PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ciddi bir sorunum var.

warlock
13-10-2011, 09:59 PM
Merhaba,ben 14 yaşında bir gencim lise 1 öğrencisiyim.Sorunum şu aşırı masturmasyon yapıyorum.Aşırı masturmasyon konsantre bozukluğu,zeka geriliği,elde titremeler ve içe kapanıklık yapıyormuş.Bunların hepsi bende var özelliklede ders çalışma konusu beni çok ilgilendiriyor,geleceğe dair hayallerim var ve bunları başarmak için ders çalışmam gerek bunu biliyorum fakat ders çalışmak istediğimde konsantre olamıyorum.Önümdeki kitaba resimler çiziyorum vb. şeler yapıyorum.Okuduğumu anlamayıp bir kaç kere daha okuyorum.Bir psikolağa gitmek istiyorum bu fakat bu konuyu açtığımda bana karşı kötü bir tepki vereceğinden korkuyorum.Yada bana yardım edemeyeceğinden.Sizce bana karşı tutumu nasıl olur,nasıl bir tepki verir? Bunun yanı sıra sürekli hayyaller kuruyorum sürekli başka yerlere gidiyorum yoldayürürken,okulda sıramda otururken,masada yemek yerken sürekli hayaller kuruyorum ve artık bu hayallere tepki veriyorum yani şöyle tepkiler "Yapma,Hayır,Olamaz" veya daha farklı şekillerde bağırarak hayallerimdeki duruma tepki veriyorum bunun ilerliyerek başka bir boyut kazanmasından korkuyorum.Üstelik kendi kedime konuşuyorum bazen kendimden ikitane varmış gibi hissediyorum.Arkadaş çevresi kurup diğer insanlarla sohbet etmek istemiyorum denesemde başarılı olamıyorum.Birine söylediğim sözcük üzerinde saatlerce düşünüyorum.Bu "Merhaba Nasıl Gidiyor" olsa bile kısacası nasıl bir yol izlemeliyim psikolokların bana karşı vereceği nasıl bir tepki olur yardımınıza ihtiyacım var !

sibel_87
13-10-2011, 11:13 PM
selam bahsettiğin konunun zeka geriliği,elde titreme gibi şeylerle bence hiçbir ilgisi yok ,aslı olmayan bilgiler bunlar ..derslerine yoğunlaşamaman,sürekli hayal kurman da dikkat eksikliği gibi görünüyor bu konu hakkında bir psikologla zaman kaybetmeden görüşmeni öneririm,,ayrıca psikologlar sana neden kötü tepki versinler ki bu kişiler bu işin eğitimini almış kişiler ve yaşadıklarını düşündüklerini senden daha çok tanıyorlar emin ol,,tepki vermek için degil destek vermek için varlar bu yüzden rahatsız olduğun ,aklına takılan herşeyi rahatça anlatmalısın emin ol faydasını görürsün ..iyi günlr

Nazlı..
13-10-2011, 11:19 PM
Dikkat eksikliği ve biraz da sosyal fobi var sanırım sende. Psikoloğa görünmen senin için oldukca yararlı olacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca, psikolog sana neden ters tepki versin ki, üstteki arkadaşın da dediği gibi: bu işin eğitimini alıyor psikologlar. Onlar senin durumuna ters tepki verirlerse ya da sana seni aşağılayıcı şeyler söylerlerse kendi mesleklerine haksızlık hatta hakaret etmiş olurlar. Bu yüzden psikoloğa gitmekten çekinme asla.

goffee
14-10-2011, 09:41 AM
Psikologun sana verecegi tepkiden korkman ilginç.
Senin baya kafan karışmış insanların neleri yapmaya hakkı vardır neleri yapmaya hakkı yoktur neleri yapmak zorundadır neleri yapmamak zorundadır bunları araştır.
Psikologun görevi zaten seninle ilgilenmek sana yardım etmek.
Bunu yapmadıgı zaman senin görevin gerekli mercilere bu kişiyi şikayet etmektir.
Çünkü bu kişiye para ödüyorsun ödediğin paranın hizmetini vermek zorunda.
Hakkını vermeyişine sessiz kalırsan bunu senden başkalarınada yapar ve şikayet etmediğin için sende sorumlulugunu yerine getirmemiş olursun.
Ha birde psikolokları psikiyatristleri yanlış tanıyan insanlar var.
Psikiyatristleri başını okşayacak kendini rahatlatacak insanlar gibi görenler var.
Psikiyatristler sizin annneniz babanız sevgiliniz değildir.
Ayrıca insanların başının okşanmasına ihtiyacı oldugu kadar güçlü olması gerektigini bilmesine de ihtiyacı vardır.
Psikologların görevi sizi dinlemek sizin için uygun çözüm yollarını önermek ve bazı terapiler uygulamaktır.
Psikiyatristlerin görevi sizi dinlemek ve sizi uygun tedaviye başlatmak yada bir psikoloğa yönlendirmektir.
Anlattıkların basit şeyler değil bencede dikkat eksikliğin var bir an evvel bir psikologa yada psikiyatriste gitmelisin.

Arzu Dağ
14-10-2011, 11:21 AM
Merhabalar destek alman gerektiği ortada.Ciddi problemler var acil gitmen gerek umarım iyileşirsin

melankolik_06
14-10-2011, 12:26 PM
usta affedersin ama sen psikopata bağlamasın artık :D düzelmezsin söyliyim :D

yorum
14-10-2011, 01:05 PM
Namaz kılarmısın? ailenin dini anlamda yaklaşımı nasıl? dindar bir ailen mi var.

balık
14-10-2011, 03:05 PM
Merhaba,ben 14 yaşında bir gencim lise 1 öğrencisiyim.Sorunum şu aşırı masturmasyon yapıyorum.Aşırı masturmasyon konsantre bozukluğu,zeka geriliği,elde titremeler ve içe kapanıklık yapıyormuş.Bunların hepsi bende var özelliklede ders çalışma konusu beni çok ilgilendiriyor,geleceğe dair hayallerim var ve bunları başarmak için ders çalışmam gerek bunu biliyorum fakat ders çalışmak istediğimde konsantre olamıyorum.Önümdeki kitaba resimler çiziyorum vb. şeler yapıyorum.Okuduğumu anlamayıp bir kaç kere daha okuyorum.Bir psikolağa gitmek istiyorum bu fakat bu konuyu açtığımda bana karşı kötü bir tepki vereceğinden korkuyorum.Yada bana yardım edemeyeceğinden.Sizce bana karşı tutumu nasıl olur,nasıl bir tepki verir? Bunun yanı sıra sürekli hayyaller kuruyorum sürekli başka yerlere gidiyorum yoldayürürken,okulda sıramda otururken,masada yemek yerken sürekli hayaller kuruyorum ve artık bu hayallere tepki veriyorum yani şöyle tepkiler "Yapma,Hayır,Olamaz" veya daha farklı şekillerde bağırarak hayallerimdeki duruma tepki veriyorum bunun ilerliyerek başka bir boyut kazanmasından korkuyorum.Üstelik kendi kedime konuşuyorum bazen kendimden ikitane varmış gibi hissediyorum.Arkadaş çevresi kurup diğer insanlarla sohbet etmek istemiyorum denesemde başarılı olamıyorum.Birine söylediğim sözcük üzerinde saatlerce düşünüyorum.Bu "Merhaba Nasıl Gidiyor" olsa bile kısacası nasıl bir yol izlemeliyim psikolokların bana karşı vereceği nasıl bir tepki olur yardımınıza ihtiyacım var !

Ergenlik başındasın aslında ergenliğin getirileri de olabilir bunlar ama başa çıkmakta zorlanıyorsun anladığım kadarıyla, yardım alman kötü olmaz.
Psikolog ve psikiyatrların tavırları genelde anlayışla karşılamak ve dinlemek yönündedir. Genelde pasif bi yön izlerler senin problemini anlayıp ona göre tedavi uygularlar.
Pskolog sorunları konuşarak çözmek üzerinde durur, psikiyatrsa daha çok ilaç tedavisini uygun görecektir. Fakat hangisi olursa olsun mesleki açıdan yeterli biriyse anlattıkların karşısında sana beklemeyeceğin tepkiler vermeyecektir, sadece diploma almış ve kapısında psikolog yazan insanlara gitmemeye çalış derim, araştırırsan dha iyi olr. Geçmiş olsun.

warlock
14-10-2011, 06:13 PM
Yorumlarınız için sağolun fakat aileme beni bir uzmana götürmesi için ne yapabilirim ? Bu konuları onlara açmam mümkün değil.

balık
14-10-2011, 06:20 PM
Tek başına devlet hastanesinden de yardım alabilirsin sigortan vardır sanırım, ailenin üzerine.
Ailen anlayışla karşılamaz mı bu nedenle mi açmak istemiyorsun onlara

goffee
14-10-2011, 06:26 PM
Kendi başına gidebiliyorsan gidebilrsin ama bence açıkca konuşmalısın.
Bir sorunun oldugunu bilmezlerse sana yardım edemezler.
Sorununun masturbasyonla alakası oldugunu sanmıyorum.
Sendeki sorun daha çok masturbasyon yapmana sebeb oluyor olabilir.

warlock
14-10-2011, 06:26 PM
Sigortam var,bu konuyu aileme açınca ne tür bir tepki verirler bilmiyorum.Zaten psikolog ihtiyacıda bu yüzden değil mi ? Benim derdimi utanmadan kızarmadan anlatabiliceğim insanlar değilmi bunlar ben psikologların tepkilerinden bile sakınırken nasıl bunu aileme açabilirim ?

goffee
14-10-2011, 06:30 PM
Sigortam var,bu konuyu aileme açınca ne tür bir tepki verirler bilmiyorum.Zaten psikolog ihtiyacıda bu yüzden değil mi ? Benim derdimi utanmadan kızarmadan anlatabiliceğim insanlar değilmi bunlar ben psikologların tepkilerinden bile sakınırken nasıl bunu aileme açabilirim ?

Mantıklı.
Bence sen ne yapman gerektigini biliyorsun.