PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Okb hikayelerini paylaşalım

OKB KREDİX
19-09-2011, 09:45 PM
Okb başlangıcından itibaren tüm hikayeleri paylaşalım ne dersiniz

OKB KREDİX
19-09-2011, 09:54 PM
kötü bir kaza sonucu araç fobisi arkasından panikatak ve arkasından OKB ile tam gaz devam ediyorum

yorum
19-09-2011, 09:59 PM
ben okb değilim ama okb nedir? yalın bir şekliyle anlatırsanız?

OKB KREDİX
19-09-2011, 10:01 PM
valla internete girip okursanız daha sağlıklı olur burdan uzun uzun yazmak lazım

yorum
19-09-2011, 10:04 PM
okudum ama anlamadım desem? wala.
aslında ortada bir tanım var ve herkes o tanımalamaya sokuyor kendisini. Kendimi gözlemlediğim sürece yıllardır her hastalık olma ihtimalini düşündüm.okb,şizofreni bi çok okuduğum her okuduğum yazıda galiba bende bundanım diyordum.yani tüm tanımlar üstüme uyuyor..:D hastalık hastasıyım herhalde...

OKB KREDİX
19-09-2011, 10:06 PM
tedavi için girişiminiz oldumu yda tedavi oluyormusunuz hafif başlayan depresif durumlar kişiyi farklı yerlere götürür
korku ve endişe tanısı duruma göre farklı olabiliyor,opsesyon,panikatak vs gibi

yorum
19-09-2011, 10:09 PM
Her gittiğim psikiyatra ayrı bir tanı koydular ayrı ilaçlar verdiler ve bişeyler dediler.Hiç bir ilaçı kabul etmedim. kullanmıyorum hiç bir ilaç. psikolojim sağlam mı bilmiyorum.ama bi sorun yok gibi görüyorum...:)

Bu arada ben hasta değilimmm:D hahaa

elifnur
20-09-2011, 01:33 PM
daha çok temızlıkle ilgili takıntılarım var..
bazen farklı takıntılarımda oluyor. Ama onlar beni yormuyor.
dını takıntılarım da vardı. dını takıntılarım dını sohbetlere getdıkden sonra kecdı gıtdı.
Ama temızlık takıntılarım kaldı..

not: takıntılarım başlamadan bir kaç ay once yuzumu alkollu ılaçla istemeden yakmışdım. keçdı sonra yanı lekesı bellı dıyıl.
bılmıyorumkı bu neden ola bılırmı. yoksa cocuklukda yaşadığım araba kazasımı nedeni...
yoksa genetık bir nedenımı var...
bıldıyım bir şey var oda benım ve yakınlarımın acı çekmesi.
çok tuaf bu hastalığı ne sen coze bılıyorsun nede başkalrı anlaya bılıyor. mantıksız bulduğun bi sürü şeyı yıllarca ınadla yapıyorsun... neyse...

MuAmMa
20-09-2011, 03:45 PM
Benim de 5-6 yıl önce takıntı hastalığım vardı.
Bunlar temizlik,sayı sayma ve dini takıntılar.
Tabi ilk başta bunları yaşarken takıntı olduğunu bilmiyordum sonrasında araştırarak öğrendim.
Ama herhangi bir ilaç tedavisi uygulamadan geçti,kurtuldum.
Bunları atlattıktan sonra abimin askerlik görevini yerine getirdiği sürece,
O'na duymuş olduğum özlem ve başına birşey gelir korkusu üzerine yaşamış olduğum sıkıntılar
Telefon çaldığında sanki kötü bir haber alacakmışım gibi hisler...
Bunları da atlattım abim askerden döndükten sonra...
Bütün sıkıntılarım bitti derken;
Ve şu an ise başımın belası depresyonla uğraşıyorum.
Düşünüyorum da benim şimdi içinde bulunduğum depresyonun yukarda belirtmiş olduğum geçmişte yaşadıklarımla bir bağlantısı olabilir mi?