Orijinalini görmek için tıklayınız : Adderall hakkında
Murat ÖZCAN
11-09-2011, 07:01 PM
Acaba adderall ilacı Türkiye'de satılıyor mu?Bu ilacın ders çalışmaya çok iyi geldiği,enerjik hissettirdiği,derslere motivasyonu ve zekayı arttırdığını duymuştum,galiba kırmızı reçeteyle satılıyormuş ama bazı yerlerde de Türkiye'de satılmadığını söylüyor,eğer satılıyorsa bu ilacı nasıl elde edebilirim?Ayrıca yan etkilerinden de endişeliyim,yardımcı olursanız çok sevinirim :)
Özlem_
11-09-2011, 09:27 PM
ders calismak icin motivasyonu ilaclarda (uyusturucularda) aramanin dogru oldugunu dusunmuyorum.
Bu ilac amfetamine iceriyormus ve gercekten ihtiyaci olanlar icin hazirlanmis, senin bunu ders calismak icin kullanman yanlis olur.
Ayrica hic bir ilac zekayi arttirmaz. Bence ilaclar yerine farkli yerlerde motivasyon aramalisin. bu tur kisa donem calisan seyler cozum degil. Ayrica yan etikleri cok fazla. Riskli bir ilac.
Murat ÖZCAN
11-09-2011, 11:47 PM
Peki Türkiye'de var mıdır?
goffee
12-09-2011, 10:51 AM
Dikkat bozukluğum için doktora gittim.
Bana bunun için ilaç bulunmadıgını söyledi.
Açıkcası doğru söylemediğini biliyorum.
Yani artık satışını kaldırdılar yada yasakladılarsa bundan haberim yok ama geçen senelere kadar bu tip ilaçlar piyasada vardı.
Şu son dönemlerde birçok insan sınav dönemi ve ders çalışabilmek için bu tip ilaçları istiyor.
Sanırım benide onlardan biri sandı ihtiyacım oldugunu anlayamadı.
Bendeki dikkat sorunun doğuştan oldugunu kavrayamadı.
Sende hiçbirşey yok iyisin dedi ilaç yazmak istemedi.
Israr ettim sorunumu anlatmaya devam ettim peki deyip prozac verdi.
Ama Prozac istemiyorum benm sorunumun asıl çözümünde hiçbir etkisi yok.
Anlık işe yarayan ilaçların bana ilerisi için faydasından çok zararı olacagını düşünüyorum.
Yakın zamanda yeniden bir uzmanla görüşecegim.
Murat ÖZCAN
12-09-2011, 12:56 PM
Peki görüşeceğin uzmandan adderall hakkında bilgi alıp beni de bilgilendirebilir misin lütfen?
Murat ÖZCAN
12-09-2011, 12:57 PM
Dikkat bozukluğum için doktora gittim.
Bana bunun için ilaç bulunmadıgını söyledi.
Açıkcası doğru söylemediğini biliyorum.
Yani artık satışını kaldırdılar yada yasakladılarsa bundan haberim yok ama geçen senelere kadar bu tip ilaçlar piyasada vardı.
Şu son dönemlerde birçok insan sınav dönemi ve ders çalışabilmek için bu tip ilaçları istiyor.
Sanırım benide onlardan biri sandı ihtiyacım oldugunu anlayamadı.
Bendeki dikkat sorunun doğuştan oldugunu kavrayamadı.
Sende hiçbirşey yok iyisin dedi ilaç yazmak istemedi.
Israr ettim sorunumu anlatmaya devam ettim peki deyip prozac verdi.
Ama Prozac istemiyorum benm sorunumun asıl çözümünde hiçbir etkisi yok.
Anlık işe yarayan ilaçların bana ilerisi için faydasından çok zararı olacagını düşünüyorum.
Yakın zamanda yeniden bir uzmanla görüşecegim.
Peki görüşeceğin uzmandan adderall hakkında bilgi alıp,beni de bilgilendirebilir misin?
MuAmMa
12-09-2011, 02:11 PM
Selamun Aleykum arkadaşlar;benim de dikkat bozukluğum var.Yaşamış olduğum depresyon yüzünden.
Açık Öğretim'e başvuru kaydımı yaptırdım.Yalnız bu şekilde başarılı olabilme imkanım yok.
Derslere kendimi veremiyorum.Okuduklarım aklımda kalmıyor yada anlamakta zorlanıyorum: ((
Bunun için ben de ne yapacağımı bilemiyorum: (
goffee
12-09-2011, 02:26 PM
Peki görüşeceğin uzmandan adderall hakkında bilgi alıp,beni de bilgilendirebilir misin?
Söz vermeyeyim denerim.
En azından birkaç eczaneye sorabilrim.
goffee
12-09-2011, 02:29 PM
Selamun Aleykum arkadaşlar;benim de dikkat bozukluğum var.Yaşamış olduğum depresyon yüzünden.
Açık Öğretim'e başvuru kaydımı yaptırdım.Yalnız bu şekilde başarılı olabilme imkanım yok.
Derslere kendimi veremiyorum.Okuduklarım aklımda kalmıyor yada anlamakta zorlanıyorum: ((
Bunun için ben de ne yapacağımı bilemiyorum: (
Bence sende bir uzmanla görüş.
Sonucu hepimiz paylaşalım.
MuAmMa
12-09-2011, 02:43 PM
Bence sende bir uzmanla görüş.
Sonucu hepimiz paylaşalım.
Bundan bir hafta önce doktorumla görüştüm.Ve yine aynı şey ''Depresyon'' kurtulamıyorum bu illetten: ((
Thiospa ilacı verdi sabah akşam kullanmak üzere.
Birde zedprex verdi altı ay kullanmamı söyledi.
Bu her iki ilaçtan önce nörofren diye bir ilaç yazdı bu ilacı kullanmak istemedim yan etki yaptığı söyleniliyor.
O yüzden cesaret edemedim kullanmaya.
Bilemiyorum bu derdin devası nasıl gerçekleşecek,Allah herkesin yardımcısı olsun...Çok zor bir durum: ((
Eski ben olabilmek için neler yapmazdım ki ama olmayınca olmuyor sabretmek lazım...
MuAmMa
12-09-2011, 02:50 PM
Eskiden konuşkan,dopdolu bir insandım,şimdi ise ne konuşmak istiyorum ne birşey yapmak istiyorum.
İçime kapanmış bir durumdayım kimseyle bir paylaşım içinde olmak istemiyorum.
Konuşmalarımı,düşüncelerimi de etkiledi bu depresyon.
Düzelmeyi çoook istiyorum,ama öyle görünüyor ki zaman lazım düzelebilmem için...
Murat ÖZCAN
12-09-2011, 04:02 PM
Söz vermeyeyim denerim.
En azından birkaç eczaneye sorabilrim.
Bu benim için çok önemli bir konu,ilgilendiğin için teşekkürler,eğer beni bilgilendirirsen minnettar olurum :)
Murat ÖZCAN
12-09-2011, 04:06 PM
Eskiden konuşkan,dopdolu bir insandım,şimdi ise ne konuşmak istiyorum ne birşey yapmak istiyorum.
İçime kapanmış bir durumdayım kimseyle bir paylaşım içinde olmak istemiyorum.
Konuşmalarımı,düşüncelerimi de etkiledi bu depresyon.
Düzelmeyi çoook istiyorum,ama öyle görünüyor ki zaman lazım düzelebilmem için...
Geçmiş olsun kardeşim,bende de aynı sorun var,paylaşıyorum yine de çözüm bulamıyorum,ne yapacağımı bilemiyorum,allah sabır versin...
golkal
12-09-2011, 09:28 PM
bak kardeş ilk önce suskunluğunun nedenin bulan lazım örn; utangaçlıkmı mutsuzlukmu panikmi baskımı artık ne olursa olsun yukarda benim anahtar kelimelerime yakın bir kelime kullanmışsın depresyon dasın unutuldun aldatıldığın bir ?
Tabi şaka bir yana depresyon insanı içerden yiyip bitiren bir canavar gibidir önce senin düşüncelerine saldırır ve onları kilitler sonra vücut fonksiyonlarını yavaşlatır hayatttan zevk alma kotanı içip tüketir seni tam bir boş kavanozhaline getirir ama ama ama
bu depresyon denen şeyden kurtulmam bir tekyolu vardır oda farkında olduğun ama göremedin yaşadığın ama elde edemedin şey Zaman.........................
Murat ÖZCAN
12-09-2011, 09:40 PM
bak kardeş ilk önce suskunluğunun nedenin bulan lazım örn; utangaçlıkmı mutsuzlukmu panikmi baskımı artık ne olursa olsun yukarda benim anahtar kelimelerime yakın bir kelime kullanmışsın depresyon dasın unutuldun aldatıldığın bir ?
Tabi şaka bir yana depresyon insanı içerden yiyip bitiren bir canavar gibidir önce senin düşüncelerine saldırır ve onları kilitler sonra vücut fonksiyonlarını yavaşlatır hayatttan zevk alma kotanı içip tüketir seni tam bir boş kavanozhaline getirir ama ama ama
bu depresyon denen şeyden kurtulmam bir tekyolu vardır oda farkında olduğun ama göremedin yaşadığın ama elde edemedin şey Zaman.........................
Arkadaşa yardım etmişsin,iyi birşey yapmışsın,peki benim adderall sorunum hakkında bir fikrin var mı?
golkal
12-09-2011, 09:44 PM
Daha az ereksiyona gir karşı cinle yakınlaşırken onu güzel bir kız olarak değil arkadaşın olarak gör işin........ argosu bu
MuAmMa
13-09-2011, 11:48 AM
Evet dediğiniz gibi zamana ihtiyacım var.Ama düzelebileceğim zamanın gelmesine kadar dayanmak biraz güç olabiliyor.
Suskunlugumun sebebini sormuşsunuz daha önce forumda bununla ilgili konu açmıştım.
Bu linkten yaşamış olduğum sorunların sebebini anlayabilirsiniz http://e-psikoloji.com/forum/showthread.php?11778-Selamun-Aleykum-Arkadaşlar!
Ne utangaç biriydim nede mutsuz bir insandım haytımda olumsuz giden herşeye karşı olumlu düşünebilen bir insandım.Ama işte en son yaşamış olduğum bu depresyonla beraber herşeyimi kısacası kişiliğimi kaybettim.Şu an ise yine kendi kişiliğime dönmek istiyorum ve bunun için çabalıyorum.
MuAmMa
13-09-2011, 11:50 AM
Geçmiş olsun kardeşim,bende de aynı sorun var,paylaşıyorum yine de çözüm bulamıyorum,ne yapacağımı bilemiyorum,allah sabır versin...
Allah razı olsun kardeşim.Size de geçmiş olsun.
Allah darda sıkıntıda kalan herkesin yardımcısı olsun inşallah...
golkal
13-09-2011, 12:28 PM
Amin..........
Murat ÖZCAN
13-09-2011, 12:49 PM
Daha az ereksiyona gir karşı cinle yakınlaşırken onu güzel bir kız olarak değil arkadaşın olarak gör işin........ argosu bu
Anlamadım beni mi kastettin?Benim sorunum kızlarla değil derslerle o.O
golkal
13-09-2011, 01:03 PM
Dersler dersler dersler ...........
İçi su dolu bir bardağı bir süre tutarsan elin biraz karıncalanır sonra bir ısı hissetme başlarsın sonra o küçücük bardak sana bir okyanus gibi gelmeye başlar 1 saat geçirdikten sonra elin felç olur ve hastahaneye kaldırılırsın..
Şimdi yapmak gereken biraz dinlen rahatça senin en çok hoşuna giden şeyi yap ve bardağı yeniden eline al ve onu taşımaya devam et..
Murat ÖZCAN
13-09-2011, 01:36 PM
Dersler dersler dersler ...........
İçi su dolu bir bardağı bir süre tutarsan elin biraz karıncalanır sonra bir ısı hissetme başlarsın sonra o küçücük bardak sana bir okyanus gibi gelmeye başlar 1 saat geçirdikten sonra elin felç olur ve hastahaneye kaldırılırsın..
Şimdi yapmak gereken biraz dinlen rahatça senin en çok hoşuna giden şeyi yap ve bardağı yeniden eline al ve onu taşımaya devam et..
Ah keşke dediğin olsa,2 gün dershane(hızlandırmalarda 6 gün)+5 gün okul+depresyon+ödevler+YGS+LYS... sence bunlar varken nasıl rahatca dinlenebilirim?Hocamız bile nasıl televizyon izleyecek vaktimiz olduğuna şaşırıyor.Böyle bir ortamda dediklerin çok zor...
golkal
13-09-2011, 01:51 PM
Zoru başarmanın kolayını bul ki ilerde işine yarasın
goffee
13-09-2011, 02:09 PM
Anlamadım beni mi kastettin?Benim sorunum kızlarla değil derslerle o.O
@golkal adlı üye diğer başka konularada alakasız cevaplar vermiş.
Kendisinin hasta oldugunu yada para kazanmak için insanlara suçluluk duygusu aşılamaya çalıştıgını düşünüyorum.
Açıkladıgım bilgiden henüz emin değilim.
Tavsiyem dikkatli olmanız.
golkal
13-09-2011, 02:38 PM
Bir insanı tanımadan onun hakkında söylenti çıkarmak ona çamur atmak iyi bir şey değildir yaşını bilmiyorum ama yanlış bir tahmin yaptığını söylemek isterim
goffee
13-09-2011, 02:52 PM
Bir insanı tanımadan onun hakkında söylenti çıkarmak ona çamur atmak iyi bir şey değildir yaşını bilmiyorum ama yanlış bir tahmin yaptığını söylemek isterim
2 yaşımdayken dayak yemiştim diyen birine aslında senin suçundu sende biliyorsun değil mi dedin.
Kimseyi kötülemiyorum yaptıgın hoşuma gitmedi hepsi bundan ibaret.
Kararı verecek olan ben değilim diğerleri.
Seni tanımıyorum çamur atmak için hiçbir sebebim yok.
golkal
13-09-2011, 02:54 PM
Sebebin yoksa neden beni kötülüyorsun
goffee
13-09-2011, 02:58 PM
Sebebin yoksa neden beni kötülüyorsun
2 yaşımdayken dayak yemiştim diyen birine "aslında senin suçundu sende biliyorsun değil mi" dedin.
Diğer bir sayfada da alakasız cevaplar yazdın.
Ama ben en çok ilk yazdıgım satırdakine cümlene kızdım.
Murat ÖZCAN
13-09-2011, 03:48 PM
2 yaşımdayken dayak yemiştim diyen birine "aslında senin suçundu sende biliyorsun değil mi" dedin.
Diğer bir sayfada da alakasız cevaplar yazdın.
Ama ben en çok ilk yazdıgım satırdakine cümlene kızdım.
Adderall hakkında bir uzmanla görüşeceğim diyordun,araştırdın mı hiç?Ayrıca tüm arkadaşlardan ricam lütfen biraz konuyla alakalı yorumlar yazsınlar,konumuz adderall'in Türkiye'de bulunup bulunmadığı ve etkileri,lütfen konuya odaklanalım.
golkal
13-09-2011, 04:16 PM
Aldığım bilgilere göre Adderall denen ilacın her hangi bir yan etkisi yokmuş ama düzgün kullanıldığı sürece dikkat eksikliği ve hiperaktifliğin çözüm sağlıyor
Birde türkiye bulunup bulunmama önemli değil artık internet alışverişi diye bir şey çıktı istedin şeyi istedin zaman evine kadar getiriyorlar
goffee
13-09-2011, 04:52 PM
Adderall hakkında bir uzmanla görüşeceğim diyordun,araştırdın mı hiç?Ayrıca tüm arkadaşlardan ricam lütfen biraz konuyla alakalı yorumlar yazsınlar,konumuz adderall'in Türkiye'de bulunup bulunmadığı ve etkileri,lütfen konuya odaklanalım.
İlacın gerçek ismi Adderall
2 L ile yazılıyor.
2 eczaneyle konuştum.
Amerika ve Kanadada üretilen bir ilaçmış.
Yada satılan.
Türkiyede eşdeğeri yok dediler.
Sipariş veremezmiyiz dedim.
Verilemez kaçak yolla gelmiş sayılır dedi.
Tahminimce kırmızı reçete ile satılan birşey bu yüzden getirtilemiyor olabilir.
Çevrenizde eczane varsa bilgisayardan bakabiliyorlar.
Sizde baktırıp daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Henüz bir uzmanla görüşmedim.
golkal
13-09-2011, 04:58 PM
Yurt dışından tanıdığım bazı arkadaşlarım var eğer ulaşabilirsem sana yardımcı olabilirim
Murat ÖZCAN
13-09-2011, 05:05 PM
İlacın gerçek ismi Adderall
2 L ile yazılıyor.
2 eczaneyle konuştum.
Amerika ve Kanadada üretilen bir ilaçmış.
Yada satılan.
Türkiyede eşdeğeri yok dediler.
Sipariş veremezmiyiz dedim.
Verilemez kaçak yolla gelmiş sayılır dedi.
Tahminimce kırmızı reçete ile satılan birşey bu yüzden getirtilemiyor olabilir.
Çevrenizde eczane varsa bilgisayardan bakabiliyorlar.
Sizde baktırıp daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Henüz bir uzmanla görüşmedim.
İlgilendiğin için çok teşekkürler.Minettarım...
Murat ÖZCAN
13-09-2011, 05:07 PM
Yurt dışından tanıdığım bazı arkadaşlarım var eğer ulaşabilirsem sana yardımcı olabilirim
Kardeşim sitelerde gördüğüm kadarıyla çok pahalı bir ilaç,ben emekli sandığı falan karşılıyorsa alacaktım,onu almaya maddi gücüm yetmeyebilir.İlgilendiğin için çok sağol,teşekür ederim :)
golkal
13-09-2011, 05:11 PM
Keşke yardım edebilseydim
Murat ÖZCAN
13-09-2011, 05:19 PM
Keşke yardım edebilseydim
Yan etkileri olmadığından emin misin?Olduğunu okuduğumu hatırlıyorum.Ayrıca fiyatlarını merak ettim,beni fiyatları hakkında,bilgilendirebilir misin?Belki arkadaşların daha makul fiyatlara bulabilirler,acaba onların sosyal güvenceleri bu ilaçları karşılıyor mu?Eğer karşılıyorsa sorun çözülmüş olur :)
golkal
13-09-2011, 05:42 PM
tamam öğrenirim
Murat ÖZCAN
13-09-2011, 05:44 PM
tamam öğrenirim
sağol çok teşekkür ederim
Murat ÖZCAN
14-09-2011, 01:55 PM
tamam öğrenirim
Kusra bakma kardeşim,önemli olduğu için soruyorum,en geç ne zamana bilgi verebilirsin?
golkal
14-09-2011, 03:24 PM
Sevgili kardeşim benim yunanistan'da toptancı arkadaşım var ilacı sordum
Bu ilaç türkiye'ye bir tane bir tane getirilemiyormuş toptan alman lazımmış
Bir de ilacın kilo kaybı veya iştahsızlık veya çok iştahlılık riski taşıdığını da söyledi
Murat ÖZCAN
14-09-2011, 06:10 PM
Sevgili kardeşim benim yunanistan'da toptancı arkadaşım var ilacı sordum
Bu ilaç türkiye'ye bir tane bir tane getirilemiyormuş toptan alman lazımmış
Bir de ilacın kilo kaybı veya iştahsızlık veya çok iştahlılık riski taşıdığını da söyledi
Toptan mı?Yani koliler dolusu falan?Tamam kardeşim ilgilendiğin için çok teşekkür ederim :)
golkal
14-09-2011, 06:50 PM
Yardım edemedim ama önemli değil
Murat ÖZCAN
16-09-2011, 10:21 PM
Yardım edemedim ama önemli değil
Peki,yunanistan'daki toptancı arkadaşınla tanışabilir miyim,ulaşabilceğim bir msn adresi falan var mı?Sakıncası yoksa tabii,bazı konularda sormak istediğim şeyler var da...
golkal
16-09-2011, 10:38 PM
Kardeşim yardım etmek isterdim ama geç kaldın
Arkadaşım türkiye'ye iş için gelmişti bir gün bende kaldı senin soruna da şans eseri cevap verdi şimdi adam çalışıyor ona sormadan numara felan veremem kusura bakma...
Murat ÖZCAN
17-09-2011, 12:03 PM
Kardeşim yardım etmek isterdim ama geç kaldın
Arkadaşım türkiye'ye iş için gelmişti bir gün bende kaldı senin soruna da şans eseri cevap verdi şimdi adam çalışıyor ona sormadan numara felan veremem kusura bakma...
Tabi doğru söylüyorsun,galiba haddimi aştım,kusra bakma,herşey için teşekkür ederim.