Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 21.Haftanın Konuğu okur-yazar

Selina
08-02-2011, 06:11 PM
21.Haftanın Konuğu : okur-yazar

oylamaya açmış olduğumuz

anket sonucunda 21. hafta.. sorular soracağımız üye :okur-yazar olmuştur...

soracagimiz sorular Persembe günü bitiyor

Hadi gelsin sorular... zor sorular ;)

masiyas
08-02-2011, 06:16 PM
21.Haftanın Konuğu : okur-yazar

oylamaya açmış olduğumuz

anket sonucunda 21. hafta.. sorular soracağımız üye :okur-yazar olmuştur...

soracagimiz sorular Persembe günü bitiyor

Hadi gelsin sorular... zor sorular ;)

İlk soru benden olsun

Haftanın konuğu olmak nasıl bir duygu?:)

biraz kolay oldu daha sonra zoru gelir:)

okur-yazar
08-02-2011, 06:20 PM
haftanın konuğu olarak aday gösterilen, oy kullanan arkadaşlara ve site moderatörlerine teşekkür ediyorum.

okur-yazar
08-02-2011, 06:22 PM
İlk soru benden olsun

Haftanın konuğu olmak nasıl bir duygu?:)

biraz kolay oldu daha sonra zoru gelir:)

mutluyum, memnunum... teşekkür ederim herkese...

Selina
08-02-2011, 09:14 PM
biraz kendini anlatirmisin
neden okur-yazar ;)

okur-yazar
08-02-2011, 09:25 PM
neden okur-yazar ;)

"kendini anlatır mısın?" ifadesi çok geniş bir kavram. soru olursa cevaplandıracam.

neden okur yazar?

6 yaş ilokul öncesi + 5 yıl ilkokul okuma yazmayı öğrenme olarak kabul edersek; sonrası da, 33 yıldır okuyup yazıyorum... (yaş sorusunun cevabı bu konunun içinde)
türkçe haricinde ingilizce+arapça+hollandaca dillerinde biraz pratiğim var...

chenn
08-02-2011, 09:58 PM
bu güne kdr hayatta en çok zoruna giden,en çok mücadele ettiğin şey nedir? ve bunun için nelerden fedakarlık etmen gerekti?

okur-yazar
08-02-2011, 10:04 PM
bu güne kdr hayatta en çok zoruna giden,en çok mücadele ettiğin şey nedir? ve bunun için nelerden fedakarlık etmen gerekti?

hayatta zoruma giden bir çok şey olmuştur. şimdi hatırlayıp, belirleyip yazamıyorum.

ancak insanlara karşı iki yüzlü olmamaya dikkat ederim. ve sevmem öyle kişileri.
huy ve karekterini sevmediğim kişinin yüzüne karşı iyisin deyip yakınlık gösterip; arkasından çekiştirip yermeyi sevmem...

Selina
09-02-2011, 11:46 AM
;)
herhade dogru yazmamisim demek istedigim "kendinden anlatirmisin"
buda yanlis ise , soruyu unut ;)

Hayat bakisini anlatirmisin bize ?

okur-yazar
09-02-2011, 12:15 PM
nasıl anlatsam bilmem ki...

YAĞMURR
09-02-2011, 01:31 PM
Şimdiye kadar almış olduğunuz en unutulmaz hediye nedir?Sizde yaşattığı duygular nelerdir?

okur-yazar
09-02-2011, 01:38 PM
Şimdiye kadar almış olduğunuz en unutulmaz hediye nedir?Sizde yaşattığı duygular nelerdir?

24 yıllık evli eşimle aşkımımızn başladığı ilk zamanlarda bana hediye ettiği kendi elleriyle incili işleme yaptığı mendil... o duygular çok değerli benim için... o mendilin kokusunu hala unutmadım...

okur-yazar
09-02-2011, 01:55 PM
neden okur-yazar ;)

nelerden bahsetmem gerektiğini bilmiyorum ki; siz öğrenmek istediklerini açık ve kısa soru olarak yazarsanız ben de cevaplandırırım...

9 ŞUBAT
09-02-2011, 03:25 PM
Klasik bir şey sorayım ,siteyle nasıl tanıştın ve burası hakkındaki duşuncelerin nelerdir ?

okur-yazar
09-02-2011, 03:32 PM
Klasik bir şey sorayım ,siteyle nasıl tanıştın ve burası hakkındaki duşuncelerin nelerdir ?

bir konuda araştırma yaparken tevafuken buraya geldim. admin in ismini görünce de liseden tanıdıgım birisi olduğu için üye oldum.

memnunum burda bulunmaktan. psikolojik destek ve yardıma ihtiyacı oaln kişiler geliyor. bu konuda bilgisi, tecrübesi ve uzmanlığı olan arkadaşlar da bilgi ve tecrübelerini paylaşıyolar.

eğitim-rehmerlik ve danışmanlık konuları ilgi gösterdiğim konular.

okur-yazar
09-02-2011, 03:46 PM
şimdi spora gidiyorum. sorulanızı yazarsanız, 2 saat sonra geldiğimde cevaplandırırım inşallah...

Selina
09-02-2011, 11:58 PM
gelsin sorular :)

melek*
10-02-2011, 11:06 AM
merhaba okuryazar adem abi nasılsın iyisindir inş?
Ben de sana bi soru sormak istiyorum.Ben hep şöyle düşünürüm''ancak ben kötü birşey yaşarsam başıma güzel şeyler gelir''.Mutlu olmak için Allah ilk önce bize kötü şeyler yaşatır diye düşünüyorum.Sence bu ne kadar doğru bi düşünce?

sanalprenses
10-02-2011, 11:43 AM
Mutlu musunuz? Ve bunu neye bağlıyorsunuz?

chenn
10-02-2011, 11:49 AM
evli biri olarak evliliği tavsiye ediyor musun?

okur-yazar
10-02-2011, 01:13 PM
merhaba okuryazar adem abi nasılsın iyisindir inş?
Ben de sana bi soru sormak istiyorum.Ben hep şöyle düşünürüm''ancak ben kötü birşey yaşarsam başıma güzel şeyler gelir''.Mutlu olmak için Allah ilk önce bize kötü şeyler yaşatır diye düşünüyorum.Sence bu ne kadar doğru bi düşünce?

musibet ve sıkıntı ile geçen zamanlar insanın hayatında rahmete vesile olur. yeter ki sabırlı olabilelim, isyan etmeyelim. bence iyi düşünüyorsunuz...

musibetler sadece ceza için verilmez.

okur-yazar
10-02-2011, 01:21 PM

evliliğin dünya ve ahiret huzuru ve neslin devamı için insan için gerekli olduğunu düşünüyorum.

İslâm dini müslümanların evlenip yuva kurmalarına büyük önem verir. Kur'ân-ı Kerîm'de, "Size onlar sayesinde veya onlarla huzur ve sükûnete ermeniz için kendi cinsinizden eşler yaratması ve aranızda sevgi ve merhamet halketmesi O'nun kudretinin alâmetlerindendir. Bunda düşünen bir topluluk için işaretler vardır" (er-Rûm 30/21) denmiştir.

Hz. Peygamber de muhtelif hadislerinde müslümanları evlenmeye teşvik etmiştir. Meselâ bir hadîs-i şerifinde, "Ey gençler sizden evlenmeye güç yetirenler evlensin" (Buhârî, "Nikâh", 3; Müslim, "Nikâh", 1) buyurmuş,

bir başka hadisinde, "Peygamberlerin dört sünneti vardır" demiş ve dördüncü olarak evlenmeyi saymıştır (Tirmizî, "Nikâh", 1; Müsned, V, 421).

okur-yazar
10-02-2011, 01:26 PM
Mutlu musunuz? Ve bunu neye bağlıyorsunuz?

genel olarak söylemek gerekirse mutluyum. kendime göre belirlediğim bir hayat anlayışım var bundan taviz vermemeye çalıştım. bunun da bir bedeli var elbette ki, doğru olanı yaptığına inanmak vicdanen rahatlatıyor insanı. sıkıntı ve musibetler de hayatın tuzu-biberi...

okur-yazar
10-02-2011, 01:27 PM
gelsin sorular :)

sorular ne zaman bitiyor?:))

9 ŞUBAT
10-02-2011, 01:38 PM

Evliligi tum kalbimle tavsiye ederim .

Ancak dogru insanla oldugu takdirde dunyanın en guzel birlikteligi ,evlilik sevgi saygı ve en önemlisi özveri ister .

Bir yerde okumuştum evlilik için " Evlilik açık pencereli odada uyuyan bir adamla ,kapalı pencereli odada uyuyabilen kadının ortak noktayı buldugu kurumdur " diyorlardı .

Evlilikte karşılıklı anlayış ,fedakarlık vede en onemlisi (bilhassa gunumuz gençligi için ) kanaatkar olmak çok buyuk onem taşır .

Evlilikte bir elmanın iki yarısı olabildiginiz surece hayat çok guzeldir .

okur-yazar
10-02-2011, 01:44 PM
mutlu bir evlilik = sevgi + saygı + fedakarlık

(karşılıklı olmak şartıyla)

Selina
10-02-2011, 01:44 PM
sorular ne zaman bitiyor?:))

bugün bitiyor yarinda yeni konugumuz olacak ;)

masiyas
10-02-2011, 06:08 PM
mutlu bir evlilik = sevgi + saygı + fedakarlık

(karşılıklı olmak şartıyla)

Özellikle saygı saygı saygı....

okur-yazar daha gün bitmedi soru sorabilirim:o

fedakarlık demişken evde paylaşım adına mutfağa girip yemek yaparmısın veya hangi dallarda yengeye yardım edersin?
yine kolay mı oldu:o

okur-yazar
10-02-2011, 06:19 PM
Özellikle saygı saygı saygı....

okur-yazar daha gün bitmedi soru sorabilirim:o

fedakarlık demişken evde paylaşım adına mutfağa girip yemek yaparmısın veya hangi dallarda yengeye yardım edersin?
yine kolay mı oldu:o

evde iş yapmaktan kaçan birisi değilim. hanım yemek yap demez... bazen temizlik işleri yaparken yardım istediği olur. yemek yapmak zorunda kalırsam hanım köydeyken falan, yaparım. özenirim de yemek yaparken. pilav ve salatayı güzel yaparım. bulaşık işinden hoşlanmam...

okur-yazar
10-02-2011, 09:11 PM
benim sürem bitti sanırım...

Selina
10-02-2011, 10:08 PM
okur-yaza cok Tesekkür ederiz haftanin konugu oldugu icin

sorusu sormak isteyen burdan devam edebilir

saygilar

okur-yazar
11-02-2011, 12:01 AM
okur-yaza cok Tesekkür ederiz haftanin konugu oldugu icin

sorusu sormak isteyen burdan devam edebilir

saygilar

ben de teşekkür ederim selina...

ayrıca ankete katılan arkadaşlara da teşekkür ederim...

werty
11-02-2011, 12:28 AM
bende bi soru sorayım hiç milli oldun mu?

okur-yazar
11-02-2011, 12:30 AM

ne demek istediğini anlayamadım...

misterioso
11-02-2011, 02:00 AM

Okur-yazar yerine ben Sana çok fena okkalı bir cevap verecektim de . Neyse elim backspace tuşuna gitti. Sebebi de forumun havasını bozmamak için.

Selina
11-02-2011, 02:35 AM
Okur-yazar yerine ben Sana çok fena okkalı bir cevap verecektim de . Neyse elim backspace tuşuna gitti. Sebebi de forumun havasını bozmamak için.

ne demek istedi ki mister ...........?

okur-yazar
11-02-2011, 11:08 AM
ne demek istedi ki mister ...........?

werty'nin mesajına karşılık cevap verecekti sanırım...