PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Anksiyete bozukluğuna bağlı mide bulantısı

mutsuz.punk
16-03-2011, 11:23 AM
merhaba. ben 21 yaşında bir üniversite öğrenciyim ve son sınıf son dönemdeyim. mezuniyetime aylar kaldı.. ama ne yazık ki bu hastalığa yakalandım. psikiyatra gittim koyduğu teşhis; anksiyete bozukluğu, depresyon. verdiği ilaçlar ise; cipralex ve tolvon.
kullanmaya başlayalı 1 hafta oldu. bu 1 hafta cipralexi yarım aldım, artık bütün almaya başlayacağım. sorun şu ki, bende ki belirtiler sanki iyice arttı. derslere giremiyorum. otobüste arabada kalamıyorum. aşırı derecede midem bulanıyor hatta deyim yerindeyse midem ağzıma geliyor. nefesim daralıyor sanki bayılacakmışım gibi hissediyorum. otobüste midem öyle bulanıyor ki hemen iniyorum ve nereye gideceksem yürüyorum ya da geri eve dönüyorum. derslerde yine aynı sıkıntıyı yaşıyorum dersten çıkıp eve gidiyorum. bütün hayatım alt üst oldu sanki. okula gidemiyorum. kötüyüm çok..

derya
16-03-2011, 02:30 PM
bende depresyon ilacı kullandım ilk on beş yirmi gün alışana kadar uyku yapar dedi doktor ilacı ilk içtiğimde bende de baş dönmesi olmuştu bazı ilaçlar bitene kadar depresyon geçmeyebilir sonunda etki yapar depresyona ne sebeb oldu

IDDQD
16-03-2011, 04:20 PM
http://e-psikoloji.com/forum/showthread.php?2-Forum-Kurallar%FD&p=2&viewfull=1#post2

37. Doğru konu başlığı seçiniz: Yardım istediğiniz mesajlarınızda, "ACİL YARDIM" veya "YARDIMA İHTİYACIM VAR" gibi başlıklar kullanmak yerine, sorunu kısaca belirten başlıkları kullanmalısınız. Düzgün ve açıklayıcı konu başlığına sahip olmayan konular, hem arama işlemini etkinliğini azaltacak, hem de mesajınızın çok daha az kişi tarafından okunmasına neden olacaktır. Neden kimse forum kurallarını okumaz? Bu kurallar bizim için. Ben bu konunun içeriğini bilmeliyim ki sayfayı açmadan okuyup okumamaya karar verebileyim.

mutsuz.punk
16-03-2011, 05:24 PM
IDDQD kusura bakmayın gerçekten utandım şimdi.

derya, benim asıl sorunum depresyon değil yani ben öyle düşünmüyorum. asıl sorunum anksiyete bozukluğu. ama depresyona bağlı bi anksiyete bozukluğu ise bilemem, gerçi doktor böyle bir cümle kullanmadı.

Hydra
16-03-2011, 06:25 PM
Başlayalı 1 hafta olduysa bunlar normal biraz zaman geçmesini bekleyiniz.

ilacı tam almak konusunda kendi kendinize mi karar verdiniz ?

mutsuz.punk
16-03-2011, 06:31 PM
cevapladığınız için teşekkür ederim :)

hayır doktorun önerisiyle hareket ettim. zaman evet bu hastalık zamanla düzelecek inanıyorum ama şimdi okulum var ve gidemiyorum =/

Hydra
16-03-2011, 06:35 PM
İlaç dozunu hekim belirlediyse problem yok. İlacı aldığınız saatleri ona göre ayarlayın. Kendinizi takip edin. Hangi zaman aldığınızda ve hangi zaman aralığında bahsettiğiniz durumları yaşıyorsunuz. Buna göre gün içinde dışarıda olmanız gereken zamanda değil de evinizde olduğunuz zaman alırsınız.

mutsuz.punk
16-03-2011, 06:39 PM
cipralexi doktor sabah almamı söyledi 9 gibi alıyorum. zaten ben ikinci öğretimim yani dersim akşamüstü 5te. tolvon'u da okuldan gelince alıyordum.

Hydra
16-03-2011, 06:43 PM
O zaman biraz beklemeniz gerekiyor. Zamanla ilaçların üzerinizdeki kontreendikesi azalacaktır.

mutsuz.punk
16-03-2011, 06:43 PM
anlıyorum, yani bu artış ilaçlar yüzünden. teşekkür ederim tekrar.. sağlıklı günler :)

Hydra
16-03-2011, 06:57 PM
anlıyorum, yani bu artış ilaçlar yüzünden. teşekkür ederim tekrar.. sağlıklı günler :)

Evet. Kullandığınız ilaçlara yeni başladığınız için organizmanız tepki veriyor. Aslında bu ''işleri yoluna koyuyor'' şeklinde yorumlanabilir. Şikayetleriniz bir süre sonra hala devam ediyorsa ya da içiniz rahat değilse hekiminizle görüşebilirsiniz.

Rica ederim, tekrar geçmiş olsun.

goffee
18-03-2011, 12:09 AM
"bendeki belirtiler iyice arttı" sözü dokturunuzla yeniden görüşmeniz gerektigini düşündürdü bana.

mutsuz.punk
20-03-2011, 04:55 PM
biraz zaman tanıyorum kendime hekime tekrar görünmek için. bu sürede sakinleştirici yatıştırıcı bitkisel çayları öneriyor musunuz peki? melissa çayı mesela.

derya
20-03-2011, 05:21 PM
ben ada çayı içiyorum sakinleştiriyor rahatlatıyor

mutsuz.punk
20-03-2011, 05:27 PM
ada çayını da denerim. pekala

mutsuz.punk
24-03-2011, 12:25 PM
merhaba. bugün doktora gittim tekrar. konuştu konuştu.. kaygılarımdan henüz kurtulamadım, ah birde neye kaygılandığımı bilsem?
herneyse ilacı değiştirdik. Paxil verdi, ve bir de bulantılarım için damla.

birmelek
24-03-2011, 03:43 PM
cipralex de paxil de gerçekten iyi ilaçlar. Sizi çok iyi anlıyorum. Çok önceleri ben de yaşadım. İlacı biraz kullanın ve bu sürede kendinizi sürekli telkin etmeye çalışın, önemli bi durum olmadığına dair..yani bi süre sıkın dişinizi. Sonra ilacın da faydası ile rahatlamaya başlayacaksınız.

mutsuz.punk
24-03-2011, 05:08 PM
rahatlayacağım günleri iple çekiyorum çünkü zamanım yok..
önemli bir durum yok değil mi? :) gerçekten..

birmelek
24-03-2011, 09:48 PM
rahatlayacağım günleri iple çekiyorum çünkü zamanım yok..
önemli bir durum yok değil mi? :) gerçekten..

:) Ben aynı şeyi yaşayan bir kişi olarak aslında çok korkulacak bir durum olmadığını söyleyebilirim. Yaşarken zor evet de, belki atlatınca uzaktan bakmak kolay geliyor. Buna en iyi ilaç ortam değiştirmek olmuştu bende. Özellikle aceba yine bulantım olacak mı korkusunu üzerinden atmaya çalış. Ben hep ya gittiğim yerde midem rahatsız olursa diye düşünüyordum. Oraya gidiyordum ya otururken bile ya başlarsa diye geçiyordu içimden ve başlıyordu. Korkunç bi ağrı bulantı kusmaa..ordan hemen beni acile götürüyorlardı..serum ilaçlar filan. Teşhis; psikolojik mide rahatsızlığı. Ve taburcu. :) ve sürekli aynı şey, sürekliiiii. Sonra ben ilaçlar kullandım. Beraberinde işe başladım. Evlendimmm derkenn kurtuldumm :)

mutsuz.punk
25-03-2011, 11:09 AM
evet istemeden olsa bende düşünüyorum ve her zaman korktuğum başıma geliyor :( ortam şuan için değiştiremem ki değiştirsem bile 1-2 günlük birşey olur bu o da işe yarar mı dersin? bilmiyorum.. bende kusma olmuyor ve inşallah da olmaz zaten esas ondan çok korkuyorum sınıfın ortasında ya kusarsam diye..
benimle aynı şeyleri yaşayan birini görmek yalnız olmadığımı düşündürdü ama senin de bunları yaşamış olmana da üzüldüm :(

ay_ışığı
25-03-2011, 11:59 AM
selam ...
ilaçlara eni başlamışsın ..bünye alışkın değil mide bulantısı yapması normal
ve durumun da normal nasıl dersen hasta olduğunu öğrenmişsin üstüne antidepresanlar yani sana akıl oyunu oynuyo beynin ..
sakin ol ....sende herkes kadar normal ve iyiyisin sadece biraz rahatsızsın o kadar .....
paniklemen kafanı odaklayamaman normal sayılır.......
sana tavsiyem kafana fazla takma derim .......bak bize .....takıntı kötüdür ....

kendine iyi bak .......:)

birmelek
25-03-2011, 12:06 PM
:) neyse ki geçti. Umarım sen de en kısa zamanda atlatırsın. Dediğim gibi mümkün olduğunca düşünmemeye çalış. Nerde nasıl rahatsan orda kal. En önemlisi bu zaten. Arada halen yaşadığım oluyor aslında; eğer istemediğim birinin evine gitmek zorunda kaldıysam ya da sevmediğim bir kişi gelmişse bana..sadece bulantı olarak değil de boyut değiştirdi biraz. Birden bi üşüme geliyor, karnıma ağrı giriyor ve wc'den çıkamıyorum. Beraberinde kusacağımı da hissediyorum. Ama olmuyor genelde. Ve bulunduğum yeri hızlıca terk ediyorum rahatsızlığımı da görüyorlar zaten. Evdeysem ki genelde eşim de evde olduğunda misafir alıyorum. Ve yine yakalandıysam buna. Yatak odama geçip biraz istirahat yapıyorum. Eşim misafirle kalıyor. Ve yediğim birşeyin bana dokunmuş olabileceğini söylüyor misafirlerimize. Bunlar tamami ile elimde olmadan gerçekleşen bir durum. Ve hiçç ama hiçç hoşlanmadığım bir durum. Yine de iyiyim. En azından eskisi gibi hergün yaşadığım birşey değil. Ortalama ayda bir kere filan başıma gelir. Eğer beni sıkıntıya sokocak bir ortama hiç girmediysem 2 ay bile rahat geçirebilirim. İşte bu biraz da sosyal fobiye doğru götürüyor ama ne yapalımmm :(

mutsuz.punk
25-03-2011, 04:44 PM
@işteöyle
farkında olmadan çok takmışım kafama. düşünmüyorum ama hissediyorum yani değişik bi duygu. umutsuzluğa kapılmak istemiyorum..
@birmelek
şuan sadece evde rahat olabiliyorum, arkadaşlarımla bile görüşemedim bugün :( düşünmüyorum ve düşünmicemde. ama hissediyorum bulandığını. neyse ki sen ufak sıyrıklarla atlatmışsın :) böyle gelmiş geçmiş olsun. bir daha yaşamazsın inşallah.

birmelek
25-03-2011, 07:51 PM
İnşallahh zeyzeyy, sağoll. Dilerim sen de ufak sıyrıklarla kurtulursunn :)

Hydra
25-03-2011, 10:31 PM
Forum kurallarını hatırlatmak sanamı düştü sitede yeterince yönetici var.Herkes haddini bilecek

Forum kurallarını gerektiği zaman kullanıcılarda hatırlatabilir. Sizin yaptığınız ''usule aykırı sözleri'' hepimiz biliyoruz. Çok değil geçen de yazdınız. Forumun sıhhati için gerektiği zaman biz de uyarabiliriz. Polisler de asayişten sorumludur ama her vatandaşın kendi polisi vicdanıdır. Haddini bilmesi gereken taraf siz oluyorsunuz.

devhis
26-03-2011, 12:30 AM
İlacının yan etkileri fazla rahatsız edici sanırım.Doktoruna dayanamadığını ve hayatını çok etkilediğini söyle.İlacını değiştirebilir.

elmaelma
26-03-2011, 03:57 AM
Psikolojik hastalıklar mide bulantısı yapabiliyor aldığın ilaçlarda bu durumu devam ettirebilir ilaçlara alışsanda durumun düzelene kadar mide bulantın geçmeye bilir bu zaman alır sana tavsiyem mide bulantın için sakin olup önceden önlemler almak mide bulantı ilaçları etkilidir sorunun bir kısmını ortadan kaldıracaktır.

mutsuz.punk
27-03-2011, 08:26 PM
ah evet inanıyorum ki ilaçlar beni daha da kötü yaptı :/ paxili sadece 1 gün kullanabildim mesela. çok arttırdı. o yüzden bıraktım ilaç kullanmayı. sadece gece deliksiz uyumak için tolvon almaya devam ediyorum. doktora bi kez daha gitmek istemiyorum artık sıkıldım.

birmelek
27-03-2011, 11:00 PM
Ya zeyzey sabretmen lazımm muttlu son için. Keşke bırakmasaydınn.

mutsuz.punk
09-04-2011, 06:53 PM
arkadaşlar tekrar merhaba. bu zamana kadar okula gidemedim, hocalar da durumumu biliyor yani sadece dersime giren hocalar.. pazartesi vizeler başlıyor ve ben çok korkuyorum sınavda başıma bişey gelmesinden, en çokta mide bulantılarımdan. vizelere de giremezsem okul hayatım biticek.. keşke bi mucize olsa ve ben iyileşsem..

devhis
09-04-2011, 07:00 PM
Mide bulantısını giderebilecek gıdalar var.Sabahları muz yiyebilirsen yardımı olacaktır. Kesinlikle aç kalmamaya gayret et.İlaca bünyen iyice alıştıktan sonra zaten böyle bir sorun ortadan kalkacak.

mutsuz.punk
09-04-2011, 07:02 PM
ilacı bırakmıştım ben en son.. muzu da denicem teşekkürler devhis.

mutsuz.punk
10-04-2011, 08:15 PM
arkadaşlar akşam yemeğine ailecek biyere davetliydik. tam yemeğe oturduğumuzda ben yine fenalaştım midem bulandı bayılıcak gibi oldum nefes daralması... annem beni balkona çıkardı hemen, orda biraz kendime geldim sonra da eve geldik.. yarın vizelerim başlıyo ve ben sınavlara giremeyecek kadar kötüyüm.. okulu bırakmayı düşünüyorum şimdi şu halimi gördükten sonra..

mutsuz.punk
11-04-2011, 11:48 AM
okulu bıraktım artık arkadaşlar geçmiş olsun. umarım stressiz bi hayat yaşarım tedavimi olurum ondan sonra işime başlarım..

edit: bırakmadım mazeret sınavlarına giricem bikaç hafta sonra :)

maalesef
19-11-2011, 05:30 AM
durumunu merak ediyorum nasıl oldun? sınavların ne oldu?

assmin
08-12-2011, 02:54 PM
:) Ben aynı şeyi yaşayan bir kişi olarak aslında çok korkulacak bir durum olmadığını söyleyebilirim. Yaşarken zor evet de, belki atlatınca uzaktan bakmak kolay geliyor. Buna en iyi ilaç ortam değiştirmek olmuştu bende. Özellikle aceba yine bulantım olacak mı korkusunu üzerinden atmaya çalış. Ben hep ya gittiğim yerde midem rahatsız olursa diye düşünüyordum. Oraya gidiyordum ya otururken bile ya başlarsa diye geçiyordu içimden ve başlıyordu. Korkunç bi ağrı bulantı kusmaa..ordan hemen beni acile götürüyorlardı..serum ilaçlar filan. Teşhis; psikolojik mide rahatsızlığı. Ve taburcu. :) ve sürekli aynı şey, sürekliiiii. Sonra ben ilaçlar kullandım. Beraberinde işe başladım. Evlendimmm derkenn kurtuldumm :)
merhaba birmelek; kendi sorunumla ilgili araştırma yaparken bu siteyi buldum yazdıklarınızı okudum.
sizin şikayetleriniz ve yaşadıklarınız benimkine inanılmaz derecede benziyor. oysa ki ben bunu yaşayan yeryüzündeki tek insan olduğuma inandırmıştım kendimi. iki farklı dönemde iki farklı doktor eşliğinde ilaç tedavisi gördüm ancak ilaçları bırakmamdan yaklaşık iki ay kadar sonra eski halime döndüğüm için sonuç alamadım. acaba siz ne yaptınız? ben de artık kurtulmak istiyorum. hayattan soğutuyo beni bu duygu :(