Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : yardım edin deliricem..

delikizege
07-08-2011, 12:31 AM
çok mutsuzum neler yasadım içimde önce imkansız bir aşk sonra hala ayaklarımın üzerinde duramamam..herkes üzerime geliyor sanki çok ağresifim bazen olmadık şeyler düşünüyorum annemle kavga ettiğimder ağzımdan olmadık seyler çıkıyor..sevgi ile büyümedik annem tarafından geçim derdi falan derken 28 yasıma kadar geldim. tam karsıma en değr veren biri çıktı dedim oda evlendi..şimdi okuyorum öğretmen olucam ama psikolojim bozuk kime ne öğreticem.bu ruh halinde ne verebilirimki..kuzenimi kıskanıyorum üstelik benden 10 yas küçük iyi bir üniversite okumamamsı için dua ediyorum..geleceğimden şüpheliyim korkuyorum..ölmek istiyorum bu ben değiilim kaç kez intiharı düşündüm ne olur yardım edin

bekirecr
07-08-2011, 01:16 AM
çok mutsuzum neler yasadım içimde önce imkansız bir aşk sonra hala ayaklarımın üzerinde duramamam..herkes üzerime geliyor sanki çok ağresifim bazen olmadık şeyler düşünüyorum annemle kavga ettiğimder ağzımdan olmadık seyler çıkıyor..sevgi ile büyümedik annem tarafından geçim derdi falan derken 28 yasıma kadar geldim. tam karsıma en değr veren biri çıktı dedim oda evlendi..şimdi okuyorum öğretmen olucam ama psikolojim bozuk kime ne öğreticem.bu ruh halinde ne verebilirimki..kuzenimi kıskanıyorum üstelik benden 10 yas küçük iyi bir üniversite okumamamsı için dua ediyorum..geleceğimden şüpheliyim korkuyorum..ölmek istiyorum bu ben değiilim kaç kez intiharı düşündüm ne olur yardım edinmrb.sonu olmıyan bir aşka kapılman ve sonra kendini toparlıyamaman .annen le kavga da ağzından olmadık sözler çıkması daha önceki aşk la ilgili hep.ben de baba sevgisi görmedim pek.değer veren bir kişi çıkıp ,onun da evlenmesi seni zora sokmuş, bir doktora görünsen ve tahsilini tamamlasan daha neler çıkar karşına.kuzenini kıskanman gereksiz bir şey.bırak kendini kurtarsın o.

lady1
07-08-2011, 01:27 AM
bence hiç üzülme daha fazla ve derhal bi uzmana görün bu seni çok rahatlatcak ve daha sonra sakince düşünceksin ...üzme kendini artık ...

goffee
07-08-2011, 01:37 PM
Bazı şeyler başa gelince istesende istemesende yapmak zorundasın bu yüzden öğretmenlik başlayınca ne yapacagım derdine girme.
Zaten öğrencilerin içine girince onların cıvıl cıvıl şakaları seni kendine getirir.
Bu arada şuan için kendine yapabilecegin en büyük iyilik içindeki nefretten kurtulmak olmalı.
Nefretinden kurtuldugun an ilaç kullanmaya gerek kalmadan iyileşecegine eminim.
Bu affetme olayını bazıları algılayamadıgı için affet demeyecegim ama unut yapılan bazı şeyleri.
Nedendir bilinmez insan nefret ettiği insanın başına bir iş gelince kendini affedemiyor.
Şuan benmde nefret ettiğim bir insan var görüşmüyorum aylardır.
Ona verecegim tek ceza sadece görüşmeme cezası olacak. Onun hakkında aileme çevreme durumu anlatmama hiçbir kötü söz söylememe hakkında hiçbir kötü dilek dilememe kararı aldım.
Çünkü biliyorum ki bütün kötülükler dönüp dolaşıp sahibini bulur.
Ve ben ahlaksız bir insan için kendimi yakmayacagım.

blackenmyday
08-08-2011, 12:39 AM
Bu kıskançlık sorunu iyi değil malesef biraz da beklediğin umduğun gibi bir hayat sürememekten de oluyor , senin isteyip de ulaşamadığın birşeye başkası ulaşsa o kişiyi kıskanıp içten içe sinir oluyorsun... Ama kimsenin şartları bir değil biliyorsun, ama amaç sadece iyi bir yere iyi bir kariyere ulaşmak değil seni mutlu edebilecek yerde olman...Gizem'in de dediği gibi öğretmenlik çok iyi bir meslek, hele bir de işini severek yaparsan iyi bir öğretmen olabilirsen, öğrencilerin tarafından sevilmek, onlar tarafından konuşulmak ne güzeldir:)... kısaca demek istediğim olduğun noktaya üzülüp yakınıp kendini mahvetme, daha iyi yerlere gelmeye çalış, hobiler edin kendine, dil öğren, yeni insanlarla tanış:)...agresiflik, annene istenmedik şeyler söylemen de bu hayattan sıkılmışlığın ve biraz da isyanın vermiş olduğu durum, içten gelerek yapmadığın şeyler malesef etkiye tepki gibi oluveriyor... bunu dizginlemek senin elinde tabi anında yapabileceğin birşey değil, ben de çok agresifim yıkıyorum ortalığı:)...ama sonunda ne oluyor olan bana oluyor ben üzülüyorum değil mi?...senin de öyledir bu ne demek agresiflik para etmiyor hiçbir zaman, hem de karşındakini sinir etmek istiyorsan sessiz dur hiçbirşey söyleme daha çok sinir olur:)...

delikizege
08-08-2011, 12:58 AM
anlıyorum..çokda üzülüyorum aslında..kuzenime gelince ona çok kırıldım çok severdim ama benden küçük olmasına rağman zaman zaman onunda beni kıskandığını hatta yeğenimi bile çekemediklerini faarkettik ailecek.birde çok bilmiş tavırları var.hayatı bilmiyor henüz küçük..birde iyi biyerlere gelse hiç havasından yanına varılmayacak..annemle kavgalarımız hepimizin oldu ..babamın ablamın ..annem sevgi nedir malesef bilmiyor ona ayıp geliyor bizide canım yavrum diye büyütmedi bazen yediğimizi içtiğimizi bile kıskandı..belki kıskançlık huyumu ondan aldım.yada yanında kala kalahuyumda ona benzedi..dedikoducu,kıskanç biri oldum çıktı..ama bir yandan çok mantıklıyım bazen insanlara yardım etmeyi fedakarlığı çok seviyorum..zaten bu fedakarlığım yüzünden çok çektim..bazen küçücük seyden çok duygusallaşıyorum ağlıyorum küçük bir kediden çocukta.bazende yeğenimi elimde olmadan hırpalıyorum nedensiz yere..aşka gelince hala unutamadım arada görüşüyoruz onunda istemediği bir evlilik ama geri dönemez zaten ben istemem..ama o olmadan bir yanın hep eksik hayat bos bzaen hep ağlıyorum yalnız hissediyorum kendimi hemen onu arıyorum..oda çok üzülüyor ama bir dost gibi hep yanımda olsun isityorum tabi yanlıs anlasılır diye korkuyorumda..ne yapıcam ben lütfen yardım edin..eğer ölürsem annem mahvolur..ama benim sonum yok

delikizege
08-08-2011, 01:16 AM
biliyormusunuz çok kötü biliyorum ama bazen kuzenimin yokolmasını bile istiyorum bu hayattan sonra vicadanım elvermiyor bu ne nefret halbuki onu çokta seviyordum..hala işi düşse kosarım yardımına..sevdiğim adam onu tanıyor onun için çok güzel hemmde acayip güzel dediğinde çıldırıyorumm..okadar da değil diyorumm..ama halbuki güzel gereçkten..ya ben 30 yasındayım..16 lık çocuğu nasıl kısakanırım..

biricik
08-08-2011, 11:45 AM
Bazı zamanlar sanki karamsarlık çukuruna düşeriz hep olumsuz hep kötü şeyler düşünürüz aslında kendimize acı çektirmek için tüm bunlar

sen ölmek istiyorum yazarken ben yazını okuyunca aman bunlar gelip geçer dedim hem 'aşk' ne ki bir karın ağrısı bir gün geçecek farzet ne güzel öğretmen olacakmışsın devam et yeni nesilli avuçlarına al mesleğine ver kendini

senin gibi mutsuz olan o kadar çocuk var ki biri destek olsan hele bu bide öğretmeni olsa fena mı olur ???

çaresiz kaldığımız zamanlar, dolduğumuz zamanlar.. yaa biri de neyin var desede bende hıçkıra hıçkıra derdimi anlatsam dediğimiz zamanlar herkesde oluyor ağlayıp rahatlayabiliyorsak ne güzel

ama rahatlayamıyorsak hala mutsuzsak demek ki tek başımıza yapabileceğimiz bir durum değil :( birisinden yardım almalıyız ve en güzel yardımı bize veren doktorlardır

umarım bu sorunları çabuk atlatırsın

delikizege
08-08-2011, 03:12 PM
biliyorum benccede mantıksız bunlar ben bu değilim böyle değildim.kuzenimin ukala olması..bazen insanları küçümsemesi ve banan zamanında işi düştüğü halde abla diye baskalrınarağbet etmesine çok içerledim..sevdiğim adam için ne fedakarlıklar ettim ama o buna değmedi malesef..ama onlada aramıza baskası girdi..sevmediği halde baska biriyle evlenmek zorunda kaldı..yeri geldi benim üzüldüğümü göre göre eşine nispet etti..birde ben ne yaptım sana diyor..ona daha çok sinirleniyorum..şimdi hala o aramasa bile ben arıyorum..çünkü onu görmediğim zaman kötü hissediyorum..o onu unuttuğumu düşünüyor.çünkü konusmalrımız normal boyutta ama unutamadım..çünkü çok zeki ve aşırı iyi bir insan onu tanıyan herkes çok sever..şimdi ne yapayım ben doktora gidemem bunları anlatamam asla.ilaçlar zaten uyuşturu beni ne olur yardım edin bana.ben sizce çok kötü bir insanmıyım..hayatımda en istemediğim şey kötü insan olarak algılanmak..kıskanç olmakta istemiyorum..

delikizege
08-08-2011, 03:26 PM
ailenin olumsuz etkilerini üzerinden atmak zordur yaşadım bilirim ama imkansız değil..iyi özelliklerini ön plana çıkar eminim bolca bulacaksın..kuzenin bırak istediğini düşünsün..sen onun düşündüğünün bin beterini düşünerek kendine zarar veriyorsun..değer mi? sevdiğin adamın başka birini güzel bulması normal..senin de yakışıklı bulduğun insanlar vardır çift taraflı düşün..illa kötü bir niyet olması gerekmez..çok güzel de olsan daha güzeli mutlaka var bunun sonu yok..bu korkuyla yaşanmaz..bunu düşünürsen belki rahatlarsın..biz bayanlar güzellik konusunda biraz hassas oluyoruz maalesef bu kıskançlığı zaman zaman herkes hissetmiştir..abartmamak lazım ama..

çok teşekkür ederim çok iyi rahatlatıyorsun gizem..ama işte elimde değil senin aracılığınla bütün arkadaslarada tesekkürler..benim sonum ne olur böyle.ufacık seyleri kafama takıyorum..

blackenmyday
08-08-2011, 03:55 PM
Çok iyi anlıyorum aslında, benim de babam öyle sevgi nedir bilmez bakar eder çok şükür ama işte küfür, nankörlük vs bitiriyor insanı. yalnız gerçekten özgüven eksikliğin var, belki bir başkasına göre sen kuzeninden daha güzelsindir kim bilir, hem için de güzel bak fedakarsın insanlara yardım etmeyi seviyorsun, istemeden kötü bir düşünce geçse aklından veya yeğenini hırpaladığında üzülüyorsun bunlar güzel şeyler..kıskançlık yaş, cinsiyet dinlemiyor belki de bahsettiğin gibi havalı olması da biraz sinirini bozduğundan da kıskanıyor olabilirsin ama pek takılmamaya çalış çevremizde dolu kızlar görüyoruz güzel fizikli iyi bölümlerde okuyanlar o zaman hepsini kıskanalım bir oturup ağlayalım =)... bak saçma geliyor değil mi, yersiz kıskançlıklar insanı mutsuz etmekten başka bir işe yaramaz sen hayatın boyunca iyiyi güzeli düşün, akıllı olmaya çalış :)... hem kozmetikle de ilgilenebilirsin bizim genelde çok hoşumuza gider böyle şeyler , şöyle rengini çok beğendiğin bir ruj alsan bile kendini mutlu hissedeceğini düşünüyorum... hayatta birşeyler yaptıkça, başarılar elde ettikçe kendine güvenin artar , ayrıca insanlara yardım et tabi bu fedakarlıklar sana zarar vermeyecek şekilde olsun...maalesef ki insanlar iyi niyeti kötü amaçla kullanıyorlar bu senin benim gibi olan birçok insanın başına geliyor o yüzden temkinli olmalısın bu konuda... sosyal sorumluluk projelerine katılabilirsin, derneklere gidebilirsin veya şu Ramazan günlerinde biraz daha fazla yemek yapıp durumu olmayan insanlarla paylaşabilirsin:)... asıl mutluluk bunlar işte kendi gönül rahatlığın, başkalarının yüzlerindeki gülücüğe sebebiyet vermen (çok mu duygusal konuştum acaba:D)... umarım sana yardımcı olabilmişimdir:)

blackenmyday
08-08-2011, 04:02 PM
Bir de bu sevda olayı aklımda şöyle bir düşünce uyandırdı ; bence sen o kişiyi unutmaya çalışmıyorsun... evet unutmak zor hatta unutmayabilirsin de böyle arasan sorsan, görüşsen daha çok aklına, yüreğine girecek...evlenmiş barklanmış (istemediği biriyle evlenmesinin sebebini bilemiyorum da seni çok sevse ne yapar eder senle evlenirdi diye düşünüyorum), bu saatten sonra böyle biri için üzülmek yerine hayatında daha başka daha güzel düşüncelere yer ver, yapabiliyorsan numaranı değiştir bir şekilde ona ulaşamamaya çalış bu hayatta başka insanlar da var onun gibi zeki, iyi kalpli ve sana gerçekten değer verebilecek birini bulabilirsin... insan sevdiği zaman birtek o var sanıyor onsuz olmaz yapamam gibi ümitsizliklere kapılıyor ama hayata dar bir açıdan bakmış oluyorsun o zaman...insanlar çok sevdikleri 10 senelik eşlerinden ayrılıyor ama yine birini bulabiliyor, belki de kaderin o değil başka biri , daha iyi biri?... senin için kendini adamayan birine sen niye kendini adıyorsun ve mutsuz ediyorsun kendini anlamıyorum?

delikizege
08-08-2011, 06:59 PM
Bir de bu sevda olayı aklımda şöyle bir düşünce uyandırdı ; bence sen o kişiyi unutmaya çalışmıyorsun... evet unutmak zor hatta unutmayabilirsin de böyle arasan sorsan, görüşsen daha çok aklına, yüreğine girecek...evlenmiş barklanmış (istemediği biriyle evlenmesinin sebebini bilemiyorum da seni çok sevse ne yapar eder senle evlenirdi diye düşünüyorum), bu saatten sonra böyle biri için üzülmek yerine hayatında daha başka daha güzel düşüncelere yer ver, yapabiliyorsan numaranı değiştir bir şekilde ona ulaşamamaya çalış bu hayatta başka insanlar da var onun gibi zeki, iyi kalpli ve sana gerçekten değer verebilecek birini bulabilirsin... insan sevdiği zaman birtek o var sanıyor onsuz olmaz yapamam gibi ümitsizliklere kapılıyor ama hayata dar bir açıdan bakmış oluyorsun o zaman...insanlar çok sevdikleri 10 senelik eşlerinden ayrılıyor ama yine birini bulabiliyor, belki de kaderin o değil başka biri , daha iyi biri?... senin için kendini adamayan birine sen niye kendini adıyorsun ve mutsuz ediyorsun kendini anlamıyorum?

evet çok haklısın sonuna kadar hemde ama zaten mantıklı olsa adı aşk olmazdı dimi..bende bunu anlayamıyorum..insanlar kendilerine yeni yol çiziyolarda ben niye sadece o diyorum bazen eski erkek arkadasımı bile rahatsız ediyorum onun için..sonra diyorumki bak seda bir tek o yok hayatın ne güzel gidiyor..ama sonra annemle kavga ediyorum hemen onu arıyorum işle ilgili sorunum oluyor hemen telefonda ona açıyorum derdimi..daha 3 hafta önce görüştük artık eskisi gibi bile değildi.kızım aklına basına al diyorum ama olmuyor..beni nasıl unutur..gözlerime bakısını benim için ağladığını bile gördüm..ama bir kere seni seviyorum da demedi..ama bana aşıktı eminim. evlenirken bile bu hayatı yasamak istemiyorum diyordu..ama nedenini bir türlü öğrenemedim her sorduğumdada cevaplamadı zaten.üstelik bizim oratak çevremiz tanıdıklarımız var..ve insanlar bilşemeden gizli bişey yaşadık yıllarca şimdi en yakın arkadaslarıma bile yeni anlattığımda sasırıyolar..sizce geri dönüşü yokmu artık :(

delikizege
08-08-2011, 07:04 PM
Çok iyi anlıyorum aslında, benim de babam öyle sevgi nedir bilmez bakar eder çok şükür ama işte küfür, nankörlük vs bitiriyor insanı. yalnız gerçekten özgüven eksikliğin var, belki bir başkasına göre sen kuzeninden daha güzelsindir kim bilir, hem için de güzel bak fedakarsın insanlara yardım etmeyi seviyorsun, istemeden kötü bir düşünce geçse aklından veya yeğenini hırpaladığında üzülüyorsun bunlar güzel şeyler..kıskançlık yaş, cinsiyet dinlemiyor belki de bahsettiğin gibi havalı olması da biraz sinirini bozduğundan da kıskanıyor olabilirsin ama pek takılmamaya çalış çevremizde dolu kızlar görüyoruz güzel fizikli iyi bölümlerde okuyanlar o zaman hepsini kıskanalım bir oturup ağlayalım =)... bak saçma geliyor değil mi, yersiz kıskançlıklar insanı mutsuz etmekten başka bir işe yaramaz sen hayatın boyunca iyiyi güzeli düşün, akıllı olmaya çalış :)... hem kozmetikle de ilgilenebilirsin bizim genelde çok hoşumuza gider böyle şeyler , şöyle rengini çok beğendiğin bir ruj alsan bile kendini mutlu hissedeceğini düşünüyorum... hayatta birşeyler yaptıkça, başarılar elde ettikçe kendine güvenin artar , ayrıca insanlara yardım et tabi bu fedakarlıklar sana zarar vermeyecek şekilde olsun...maalesef ki insanlar iyi niyeti kötü amaçla kullanıyorlar bu senin benim gibi olan birçok insanın başına geliyor o yüzden temkinli olmalısın bu konuda... sosyal sorumluluk projelerine katılabilirsin, derneklere gidebilirsin veya şu Ramazan günlerinde biraz daha fazla yemek yapıp durumu olmayan insanlarla paylaşabilirsin:)... asıl mutluluk bunlar işte kendi gönül rahatlığın, başkalarının yüzlerindeki gülücüğe sebebiyet vermen (çok mu duygusal konuştum acaba:D)... umarım sana yardımcı olabilmişimdir:)

ne güzel şeyler söylemişsin..insana dısardan çok hoş geliyor..ama ben mutsuzum belki yasadıklarım..belki çok duygusal olmam..annem kuzenime tatlım dediğinde bile içim gidiyor..çünkü bana hiç öyle demedi.dün anncim kapıya bak dediğinde aa annem bana anncim dedi dedim..çünkü bunlara alısık değilim..ne kadar kavga etsekte bazen geceleyin onu sorguluyorum annem olmazsa ne yaparım diye yasayamam ölürüm..saçma sapan şeyler bunlar ama onlardan önce ben öleyim diye bile dua ediyorum..oysaki annem benim gaddar biri olduğumu düşünür.çünkü her kavga ettiğimizde ağzımdan olmadık seyler çıkar ama 5 dk sonra pişman olurum sanki o kişi ben değil olurum..yani biliyorum sizleri çok yordum bikaç gündür ama rahatladım..bunları kimseyle paylaşmadım ben.paylasamamda..şimdi ne yapayımm

blackenmyday
08-08-2011, 10:03 PM
evet çok haklısın sonuna kadar hemde ama zaten mantıklı olsa adı aşk olmazdı dimi..bende bunu anlayamıyorum..insanlar kendilerine yeni yol çiziyolarda ben niye sadece o diyorum bazen eski erkek arkadasımı bile rahatsız ediyorum onun için..sonra diyorumki bak seda bir tek o yok hayatın ne güzel gidiyor..ama sonra annemle kavga ediyorum hemen onu arıyorum işle ilgili sorunum oluyor hemen telefonda ona açıyorum derdimi..daha 3 hafta önce görüştük artık eskisi gibi bile değildi.kızım aklına basına al diyorum ama olmuyor..beni nasıl unutur..gözlerime bakısını benim için ağladığını bile gördüm..ama bir kere seni seviyorum da demedi..ama bana aşıktı eminim. evlenirken bile bu hayatı yasamak istemiyorum diyordu..ama nedenini bir türlü öğrenemedim her sorduğumdada cevaplamadı zaten.üstelik bizim oratak çevremiz tanıdıklarımız var..ve insanlar bilşemeden gizli bişey yaşadık yıllarca şimdi en yakın arkadaslarıma bile yeni anlattığımda sasırıyolar..sizce geri dönüşü yokmu artık :(

bu söylediklerinin sebebi biraz da alışkanlıktan olsa gerek çünkü yıllarca birlikteymişiniz tabi o sürede birşeyler paylaşıyordunuz sürekli, telefonunda ilk aradığın en çok mesaj attığın kişi oydu... hala da seviyorsun tel yanında durdukça aramak, mesaj atmak istiyorsun anlıyorum... insan yaşamak istemediği bir hayatı neden seçer?...senin bildiğin herhangi bir aile baskısı zorlama var mıydı üzerinde?... eğer kendi bu kararı verdiyse istiyordur muhakkak seni kırmamak için de öyle demiş olabilir... kendine samimi bir arkadaş edinsen, onunla birşeyler yapsan gezsen derdini paylaşsan?... belki de ondan başka kimsenin olmadığını düşünüyorsundur (ki bence öyle) ama seni daha iyi anlayacak değer verecek insanlar vardır mutlaka...

blackenmyday
08-08-2011, 10:16 PM
anne olayında haklısın, bu kıskançlığın da normal ve anne sevgisi çok önemli insanın hayatında ama şimdi ne anneni değiştirebilirsin ne de yaşadıklarını bu nedenle durumu kabul etmen lazım, çok gerekmedikçe de konuşma annenle ... evet birinin hayatında anne baba çok önemli yer kaplar ama sana zarar veriyorsa o zaman sen de kendi ayaklarının üzerinde dur ve ilerde iyi bir anne olmaya çalış, sen onları sev olmaz mı?=).....her ne kadar annenin kişiliği hoşuna gitmese de o içindeki sevgi daima vardır tabiki de seviceksin seni doğuran kadın o ama çok da muhattap olmak zorunda değilsin içinden sev sen de bence o da öyle yapıyordur:)... annenle konuştun mu peki bu sorunlarını?... bu arada sürekli ben mutsuzum diyorsun, bunu aklına yerleştirmişin bir kere mutlu olucağın yerde bile oturup ağlarsın bu gidişle...geçmişini kurcalamak yerine geleceği düşün, geçmiş oldu bitti geride kaldı niye üzerinde bu kadar durup senaryo yazıyorsun ki?... ben de aynı şeyi yapıyorum çoğu zaman ve ciddi anlamda moral bozucu mutsuz edici bir durum bu... bırak da geçmişteki anılar sende sadece birer deneyim, olgunluk olarak kalsın...sen önündeki zamanda neler yapacağına nasıl daha mutlu olacağına bak... bu arada bunları paylaştığın için de teşekkürler ^^