PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bu takıntı beni öldürücek :(

forest_gump
26-11-2011, 09:18 PM
merhabalar herkeze benim takıntım şizofreni olma korkusu bu korku aklıma geldikçe terliyorum yanaklarım kızarıyo ellerim uyuşuyo kulaklarım uğulduyor doktora gittim beni dinledi sadece olursun olmazsın falan hiç açıklama yapmadı reçeteme obsesif kompulsif bozukluk yazdı ama bu düşünce beni çok yoruyor hayattan zevk alamıyorum

forest_gump
26-11-2011, 09:53 PM
hiçbir belirtisi yok aslında çok şükür yani genlerimizde de yok ailemde sülalemde yok yaşımda 27 yani olmam için hiçbir neden yok gibi ama korku işte ya olursam ya halüsinasyon görürsem korkusu delirirsem falan bir türlü yenemiyorum

forest_gump
26-11-2011, 10:08 PM
anksiyete bozukluğu var evet bilgisizlikten değilde benim ki biraz fazla bilip araştırmaktan nette sürekli bişeyler okuyup etkileniyorum acaba bende olur mu diyorum

yapayalnız değlsn
29-11-2011, 12:17 AM
hiçbir belirtisi yok aslında çok şükür yani genlerimizde de yok ailemde sülalemde yok yaşımda 27 yani olmam için hiçbir neden yok gibi ama korku işte ya olursam ya halüsinasyon görürsem korkusu delirirsem falan bir türlü yenemiyorum

Arkadaşım seni çok iyi anlıyorum.5 yıl obsesyonlarla uğraşmış ve bunları aşmış biri olarak sana şunu söyleyebilirim.Bu düşündüğün şey bende de oldu.Hem de aşırı yoğun bir şekilde biri tam biterken bir gün televizyon izliyorum yanımda arkadaşlar tv ye dalmışım.Aniden bir fikir delirirsen ne olur diye!ama öyle böyle değil beni yerimden kaldırdı ve öyle bir sıkıntıya soktu ki anlatamam aylarca sürdü sonra bu bitti başkaları.Senle konusabiliriz bunu ama sana tavsiyem korkma.Üstüne git korktuğun için daha da ilerleyecek.Kendine şunu söyle delirebilirim ve fikir aklına her geldiğinde umursama.Hem de hiç.Bir not daha hiçbir obsesyon bu güne kadar aklına gelen hiçbir fikri yapmamıştır.Bilimsel gerçekler sen mükemmelliyetçi olduğun için bunlar sende var.Kendine de ki fikir gelebilir ben istediğimi yaparım.Ve yapmak istediklerini yap.Tamam konusmak istersen yine konusuruz.Şunu unutma atlatacağına inan.Umursama!!!!

SiraNoX
05-12-2011, 03:47 PM
sadece şizofreniye karşımı bu korku başka korkularında varmı. bu konu hakkında olabildiğince düşünmemeye çalış. düşünmeyeceğim diyede kendini fazla kasma yoksa daha çok aklına geliyor insanın :) aklına gelmemesi içinse başka şeylere yönelmeye bak işine gücüne ver kendini hobiler edin fazla yanlız kalmamaya çalış bol bol sohbet et iyi gelecektir.

elifnur
05-12-2011, 08:19 PM
okb hastalığı ile şizoferen hastalığı arasında hiç bir bağ yok.
Yani akraba hastalıklar değiller. ankisiyeteğle okb yakın... şizoferen böyle değil
kendınızı rahatlatın bu hastalığa tutulma ihtımalı oluşduracak bir şey yok ...
şizoferen tamamıle başka bir hastalıkdı nedenlerıde farklıdı..

Hastalıklara odaklanmayın. böyle devam etsenız şizoferen takıntınız bıtınce başka hastalık takıntınız başlaya bilir.
dikkatınızı başka şeylere yönlendirmeğe çalışın.