PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : grupterapisi

dogruluk
12-10-2011, 10:21 PM
arkadaşlar

istanbulda grupterapisi yapan bir yer varmı

dogruluk
04-11-2011, 11:10 PM
eee yokmu koca istanbulda

belgin
04-11-2011, 11:29 PM
googleye .istanbuldaki gurup terapileri.yaz.orda yazıyor

Minnie
05-11-2011, 03:11 PM
arkadaşlar

istanbulda grupterapisi yapan bir yer varmı

grup terapisini tercih etmenizin sebebi nedir merak ettim

dogruluk
06-11-2011, 09:33 PM
e yazdık ya

irmak
10-11-2011, 12:26 AM
Yıllarca gurup terapilerine gittim bireysellerin yanı sıra, hiç bir fayda sağlamadı...tabiiki bu ben'im görüşüm.

Minnie
10-11-2011, 03:08 PM
e yazdık ya

valla o kadar çok konu açılıyor ve yorum yapılıyorki hepsini takip edemiyorum doğrusu

Kimene
10-11-2011, 06:33 PM
Yıllarca gurup terapilerine gittim bireysellerin yanı sıra, hiç bir fayda sağlamadı...tabiiki bu ben'im görüşüm.

Sevgili Irmak,
Aceba tam olarak ne tarz bir terapi aldiniz, sorunlarin neydi?Deneyimlerinizi bizlerle paylasirsaniz mutlu olurum.Cunku bu tarz bir terapi almayi bende dusunuyordum..
Sevgilerle

irmak
10-11-2011, 08:00 PM
kimene kardeşim, yıllara dayanan bir hastayım. hastalığımın başladığı yıllarda psikologların tanınmadığı bir dönemdi. ve ben o dönemde haftada iki kez 45 er dakikalık olan seaslardan 90 dk olmak kaydıyle bireysel terapiye gitmekte idim. ağırlığı a.fobi ile ilgili idi... bir işe yaramadı diyeceğim...ilk etapta belki ama sonrası için kalıcı olmayan bir terapiydi ben ce. devamlı nüksler yaşayan bir hasta olduğumdan ki; bu sıkça olmakta her defasında da psikiyatr, psikolog ve de grup terapilerine katıldım. bireysellerde psikolog ve hasta görüşmekte, hasta şikayetlerini söylemekte psikolog da telkinde bulunmakta, grup terapilerine gelince de hastalık harici kişiler geçmişini anlatmakta yani hastalığa neden olan etkenler baz alınmakta. sorunlarıma gelince de özetle ilk hastalığın başladığında klasik pa ile başladı, sonrası zincirleme anxsiete bozukluğu "sebepsiz iç sıkıntıları, şiddetli korku. derealizasyon, depersonaliazsyon vs", 6 ay yatağa çakılı kılan bir depresyon, okb ve bunların getirileri kısaca CEHENEM di yaşadıklarım, şunuda belirteyim 33 yıl dır süren bir illetle mücadeledeyim ben, belki hayata bağlı olmasa idim, savaşmasa idim şimdilerde evimin bir köşesinde oturan A sosyal bir kadın olarak kalacaktım.. ben bunu kabullenmediğim için hastalığımın en dehşet anında eğitimimi tamamladım, çalışma hayatına atıldım, ve hala da çalışmaktayım. bu günlerime binlerce şükürler olsun, çok şey geldi geçti bitti bu illette baki kalan anxsiete bozukluğu ve a.fobi ama ben devamlı SAVAŞAN bir hastayım. son nüksüm 4 yıl evveldi ve devamda halen bireysel terapi ve grup terapilerine gitmiyorum artık, gerek örmediğimden, sadece psikiyatr ve ilaçlara devam... siz'in şikayetleriniz nedir... sevgiler..

Kimene
10-11-2011, 08:17 PM
Sevgili Irmak,
Size ve azminize inanin hayran oldum..Boylesi zor bir donemde bile yasama bagliliginiz, savasci ruhunuz beni cok etkiledi.Sizin yasadiklarinizin yarisini yasayip pes eden o kadar cok insan varki..
Benim sorunuma gelince;
Bir takim aci olaylar yasadim, tramvaya bagli kaygi bozukluklari ve agorafobi yasiyorum.Psikolojik danismanim, gurup terapilerin bunlari asmamda buyuk yardimi olucagi onerisinde bulundu.Fakat ben henuz bu konuda net bir karar veremiyorum.Bu yuzden sizin tecrubelerinizden yararlanmak istedim.Sizde buyuk bir nezaket gosterip bunlari benimle paylastiniz.Bunun icin size cok tesekkur ederim..
Sagliklar dilerim...

iradei
10-11-2011, 09:42 PM
aslında tekil ya da grup terapilerine başlamadan önce,kişiliğimizin ve zihnimizin tedaviye hazır olup olmadığını kendi kendimiz anlamamız lazım.bu belki ilk başta saçma ya da anlamsız gelebilir size ama terapilerin başarısız olmasının en önemli nedenlerinden birisi,kendi içimizde bunu isteyip istemediğimizden emin olmamamız geliyor.bazı ruhsal bunalımlar insanı hayatta daha uç noktalara,daha farklı konumlara getiriyor bir nev-i fayda sağlıyor gibi görünüyor ama aslında beynimizi yavaş yavaş kemiriyor..

dogruluk
10-11-2011, 11:58 PM
Merhaba,

arkadaşlar toplantımıza gelin orda konuşalım detaylı

33 yılın birikimini anlatın lütfen bize

sizde gelin kime ne

yani banane diycem geliyor ama gelin

Kimene
11-11-2011, 12:06 AM
Nazik davetiniz icin cok tesekkur ederim sevgili Dogruluk.Fakat ben yurt disinda yasiyorum, gelmem imkansiz..

dogruluk
11-11-2011, 08:51 PM
uçak bileti yollayalım? almanyadamısın? parise kahvaltıya gidip dönenler var yav

irmak
11-11-2011, 11:20 PM
Toplantınız nerede olmakta...

irmak
11-11-2011, 11:23 PM
aslında tekil ya da grup terapilerine başlamadan önce,kişiliğimizin ve zihnimizin tedaviye hazır olup olmadığını kendi kendimiz anlamamız lazım.bu belki ilk başta saçma ya da anlamsız gelebilir size ama terapilerin başarısız olmasının en önemli nedenlerinden birisi,kendi içimizde bunu isteyip istemediğimizden emin olmamamız geliyor.bazı ruhsal bunalımlar insanı hayatta daha uç noktalara,daha farklı konumlara getiriyor bir nev-i fayda sağlıyor gibi görünüyor ama aslında beynimizi yavaş yavaş kemiriyor..

Bana cevaben yazılmış ise ben kadar istekli kimse olamazdı bu konuda, bir an evvel iyileşmek istediğimden. zira neyin ne olduğunu bilmediğim bir hastalıktı o yıllarda yaşadığım, şimdi ise A/Z ye bilmekteyim hastalığı. kendimden emin olarak istemese idim psikologların ne iş yaptığının dahi bilinmediği bir dönemde haftada 180 dk kalık bir terapi almazdım diyeceğim kendi adıma.....

iradei
12-11-2011, 12:03 AM
Bana cevaben yazılmış ise ben kadar istekli kimse olamazdı bu konuda, bir an evvel iyileşmek istediğimden. zira neyin ne olduğunu bilmediğim bir hastalıktı o yıllarda yaşadığım, şimdi ise A/Z ye bilmekteyim hastalığı. kendimden emin olarak istemese idim psikologların ne iş yaptığının dahi bilinmediği bir dönemde haftada 180 dk kalık bir terapi almazdım diyeceğim kendi adıma.....
yok genel olarak yazdım size hitaben değil

dogruluk
12-11-2011, 03:01 PM
merhaba

toplantıyı taksim civarında yapmayı düşünüyoruz, herkese yakın olsun

facebookta grup var, psikoloji forumu diye , oraya üye olup takip edebilirsiniz, bir pazar günü yapabiliriz

Kimene
12-11-2011, 03:44 PM
merhaba

facebookta grup var, psikoloji forumu diye , oraya üye olup takip edebilirsiniz, bir pazar günü yapabiliriz

Dogruluk, azmine hayranim :) Bu toplanti gerceklesicekmi inan cok merak ediyorum.Sen azimlisin,uyeler kararsiz bakalim nolucak:)

ay_ışığı
13-11-2011, 02:03 AM
merhaba

:D doğruluk ikna edemedin mi milleti hala ....:D:D
anlaşılan tek başına oturacaksın masada....... :p

dogruluk
13-11-2011, 07:13 PM
ya aslında bu iyi bir fikir

toplantıyı belirliyceksin, kim gelirse gelsin, gelmezse kimse kendin yaparsın toplantıyı

bak bunu düşünüyorum, şu anda startı veriyorum

Kimene
13-11-2011, 11:30 PM
ya aslında bu iyi bir fikir

toplantıyı belirliyceksin, kim gelirse gelsin, gelmezse kimse kendin yaparsın toplantıyı

bak bunu düşünüyorum, şu anda startı veriyorum

Oyle veya boyle illa ki bu toplanti olucak diyorsun yani:)

dogruluk
26-11-2011, 11:06 PM
tabi tabi, bir tarih söyle mesela

Bluetsman
27-11-2011, 04:58 AM
Grup toplantısı güzel olur . Harika bi fikir tebrik ediyorum dostum

ashash12
21-01-2012, 04:29 AM
Panik atağın tedavisinde kullanılan ilaç (http://www.panikbozukluk.net/panik-atak-tedavisinde-kullanilan-ilaclar.html)lardan xanax sizce günlük yaşamdan insanı uzaklaştırıyormu. Yani yorgun düşmek vs. gibi belirtileri çok fazlamı? Başlayacağım ama korkuyorum işlerimden kalıcam bu seferde.

Kimene
21-01-2012, 02:06 PM
Panik atağın tedavisinde kullanılan ilaç (http://www.panikbozukluk.net/panik-atak-tedavisinde-kullanilan-ilaclar.html)lardan xanax sizce günlük yaşamdan insanı uzaklaştırıyormu. Yani yorgun düşmek vs. gibi belirtileri çok fazlamı? Başlayacağım ama korkuyorum işlerimden kalıcam bu seferde.
Xanax, panikatak tedavilerinde yogun olarak kulanilan bir ilactir.Cok cabuk kana karismasi nedeni ile kisa bir surede hastada rahatlama hissi olusuyor.
En cok rastlanan yan etkileri; sersemlik hissi, consatrasyon bozuklugu oluyor.
Mutlaka doktor kontrolunde alinmasi gereken bir ilactir..Uzun vadeli kulanimlarda bagimlilik riski cok yuksek.Eminim ki doktorunuz da sizi bu konularda bilgilendirmistir..
Sagliklar dilerim..

dogruluk
22-02-2012, 12:25 AM
ne oldu bizim toplantı

bekirkl
22-02-2012, 08:08 PM
doktoruna sorsan daha iyi yanıt verir.