbat bir durumdayım . askerden geleli 7-8 ay oldu sadece bu süre içerisinde çalıştığım yerde muhabbet ortamına girmeye çalışıyorum başarıyorum . buna seviniyorum ama ..hala aynı gözle bakılıyor ve söylediklerime alaycı vb tavırlarla cevap veriliyor. bu durumda ya belli etmemeye calısıyorum ya karsımdakini kısık ses tonumla ağır bir sözle zayıf noktasından vurarak kendimi tatmin ediyorum . ben niye yaşıyorum diyorum bazen ulan öldürsem mi kendimi diyorum . bu sefer Cenazeme gelecek olmaz falan olmaz diyorum onu bile takıyorum kafama . ses çıkartacak şeyler yapmaya calısıyorum . yaparımda allaha sükür o kadar kafamız calısıyor .. ama bazı başarılarımda .. yaşıtlarımla kıyaslanırken büyüklerin başarısız olan kişilere beni göstererek '' BU BİLE YAPIYO '' gibi sözleri BEYNİMDEN KURŞUNA dizilmiş hissi veriyor bana . ne yapacagımı bilmiyorum . hala cok psikolojik olarak çöküntü içerisindeyim. millet yarım akıllı olarak görüyor beni en çok da ona yanıyorum ya . bazen diyorum '' allahım inşallah huyusuyu bana benzer b,r çocuk verir sana '' diye . beni saf yerine sokuyolar ya ona yanıyorum çok hemde. gerçi askerden sonraki bu 7-8 aylık dönemde süper gelişme oldu ama . HALA YETERSIZ HALA YETERSIZ COK YETERSIZ . özellikle aile kurma vb düşüncesine kapıldığımda başımdan kaynarsular dökülüyor . bilmiyorum ne yapmalıyım .

belgin
05-12-2011, 08:26 PM
merhaba vatandaş.Görüyorsunuz herkezin bir derdi var.derdi olmayan yok gibi.fiziksel durumunuzu bilmiyorum.belki siz çok takdığınız için öyle gelebilir size .ama siz şükredin halinize.fiziksel durumu mükemmel olubda zeka seviyesi düşük ve kişiliksiz biri olsaydınız ne olcakdı.bence siz çok şanslısınız.akıllı ve kişilik saibisiniz.bir çok insandan mantıklı düşünebiliyorsunuz.bence dünyada 3 türlü insan var.birincisi kişiliksiz insanlar.bunlar hertürlü yaptıklarını bilerek ve isteyerek vede zevk alarak yaparlar.bu kişiler zaten toplumda farkedilirler.ama bazıları o kadar zekilerdirki.özelikle sorunları olan kişileri hedef seçerler.hata yapanları özelikle yıpratmayı severler.ne de olsa onlar toplum tarafından damgalanmış insanlardır.o yüzden işleri çok kolay olur.ikinci topluluk kişilikli ama cahil insanlardır.bunların kişilikleri gelişmiş olsa bile cahillikleri yüzünden çok pot kırdıkları olmuştur.üçüncü gurup ise kişilikli ve zeki insanlar.bunlardan korkmaya hiç gerek yoktur.insanların sorunlarını anlamaya çalışırlar.yardımcı olmaya çalışırlar.düşeni ayağa kaldırırlar.gözlerinde insan sevgisinin prıldıları vardır.birinci gurubun yaptıkları davranışları kafaya takmayın değmezler.sizinle dalga geçiyorlarsa sizde onlarla dalga geçin.onlar bunları hakediyorlar.ikinci gurup cahildir.cahilliklerine verin.nede olsa onlar cahildir.siz özellikle ücüncü gurupla samimiyet kurun.cünkü onlardan cok şey öğrenirsiniz.size zararları dokunmaz.size değeriniz neyse hakkını verirler.sizde zaman gelcek yuva kurcaksınız.bu yüzden güçlü olmalısınız.kendinizi geliştirmeli.fiziksel durumunuz ne olursa olsun dünyaya küsmemelisiniz.düşünmek başarmanın yarısıdır.başarı istiyorsanız bu insanları görmemezliğe gelin.kendinizi şartlandırın.kendinizi bırakırsanız.bu olumsuz düşünceler içinde boğulursunuz.onları size atılan bir taş gibi düşünün.siz canım acımayacak diye kendinizi şartlandırırsanız.canınız yanmaz.idealleriniz olmalı.hayatınızı zorlamalısınız.size tavsiyem çok çalışarak kariyer saibi olun.yaşınız çok genç.yapabilirsiniz.kariyeriniz ne kadar yüksek olursa böyle insanların sizi incitmesine izin vermemiş olursunuz.ve ailenize en iyi şekilde bakarsınız.hem manevi olarak hemde maddi olarak onlara bir gelecek kurarsınız.umarım ne dediğimi anlamışınızdır.başarılar...

MuAmMa
05-12-2011, 09:46 PM
Esselamun Aleykum Değerli Kardeşim,

Yaşamış olduğunuz psikolojik sorunlarınızdan dolayı çok geçmiş olsun.Umarım bir an önce bu durumdan kurtulursunuz.
Bu gibi durumlar da ne yazık ki gereksiz düşüncelerle zamanımızı boşa geçiriyoruz.
Kardeşim,inanın kafanıza taktığınız ve bununla hayatı kendinize yaşanılmaz hale getiriyor olmanız kendinize yapmış olduğunuz büyük bir haksızlık...
Kimse yaratılışından sorumlu değildir Can kardeşim.
Ve bir aile olabilecek miyim diye bunun sorgusu içerisine düşmüşsünüz.
Kaderimiz Allah'ın elinde değil midir?
O isterse herşey Olmayacak mı?
O zaman neden ümitsiz davranıyoruz.
Kaderimiz bir başkasının elindemi ki bizleri çevremizdekiler beğenmedikten sonra bir aile olamayız yada başarılı olamayız,
Böyle birşey yok...
İnanın bu hayatta tek amacımız vardır.
Kulluğumuzu hakkıyla yerine getirmek.
Sonrası çorap söküğü gibi gelir.
İnsanların sizin hakkınızda ne düşündüklerini bir kenara bırakın!
Sadece ve sadece O'na yönelin O size her konuda yardım edecektir.
İnsanlar zaten birbirlerine karşı samimiyetlerini kaybetmiş durumdalar.
Siz onların bu söylemlerini hiç takmayın inşallah...
Herkes Allah tarafından istenildiği şekilde yaratılıyorken kim kime üstünlük taslayabilme hakkına sahip olabilir?
Ama işte ne yazık ki bu doğrulardan uzak olan insanlar Allah'ın yarattığı sûreti beğenmediklerinin farkına varmıyorlar.
Efendimiz Hz.Muhammed (S.A.V)bir hadisinde şöyle buyurmaktadır:
"Allah sizin dış görünüşünüze ve malınıza mülkünüze değil, kalplerinize ve davranışlarınıza bakar"
Böyle olduktan sonra başkaları beğense de beğenmese de müslümanın derdi bunlar olmamalıdır inşallah.
Umarım yorumumla yardımcı olabilmişimdir.
Allah'a emanet olun inşallah...

MuAmMa
05-12-2011, 09:58 PM
Birde bu güzel sözü sizinle paylaşmak istedim;

GüzeLLiğine Güvenme Bir SiviLce Yeter.. MaLına Güvenme Bir KıvıLcım Yeter.. RABBİNE Güven "O" Her Şeye Yeter..

vatandas
05-12-2011, 10:44 PM
öncelikle goffe tesekurler yalnız değilmişim kader dostum varmış :) belgin hanım sizin de tavsiyenize tesekur ederim ben bu kariyer meselesine zaten kafa vurmusum girdigim işlerde basarı oranım yuksek aranan kişiyim calısma dürüstlük vb konularında cok tesekur ederim . ve Muamma (galiba hanımefendi :p) tesekurler benim gerçekten korkum ailedir. hani bu halime göre bile aşk hayatım oldu acı tatlıhatıralar vb 3-4 ufak tefek yaşantım oldu fakat bunlarda bile başarısız oldum yine de . şuan istedigim tek şey ailedir. kariyerime hızlı bir yükseliş yaparak bütün sorunlarımı kaldırmaya calısıyorum ve sürekli başarı hedefliyorum. ama bazen geçmişime bakıyorum ve isyan edesim geliyor . isyan ettikçe allaha olan inancım artıyor bununda farkındayım . bazen diyorum '' ey allahım . umrunda bile değilim deil mi..'' diye kendime ve Allah (c.c) ım affetsin beni.. sanki başarılarımı kimse için değil de.. ALLAH a '' al işte Rabbim .. bana daha iyi bir fizik vb güzel yüz vermedin ama ben daha temiz daha güleryüzlü güçlü insanlardan daha iyi şeyler yapıyorum'' demek için yapıyorum .. bağışla Allahım .. Tabi yine bu sorunlarımı kaldırmak için elimden geleni yapıp tevekkül ediyorum .. inşallah ALLAH yardımcım olur .. tesekurler

MuAmMa
05-12-2011, 11:01 PM
öncelikle goffe tesekurler yalnız değilmişim kader dostum varmış :) belgin hanım sizin de tavsiyenize tesekur ederim ben bu kariyer meselesine zaten kafa vurmusum girdigim işlerde basarı oranım yuksek aranan kişiyim calısma dürüstlük vb konularında cok tesekur ederim . ve Muamma (galiba hanımefendi :p) tesekurler benim gerçekten korkum ailedir. hani bu halime göre bile aşk hayatım oldu acı tatlıhatıralar vb 3-4 ufak tefek yaşantım oldu fakat bunlarda bile başarısız oldum yine de . şuan istedigim tek şey ailedir. kariyerime hızlı bir yükseliş yaparak bütün sorunlarımı kaldırmaya calısıyorum ve sürekli başarı hedefliyorum. ama bazen geçmişime bakıyorum ve isyan edesim geliyor . isyan ettikçe allaha olan inancım artıyor bununda farkındayım . bazen diyorum '' ey allahım . umrunda bile değilim deil mi..'' diye kendime ve Allah (c.c) ım affetsin beni.. sanki başarılarımı kimse için değil de.. ALLAH a '' al işte Rabbim .. bana daha iyi bir fizik vb güzel yüz vermedin ama ben daha temiz daha güleryüzlü güçlü insanlardan daha iyi şeyler yapıyorum'' demek için yapıyorum .. bağışla Allahım .. Tabi yine bu sorunlarımı kaldırmak için elimden geleni yapıp tevekkül ediyorum .. inşallah ALLAH yardımcım olur .. tesekurler

Kardeşim siz isyan ederek Allah'a yaklaşmıyorsunuz,bu şekilde kullar isyanla günaha düşerler.
Ayrıca Allah bizlere dert,sıkıntı verirken bizleri umursamıyor değil,
Bizleri önemsediği için O'na yaklaşabilmemiz için bizleri sıkıntılara uğratıyor...
O'na yönelebilmemiz için...
Allah yardımcınız olsun.
Bu düşüncenizden kurtulursunuz inşallah.
Allah'a tevekkül edin ama isyan ederek değil...
Ve Mevlana'nın şu sözünü hatırlatmak isterim:

Eğer imtihan oluyorsanız , bu, Allah'ın (c.c) sizi unutmadığının müjdesidir.. [H.z.Mevlana]

vatandas
05-12-2011, 11:07 PM
Bu sözünüz beni biraz rahatlatmıstır tesekurler . Baya zor bir imtihan umarım hayatı basarılı bir sekilde tamamlarız..

MuAmMa
05-12-2011, 11:12 PM
Bu sözünüz beni biraz rahatlatmıstır tesekurler . Baya zor bir imtihan umarım hayatı basarılı bir sekilde tamamlarız..

Kardeşim,inanın yaratılışımızdaki amacı anladığımız vakit;imtihanları yaşamak kolay gelir insanlara.
Evet insanların başlarına gelen her türlü sıkıntı zordur.
Ama şunu unutmamak lazım ki;
Başımıza gelen musibet ve sıkıntıların sebeplerinden bir tanesi de,
Göstereceğimiz sabır karşısında günahlarımıza keffaret olmasıdır inşallah.
Rabb'im yardımcınız olsun...

değişim
06-12-2011, 08:43 AM
Söylediğim şey açık aynı diğer üyeye söylediğim gibi. O şüpheler her ne ise artık ciddiye alınabilecek türden şeyler değil. Haliyle beni bağlamıyor şüphe edenlerin şüphesi olarak sizleri bağlar.

melankolik_06
06-12-2011, 11:40 AM
gene söylüyorum yalnızlık...biraz kafanı dinlendir...aileyi boşver daha gençsin 23 yaşındasın hem zaten evlensen bile ne uğraşacaksın bi düşünsene karın oolacak yok çoluk çocuk bilmem ne monoton bi hayat...tekrar ediyorum biraz kafanı dinlendir...

melankolik_06
06-12-2011, 11:45 AM
Esselamun Aleykum Değerli Kardeşim,

Yaşamış olduğunuz psikolojik sorunlarınızdan dolayı çok geçmiş olsun.Umarım bir an önce bu durumdan kurtulursunuz.
Bu gibi durumlar da ne yazık ki gereksiz düşüncelerle zamanımızı boşa geçiriyoruz.
Kardeşim,inanın kafanıza taktığınız ve bununla hayatı kendinize yaşanılmaz hale getiriyor olmanız kendinize yapmış olduğunuz büyük bir haksızlık...
Kimse yaratılışından sorumlu değildir Can kardeşim.
Ve bir aile olabilecek miyim diye bunun sorgusu içerisine düşmüşsünüz.
Kaderimiz Allah'ın elinde değil midir?
O isterse herşey Olmayacak mı?
O zaman neden ümitsiz davranıyoruz.
Kaderimiz bir başkasının elindemi ki bizleri çevremizdekiler beğenmedikten sonra bir aile olamayız yada başarılı olamayız,
Böyle birşey yok...
İnanın bu hayatta tek amacımız vardır.
Kulluğumuzu hakkıyla yerine getirmek.
Sonrası çorap söküğü gibi gelir.
İnsanların sizin hakkınızda ne düşündüklerini bir kenara bırakın!
Sadece ve sadece O'na yönelin O size her konuda yardım edecektir.
İnsanlar zaten birbirlerine karşı samimiyetlerini kaybetmiş durumdalar.
Siz onların bu söylemlerini hiç takmayın inşallah...
Herkes Allah tarafından istenildiği şekilde yaratılıyorken kim kime üstünlük taslayabilme hakkına sahip olabilir?
Ama işte ne yazık ki bu doğrulardan uzak olan insanlar Allah'ın yarattığı sûreti beğenmediklerinin farkına varmıyorlar.
Efendimiz Hz.Muhammed (S.A.V)bir hadisinde şöyle buyurmaktadır:
"Allah sizin dış görünüşünüze ve malınıza mülkünüze değil, kalplerinize ve davranışlarınıza bakar"
Böyle olduktan sonra başkaları beğense de beğenmese de müslümanın derdi bunlar olmamalıdır inşallah.
Umarım yorumumla yardımcı olabilmişimdir.
Allah'a emanet olun inşallah...ahh evet kadercilik...güçsüz insanların sığındığı en iyi kapı.ben niye böyleyim çünkü Tanrı beni böyle yarattı.yakışıklı değilim çirkinim ne yapmalıyım aman boşver Tanrıdan geliyo ne de olsa.LAKİN TANRIYA İNANMAK BENİ SEVEN GÜZEL Bİ KIZIN YANIMDA UYANMASINA YETMİYO.HEE Bİ DE ŞU VAR Dİ Mİ?KULLUK...ANLASANIZA BE BİZ KUL DEĞİL İNSANIZ İNSAN! :@

belgin
06-12-2011, 01:16 PM
Söylediğim şey açık aynı diğer üyeye söylediğim gibi. O şüpheler her ne ise artık ciddiye alınabilecek türden şeyler değil. Haliyle beni bağlamıyor şüphe edenlerin şüphesi olarak sizleri bağlar. değişim adlı şahıs .evet insanlar 3 guruba ayrılır.onun bunun hatalarını bularak hakaret ederek kendine zevk malzemesi yapcağına cevreni izlede gör.sen 1 gurup insansın.bunuda yüzüne söylüyorum.

shafak
06-12-2011, 02:27 PM
OOOOOOooooooo ! Forum bugün yine şenlikli.... Bazılarının yine üstü açık kalmış bugece... Birbirleriyle dalaşmayı bırakmışlar şimdi de Allah'la dalaşmaya başlamışlar... Tabii Allah'ın herşeye gücü yetmiyor ya; onlar da meydanı boş bulmuşlar, Allah'ın gücünün yetmediği yerde ona akıl veriyorlar ...

MuAmMa
06-12-2011, 03:37 PM
ahh evet kadercilik...güçsüz insanların sığındığı en iyi kapı.ben niye böyleyim çünkü Tanrı beni böyle yarattı.yakışıklı değilim çirkinim ne yapmalıyım aman boşver Tanrıdan geliyo ne de olsa.LAKİN TANRIYA İNANMAK BENİ SEVEN GÜZEL Bİ KIZIN YANIMDA UYANMASINA YETMİYO.HEE Bİ DE ŞU VAR Dİ Mİ?KULLUK...ANLASANIZA BE BİZ KUL DEĞİL İNSANIZ İNSAN! :@

Daha önce de söylediğim gibi inancınız olmadığı için benim ne demek istedimi anlamayazsınız!
O yüzden siz kendi bakış açınıza dayanarak hayatı yaşayın!
Kimsenin size engel olduğu yok!
Ve size soruyorum madem insanları yaratılışları bakımından Allah'a isyan etmeleri sonucunda ellerine ne geçiyor?
İsyan içinde davranarak değiştirdiğiniz birşeyler var mı?
Ben vatandaş kardeşimin benim ne demek istediğim anlayabileceğini tahmin ettiğimden dolayı yorumda bulundum.
Sizler de kendinizce yorumlarda bulunabilirsiniz...
Benim yorumlarıma cevap vermenizi istemiyorum.
Çünki sizinle bu konuda anlaşamayız...
Görüşlerimiz farklı...

Kimene
06-12-2011, 03:42 PM

Konuyu acan arkadas, kendine verilen yanittan hosnut ve rahatladigini soyleyip nazikce tesekkur ediyor..
Uyelere yardim edin,onu yapin bunu edin diye emirler yagdiran bir sahsiyet var ki, yorumuna tesekkur edilen uye dahil herkese cemkirmekle mesgul..
Allah askina sen nasil bir insansin, senin burada bulunma amacin ne tam olarak..Inana incindan dolayi saldiriyorsun, inanmayana inanmadigi icin..
Sen bu forumda insanlara yardim filan etmiyor, sadece insanlari forumdan uzaklastiriyorsun...
Kendine bir bak ya, kac uyeyle savas halindesin? Yasinda kucuk degil ki cocukluguna vereyim bu dengesizligini..

MuAmMa
06-12-2011, 03:48 PM
O herşeye yeter derseniz orda durun demek zorundayım.
İnsanları kandırmayın sizin yüzünüzden acı çekiyorlar.
Kafalarında herşeye gücü yettiği halde yardım etmeyen bir yaratıcı portresi oluşmasına sebeb oluyorsunuz.
Bilmiyorum iyi niyetle yapıyorsunuz bilmiyorum cehaletten.
Herşeye gücünün yetmesi mümkün değil anlayın bunu.
Allahı sevmeniz ve büyüklüğünü kabul etmeniz ayrı birşey herşeye yeter demeniz ayrı birşey.
Bakın burada bu söylemleri yazış amacınız ya elinizdeki din sayesinde sağladıgınız gücü kaybetme korkunuz olabilir yada dinler hakkında yeterli bilgiye sahip olmamanız..
Ben her zaman iyi niyetli düşünmeyi tercih ediyorsamda geçen seferki uyarıma ragmen hala araştırmalar yapmadan ve düşünmeden gelip yazmanız hakkınızda kötü şeyler düşünmeme sebeb oluyor.

Kusura bakmayın ama ben yorumumu vatandas kardeşin açmış olduğu konuya istinaden yazmıştım.
Eğer bir yanlış var ise bırakında kendisi müdahale etsin!
Ayrıca kimseyi aldattığım falan yok!
Sizce Allah'ın herşeye gücü yetmeyebilir ama bence herşeye "Gücü" YETENDİR!
Beni cehalet ile suçlamışsınız merak ediyorsanız açarsınız kitapları İslam'ı araştırırsınız.
Ben Din'imi çok iyi biliyorum sizin söyleminiz üzere öğrenecek değilim!
Hakkımda iyi veya kötü düşünmeniz benim için bir önem ifade etmemekte...
Sizler Allah'ın herşeye gücünün yetmesi üzerine kjullarına yardım etmediğini mi düşünüyorsunuz?
Kulları olarak O'na ne kadar bağlıyız ne kadar tabiyiz bunu hiç düşündünüz mü?
O'na yöneldiniz de yardım etmedi mi?
Sizler öncelikle aklınızda ki şüphelerden kurtulun sonrasında yorumlaramı muhalefet etmeye kalkışın!

Kimene
06-12-2011, 03:51 PM
Bugüne kadar yardımlarımdan hiçbir üye şikayetci olmamasına ve onlarca belkide yüzlerce teşk almama ragmen sen değilmiydin şuan bana eleştirdigin şeyi bana yapan?
Yavaş yavaş maskeleriniz düşüyor.

Maskeleri MIZ , biz kimiz, sen kimsin? Bu ne ukalaliktir ya..Acilan su son konulara bakmam bile yetiyor senin uyelerle olan sicak diyaloglarini anlamaya..Yasinin insani ol biraz, birak insanlara saldirmayi....

MuAmMa
06-12-2011, 04:00 PM
Ben senin Allaha inandıgına bile inanmıyorum para için herşeyi yapanlar vardır sizde onlardansıunız.
Konu burda linkler burda herkesin maskesi düştü istediğin kadar yırtının bu saatten sonra..

Daha önce size karşı kullanmış olduğum "fütursuz" kelimesini tekrardan kullanıyorum!
Yahu siz kimsiniz ki beni tanımadan etmeden para için herşeyi yapabileceğimi düşünüp ve inançsız olduğumu düşünüyorsunuz?
Ama şöyle birşey de vardır insanlar karşısındakileri kendileri gibi zannedermiş!,
Demek ki sizin burda yorumlarda bulunmanız para karşılığında olduğun için bizleri de öyle zannediyorsunuz!
Bundan sonra başkaları için yazmış olduğum yorumlarıma cevap vermeyin...
İnsanları tanımadan ön yargılı davranıp onlar hakkında uzaktan yakından alakası olmayan söylemlerle iftiralarda bulunacak kadar acizsiniz!

Kimene
06-12-2011, 04:00 PM
Ben senin Allaha inandıgına bile inanmıyorum para için herşeyi yapanlar vardır sizde onlardansıunız.
Konu burda linkler burda herkesin maskesi düştü istediğin kadar yırtının bu saatten sonra..

Mesajini neden degistirdin korktunmu.Mesajin oysa Allahsizlar sizi diye bitiyordu..Zavallisin yazdiklarinin ardinda dura bilicek yurek bile yok sende...