PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Herkese Merhaba

muse12
02-09-2011, 12:12 AM
Öncelikle herkese merhaba ben lise 2 öğrencisiyim ilkokuldan beri takıntılı hareketlerim vardı yerden taşları toplar yaprakların üstüne basmadan geçemezdim ve bunları yapmazsam sevdiklerimin başına kötü şeyler gelicek zannederdim sonra dini sorguladım dini obsesyonlarım vardı evde parkelerin çizgilerine basıyordum ayakkabımın bağcıklarını bi kaç kez söküp bağlıyordum aklıma beni rahatsız eden sorular geliyordu bunlara yenmeye çalışıyordum ve sorunu mu araştırdım okb olduğumu anladım ve ebeveynlerime psikoloğa gitmek istediğimi söyledim çünkü takıntılı hareketlerimi kontrol edemez olmuştum sosyal yaşantımda zorluklar çekiyordum doktor prozac verdi ilacı bitirdim takıntılı hareketlerim yok denicek kadar azaldı arada sırada tekrarlıyor fakat kolayca savuşturabiliyorum ama takıntılı düşüncelerimden kurtulamadım insanlardan zarar göeceğim konusunda şüphe ediyorum ve bu beni son derece rahatsız ediyor gerçek olmadığını biliyorum fakat bi türlü aklımdan atamıyorum şu anda kurtulmak istediğim takıntım bu lise birinci sınıfta sınıftan bi arkadaşımızın şizofren olduğunu öğrendim o gün bu gündür aklıma şizofreniyi takıyorum şizofrenideki bütün belirtileri nerdeyse kendime uyarladım yaptığım her harekette ya şizofrensem ya olursam diye çok rahatsızlık duyuyorum düzelmek ve normal bi insan olarak sosyal yaşantımı ve eğitim hayatımı sürdürmek istiyorum şüphelerimi yenme ve bu şizofreni olma korkusu konusunda bana tavsiyelerde bulunursanız çok sevinirim.

Selina
02-09-2011, 12:49 AM
Aramiza Hosgeldin muse

güzel paylasimlar dilerim

goffee
02-09-2011, 10:44 AM
Prozac ilacı bitirdim derken kastın tam olarak nedir?
Tedavisi en az 6 ay sürer diye biliyorum.

rakel91
02-09-2011, 12:58 PM
Psikologa gitmeye devam ediyor musun ? Eğer takıntılarım azaldı bu sebepten bıraktım diyorsan, bence yardım almaya devam et, yön göstericin olur,hem daha gelişme çağında bir birey olduğun için kişilik oturtmasında da çok iyi pusula olurlar :) Bu sırada bahsettiğin konuda da ilerleme gösterdiğini fark edeceksin diye düşünüyorum..

muse12
02-09-2011, 06:07 PM
Psikoloğumla bu yaz tatilinde randevum vardı fakat şehir dışında olduğum için gidemedim bilişsel davranışsal terapiye başlayacaktık adı buydu galiba :) ilacı geçen aylarda bitirdim doktorla görüşemediğim için ilaca devam edemedim ama dediğim gibi doktora,ilaca her şeye devam etmek istiyorum bu hastalıktan tamamen kurtulmak istiyorum.

rakel91
02-09-2011, 07:48 PM
Bunu gerçekten istedikten sonra başaracağına inanıyorum :) yaz dönemi bittiğine göre doktorunla tekrar iletişime gireceksindir ve iyileşmekte de adım atmış olucaksın yeniden :) tekrardan geçmiş olsun. Durumundan haberdar edersen sevinirim :)

muse12
04-09-2011, 12:21 AM
Aranızda okb'den kurtulmuş birisi varsa bana yardımcı olabilir mi ? Arkadaşlarımdan,ailemden zarar görme korkusu beni artık çok yoruyor bu şüphelerden gerçekten bıktım bazı zamanlar oluyor ki düşünmekten başım ağrıyor etrafımdakilerden şüphe duymak istemiyorum aklımdan geçen her şeyin yanlış olduğunu biliyorum fakat bi türlü aklımdan atamıyorum bu durumu, tavsiyede bulunursanız sevinirim.

goffee
04-09-2011, 10:35 AM
Aranızda okb'den kurtulmuş birisi varsa bana yardımcı olabilir mi ? Arkadaşlarımdan,ailemden zarar görme korkusu beni artık çok yoruyor bu şüphelerden gerçekten bıktım bazı zamanlar oluyor ki düşünmekten başım ağrıyor etrafımdakilerden şüphe duymak istemiyorum aklımdan geçen her şeyin yanlış olduğunu biliyorum fakat bi türlü aklımdan atamıyorum bu durumu, tavsiyede bulunursanız sevinirim.

Bu sorun sadece OKB sorunu olmayabilir.
Paranoya yaşıyor olabilirsiniz.
Size bir uzmana gitmenizi öneririm.
OKB ve bildigim kadarıyla paranoya tedavi gerektiren hastalıklardır.
Bu arada OKB den kurtulduğumu belirteyim.