PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İnsanların yüzde doksanı yaşamazlar,sadece vardırlar...

asad1213
22-10-2011, 07:20 PM
İnsanların yüzde doksanı yaşamazlar,sadece vardırlar...

Bence doğru bir söz...

Peki nedir gerçekten yaşamak?sizce?

goffee
22-10-2011, 07:31 PM
Yaşamayı bilmektir.
Birkaç arkadaşımıza söylediğim bir söz geldi aklıma.
"Sen işe gidip gelmeyi iş arkadaşlarınla muhabbeti telfonlar bakmayı ev işlerini yapmayı robot gibi yaşamak olarak gördüğün sürece mutlu olamazsın" diye.

neyzenilhan
22-10-2011, 07:38 PM
bunlar olumsuz düşünceler. bunlara itibar etmiyorum. herkes canı nasıl isterse öyle yaşasın.

goffee
22-10-2011, 07:47 PM
bunlar olumsuz düşünceler. bunlara itibar etmiyorum. herkes canı nasıl isterse öyle yaşasın.

insanlara düşündürtmeye çalıştıgım şeyler bunlar.
çevremde böyle düşünen insanlar görmek istiyorum.
kendine güvenen insanlar görmek istiyorum.
uzun zamandır hasrettim.
hoşuma gitti ne kadar teşk etsem az.

belgin
22-10-2011, 07:49 PM
Merak ettim kim demiş bunu?İnsanların yüzde doksanı neden yaşamıyorlarmış?Mal gibi duruyorlarmıymış öyle?

belgin
23-10-2011, 12:32 PM
Yaşamak yaşlandığım zaman benim hakkımda saygıyla bahsedilmesidir.Faydalı olmak üretmek elinden geldiğince.Ben çok isterdim karadenizde çay toplamayı veya ağrı dağına tırmanmayı.Bunları yapamıyorsam ben yaşamıyormuyum demektir?Ama zamanın ve imkanın olmadığı için her insan tam anlamıyla yaşayamaz tabiki.Evet ben belki mükemmelliyetciyim.Ama mükemmel olmanında bir sınırları olduğuna inanıyorum.Ne yani yapacağımız her iş için günlerce düşünerek bunun sapı şunun sapı diye kafayı yiyorken bizimle zaman geçirmek isteyen eşimiz cocuğumuza arkamımızımı dönmek zorundayız.Veya evimizde vazo ordamı dursa burdamı dursa diye düşünürken elektirik faturasının zamanında ödenmediği için kesilmek zorundamı?Veya salatanın üzerindeki maydonoz sağda olsa daha iyi olur diye düşünürken,çok seyretmek istediğimiz diziyi kaçırmak zorundamıyız?Yaşamak demek yaşamayı doğru kullanmak değil mi?Doğduğumdan beri büyük bir şehirdeyim.Şehir hayatından bıktım.Doğayı hayvanları denizi çok seviyorum.İnşallah bu günlerde kendime bir arazi alıcam. ve oraya yerleşmek istiyorum.Ve bunu ertelemek istemiyorum artık.Bana karşı çıkıyorlar sen şehir çocuğusun yapamassın diye.Ama onların düşündükleri önemli değil.Ben istiyorum çünkü yapmassam mutlaka içimde bir yerlerde kalcak.Benim için bir tutku oldu çünkü.Yaşamak bu yapamadıklarının arkasından hüzünle bakmamak demekdir.Birde yanınızda sevdikleriniz varsa işte tam anlamıyla yaşıyorsunuz demekdir.