PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Psıkologun ofıs acıp serbest calısması hakkında

ergun
14-08-2011, 07:10 PM
SAYIN UYELER
ben platforma bugun uye oldum sizlere fransadan yazmaktayim.ben Advanced Psikoloji diplomasina sahibim Ulkemde calismak icin neler yapmamgerek hicbir bilgiye sahip degilim.bir cok dernek ve kurluslara yazi yazdim cevap alamadim en son saglik bakanligindan aldigim cevap asagidadir. bu mesaja gore ben serbest calisamazmiyim turkiyedeki meslektaslarimin hepsi cilinic psychologi lisansinami sahipler mevcut konum nedir?ingilterede saygin kurumlara uyeyim zorunlu olarak ilaveten cilinic psycholog diplomasina sahiplilikmi lazim genel bir cevap verecek ve halen hazirda ofis sahibi bir meslektasimdan ivedilikle bir cevap vermesini arz etmekteyim

Konu ile ilgili Bakanlığımız Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü'nden görüş sorulmuş olup anılan cavabi yazıda, "Sağlık alanında yurt dışında eğitimlerini tamamlayarak ülkemizde çalışmak isteyen Türk vatandaşlarının diploma denklik işlemleri ilgili kurumlarca (MEB,YÖK) yapıldıktan sonra Bakanlığımız PersonelGenel Müdürlüğünce tescil edilmektedir. Bu nedenle, ilgilinin eğitimi lise düzeyinde ise İl Milli eğitim Müdürlüğüne, üniversite düzeyinde ise Yüksek Öğretim kuruluna başvurarak ilgili kurumlarca denkliği sağlanarak Personel Genel Müdürlüğümüz tarafından tescili yapıldıktan sonra denklik belgesindeki unvan doğrultusunda mesleğini icra etmesi uygun olacaktır. " ifadesi yer almaktadır.
1219 sayılı Kanun çerçevesinde belirtilen sağlık çalışanlarının dışındaki diğer psikolog ve sosyal çalışmacı ünvanıyla görev yapan personelin, münhasıran serbest meslek icra edemeyeceği, psikolojik desteğe ihtiyaç duyulan durumlarda psikolog çalıştırılması ilgili uzman hekim gözetiminde mümkün olmaktadır.İhtiyaç duyulan branş hekimi gözetiminde olmak kaydıyla psikolog çalıştırılması uygun olup, klinik psikologlarla ilgili mevzuat çalışması devam etmektedir.
SAYGILARIMLA

Minnie
20-08-2011, 04:30 PM
Bildiğim kadarıyla son durum mutlaka bir psikiyatr ile çalışmak zorunda oluşumuzdur ve mutlaka bulunduğunuz ülkedeki üniversitenin Türkiyede denkliğinin olması gerek.

Özlem_
11-09-2011, 06:07 PM
'advanced psychology' adi altinda tam olarak ne demek istiyorsun?
Master diplomasina sahipmisin? Degilsen zaten psikolog olarak calismak olmaz herhalde. Tecruben olmadan yalniz calismakta biraz sakincalidir diye dusunuyorum.

efe15
11-09-2011, 11:04 PM
yüksek lisans yapıp klinik psikoloji okusakta açamazmıyız?

Minnie
11-09-2011, 11:33 PM
hayır klinik psikoloji okusanda izin vermiyorlar

efe15
12-09-2011, 01:29 PM
peki devletteki psikoloji maaşlarından haberdarmısınız?