PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yardımmmm.....!

presentxy
03-06-2011, 11:36 PM
Arkadaşlar öncelikle size bu sorunun 1 seneden beri sürdüğünü belirtmek istedim liseye geçtiğimden beri hiç mi hiç huzurum yok.sınıfta hiç bir vasfımın olmadığını söyleyebilirim daha 2. Günden kavga ettim ertesi bi dahaki hafta derken sınıfla baya baya kavgalı oldum fakat gene muabbet ediyoduk daha dorusu ben onları dinliodum kavga etmemim sebepleri ise su laf arası mal salak lan vs... ya da benim kullandığım cümledeki kelimemim yanlış seçmem sonrası dalgaya alınmam bi sekilde konustuklarımın çarpıtılıp dallandırıp budaklandırılıp makaraya sarılması sonucu hep kavga hep patırtı.sınıf içi bir ezme laf koyma çabası...
Örnek verim mesala birader teke tek yapalım dio mesela bi cocuk bizim sınıftan ama sakasına el kol felan yapio bende yapiyorum ve ben daha sert yapıyorum, herkes sınıfta biselere takıntı edinmis bi bölünme söz konusu benim canımı sıkan ise bunları asırı kafaya takmam bunlar sürekli aklımda, iste su sunu bana dedi ,su sunu söledi, sürekli bi kafaya takma tepkimi daha mı sert koymalıydım onları kazanmalı mı yoksa kestirip atmalımıydım gibi düsünceler beynimin içini kemiriyo ve bu yasamımın hepsini etkilio buna bi cözüm ariyorum ama bi türlü bulamadım...
Yardımlarını bekliyorum...

goffee
04-06-2011, 09:48 AM
Anladıgım kadarıyla dünya hakkında çok fazla bilgin yok.
O kadar gereksiz şeylerin peşindesin ki birçok şeyi farkedemiyorsun.
Yok lan dedi şöyle dedi böyle dedi.
Herkes bişi söyler önemli olan senin ne oldugundur.
Hayatta kendin için yapman gereken o kadar çok şey var ki gücünü anlamlı şeylere saklaman gerek.
Birgün gerçekten güçlü olman gerektiginde; anlamsız şeyler için mücadele verip uzuvlarını kaybetmiş olmamalısın.
Unutmaki ileride büyüyeceksin ve ögrendiğin her bilgiye ihtiyacın olacak.
Hayatta sorumlulukların olacak ve bilgiden gelen güce ihtiyacın olacak.
Şuan hayat duvarlarının arkasındaki olayları göremiyorsun ama ileride duvarlar tek tek kalkacak.
Birgün çocukların olacak sana hayatı soracak.
İnsanlarla nasıl geçinilir anlaşılır dünyada neler oluyor bunu soracak.
Bu bilgilere seninde ihtiyacın olacak.
Bu bilgileri edinmeye çalış o ne demiş bu ne demiş boşver.
(burdaki sözünü ettiğim uzuv mecazi anlamdadır gerçek anlamda da kullanılabilir. uygulanması gereken işlem değişmez)

9 ŞUBAT
05-06-2011, 02:44 AM
yaşadıgın sorunlar birçok gencin karşılaştıklarıyla aynı ,ergenligin etkisiyle olaylardan fazla etkileniyor agresif davranıyorsunuz oysa goffe nin dedigi gibi hayat o kadar farklıki .

tavsiyem psikologa başvur sana mutlaka faydası olacaktır.

ayrıca sevgili arkadaşımız Minnie nin köşesine sorunu yazarsan sana çok yararlı tavisylerde bulunacaktır.

blackenmyday
04-08-2011, 10:23 AM
Benim de liseye başladığım zamanlar arkadaşlarımla sorunlarım olmuştu tabi sebebi nedir anlayamadım yeri geldi ben istemeyerek hata yaptım yeri geldi çekememezlik oldu...Bu tarz şeylerin olması normal yalnız bu bahsettiğin el kol hareketleri, salak, mal gibi sözler çok samimi arkadaş da olsa yapılmaması, söylenmemesi gereken şeyler...sonuçta gurur kırıcı şaka da olsa ne bizim gibi gençlerin ağzında hoş duruyor dediğin gibi bu hareketleri kendileri de yapmalarına rağmen bir başkasının yapmasına sinir oluyorlar... el kol hareketleri de dost diyebileceğin arkadaşlarla arada şakalaşmak için kullanabileceğin şeyler tabi bunlardan kastettiğim de el hareketi çekmek değil:)... çevrende bulunan herkesle samimi olmak zorunda değilsin ben o hatayı yaptım bu yüzden de çok sorun çok kavgalarla karşılaştım... az ve öz olsun daha az sorunla karşılaşırsın...