Orijinalini görmek için tıklayınız : OKB hastalığında ilac tedavısi
elifnur
08-08-2011, 09:22 AM
OKB hastalığında ilac tedavısıyle beraber uyğulanan
-Kognitif ve Bilişsel Davranış Terapileri
-Hipnoz tedavi
bilmek isteyımı bu tedavılerden hangısıyle ıyı sonuc alınır. Psıkoterapı yapan doktorlar bunun ıkısınıdemı yapıyor?
NOT: Daha önce ilac tedavısı aldım.. psikoterapı çok pahalı olduğu için başlayamadım. ve azda olsa ılacla iyileşmışdim.
Ama şu an çok kötüyüm bide 3 yaşında oğlum var. Artık ona bakmak için vakıt ayıramıyorum. 3 yıl ilac almadım. Bılmıyorum belkıde tam iyileşme olmadığı için tekar başladı yada psıkoterapı almadığım için...
TEDAVI ALAN ARKADAŞLAR İLACLA BIRLIKDE HANGI TEDAVİYİ ALSAM SONUC DAHA İYİ OLUR
prozak
08-08-2011, 12:21 PM
bende okb hastasıyım.ilaç ve psikoterapi beraber uygulanırsa daha başarılı olur.ama psikoterapi pahalı.ben ilaç tedavisi görüyorum.sizin gibi ilaçları bırakmıştım yeniden başladı.çok zor bir hastalık.Allah kimseye vermesin.yeniden doktora gidipilaç tedavisine başlamanız sizin için daha iyi olur
elifnur
08-08-2011, 12:51 PM
1 sene ilac tedavisi aldım.
Ama bazı şeylerden azda olsa tamamen kurtulmak istiyorum. Oğlum için ... :( onuda benim gibi olmasını istemıyorum
yani bu hastalıkdan tamamen kurtulan yokmu?
varsa nasıl kurtuldu...
not: Anlamıyorum neden bu kadar pahalı psıkoterapi İnsanların durumunu hiçmi düşünmüyolar.
ya tam kurtulacanı bılse yıne insan... Neyse...
goffee
08-08-2011, 05:13 PM
Obsesyondan kurtulunabiliyor kurtuldum.
Sorununuzun tam olarak ne oldugunu anlatırmısınız?
Obsesyon oldugundan eminmisiniz?
Öncelikle ilaçlarınızı mutlaka almalısınız.
Durumun ciddiyetine göre bazen ilaçlar olmadan ilk aşamayı atlatabilmeniz imkansız.
Ancak bu yeterli değil.
Düşüncele yapınızı mutlaka değiştimeniz gerekli.
Düşünce yapınız değiştiği anda herşey tersine yani düzüne işlemeye başlıyor.
bekirecr
08-08-2011, 11:09 PM
bende okb hastasıyım.ilaç ve psikoterapi beraber uygulanırsa daha başarılı olur.ama psikoterapi pahalı.ben ilaç tedavisi görüyorum.sizin gibi ilaçları bırakmıştım yeniden başladı.çok zor bir hastalık.Allah kimseye vermesin.yeniden doktora gidipilaç tedavisine başlamanız sizin için daha iyi olurben de eskiden o.k.b hastasıydım.psikoterapi pek görmedim.ilaçları bırakmaya gelmiyor.devamlı kullanmak gerekli ilaçları.
elifnur
12-08-2011, 01:47 PM
Obsesyondan kurtulunabiliyor kurtuldum.
Sorununuzun tam olarak ne oldugunu anlatırmısınız?
Obsesyon oldugundan eminmisiniz?
Öncelikle ilaçlarınızı mutlaka almalısınız.
Durumun ciddiyetine göre bazen ilaçlar olmadan ilk aşamayı atlatabilmeniz imkansız.
Ancak bu yeterli değil.
Düşüncele yapınızı mutlaka değiştimeniz gerekli.
Düşünce yapınız değiştiği anda herşey tersine yani düzüne işlemeye başlıyor.
oncelıkle ılgılendıyınız ve sorularınız için teşekkür ediyorum
evet okb hastası olduğundan malesef emınim. (her gun banyo. 2-3 kere elbıse deyış, sık-sık el yıkama, aman orası temızmı burası temızmı gıbı duşunceler hayatım yarıfelc oldu)
hem doktorda soyledi... İlac tedavısı aldım. Ama bi suredi bazı sebeblerden dolayı almıyorum.
.
Evet düşünce yapısını deyışmek. Ama malesef deyışdıremıyorum...
hipnoz terapi iyi ediyomuş. onu düşünüyorumda. çok pahalı...
Acaba arkadaşlar arasında hipnoz tedavi alan varmı
malahit
14-08-2011, 10:40 PM
oncelıkle ılgılendıyınız ve sorularınız için teşekkür ediyorum
evet okb hastası olduğundan malesef emınim. (her gun banyo. 2-3 kere elbıse deyış, sık-sık el yıkama, aman orası temızmı burası temızmı gıbı duşunceler hayatım yarıfelc oldu)
hem doktorda soyledi... İlac tedavısı aldım. Ama bi suredi bazı sebeblerden dolayı almıyorum.
.
Evet düşünce yapısını deyışmek. Ama malesef deyışdıremıyorum...
hipnoz terapi iyi ediyomuş. onu düşünüyorumda. çok pahalı...
Acaba arkadaşlar arasında hipnoz tedavi alan varmı
evet ben bu durumdan kurtulmalıyım diye kafaya koyup başka bir şehirde hipnoz tedavisine bile gittim:( ama bende hiçte işe yaramadı:( gerçi durumkişiye göre değişiyor olabilir.Belkide ben bu konuda çok okudugumiçin psikologu Bloke ettim bilmiyorum:(
Bir ara akupunktur denemiştim ve bana hipnozdan daha iyi geldi.Ama evet malesef pkikologumunda söylediği gibi belkide zengin hastalıgı:( maddi sıkıntılardan benimde tedaviler hep yarım kaldı.ve ben sadece ilaç kullanmak ile durumun çözüleceğine inanmıyorum.Mutlaka psikolog yardımı olmalı.Ama bende tedavi olmuş iyileşmiş olmadığım için ahkam kesemem.Lakin ilaçları bıraktıgınızda kısa sürede geriye atabiliyor sizi hastalık
elifnur
17-08-2011, 07:08 AM
lütfen tedavi alanlar yanıtlasın. doktora gidecem İnşAllah.
-Kognitif ve Bilişsel Davranış Terapisinemi gideyim
-Hipnoz tedavisinemi?
hangisinde sonuc daha iyi oluyor?
kuytulhoca
09-07-2012, 01:37 AM
Öncelikle Bismillah diyerek sözlerime başlamak istiyorum . Sevgili arkadaşlarım ben bu rahatsızlığı yaşamış ve Allahın izniyle iyileşmiş biri olarak olarak kardeşlerime şunları söylemek istiyorum. Bu yaşadıklarım bana Allahın bir uyarısı ve onu tanımam için onun büyüklüğünü daha derinden yaşayabilmem için büyük bir sebep oldu . bunların aynısını sizler için söyleyebilirmiyim bunu bilmiyorum ben sadece kendi yaşadıklarımı burada sizinle paylaşmak istedim . gerçekten çok inanılmaz anlar yaşadım çok içinden çıkılmaz dakikalar yaşadım ama hiçbi zaman dua etmeyi bırakmadım ve inanılmaz bi şekilde dinime sarıldım daha önce namaz kılmayan hiç camiye gitmeyen bir insanken bu hastalığı yaşadıktan sonra namazlarımı camide kılmaya çalıştım Allaha yalvardım dua ettim yardımını çok diledim . bu hastalıkla bir ilahi manevi nokta olduğunu hissediyordum . yaptığım hatalarımın hepsi bir film şeridi gibi gözlerimin önüne geliyordu .vicdanımdan kaçmak istiyordum artık çok zor durumdaydım .ama en sonunda o kadar büyük bir huzura erdim ki bunu anlatamam iyileştiğim gece sabaha kadar mutluluktan ağladım hamd olsun tüm Alemlerin Rabbine ! kardeşlerim bunları bütüm samimiyetimle anlatıyorum ve bu hastalığın üstesinden gelinemez bi hastalık olduğunu düşünmeyin Allahın izniyle bunu yenersiniz buna inanıyorum .Allahın izniye bu yazıyı okuyanlara bir nebze olsun katkım olması için yaşadıklarımdan tecrüce ettiklerimi anlatmak istiyorum. Ben bir panik atak hastasıyım bu hastalığı panik atakla birlikte yaşadım ve bunun acısını kat be kat fazla yaşadım . panik atak nöbeti geçirirken kesinlikle takıntılarınızı düşünmeyin veya stresliyken düşünmeyin üzerinizdeki stresi sıkıntıyı atın evvela kendinizi iyi hissetikten sonra düşünün ne düşünüyorsanız .ben bunu yaşayarak öğrendim ve en büyük hata panikken veya stresliyken düşünceye dalmaktır diye düşünüyorum bu benim iyileşme sürecindeki anahtar altın stratejim oldu Allah nasip eder de inşallah siz de iyi olursunuz hepinize sonsuza dek dua edicem ve ediyorum Allaha emanet olun