Orijinalini görmek için tıklayınız : bi gün bitecek, bitmeli bu manevi işkence..o gün bugün olsa keşke..
hüzünn
16-01-2011, 01:22 AM
günler geçiyor ve ben bişe olucak bu el yıkama takıntımdan kurtulucam die bekliyorum..yoruldum sürekli ellerimi yıkamaktan ve baskın düşüncelerimden..başka takıntılarımda oluşmaya başlıyor üstelik toz görünce dayanamayıp siliyorum yağlı bişe yedikten sonra acaba üstüme dökülmüş müdür vs die düşünüyorum o kadar dikkat etmeme rağmen..vs vs obsesyonlar ve ardından gelen kompulsiyonlar..
çevremde benim gibi biri yok ve kendimi onlardan çok farklı görüyorum..kimse anlam veremiyor bu kadar ve çok el yıkayışlarıma (ben de) saçma olduğunu bildiğim bişeyi defalarca tekrarlıyorum..ellerim yara bere oluyor sızlıyor ama yine de yıkıyorum..' her şey senin elinde kafanda bitirebilirsin bunu' diyenler ve benim öfkelenişlerim başaramadığım için..
bi gün bitecek, bitmeli bu manevi işkence..o gün bugün olsa keşke..
nevrotik80
23-01-2011, 01:29 AM
ben de hep keşke bitse diyorum ama bitmiyor aslında ben ümidimi yavaş yavaş kaybetmeye başladım. tedaviye başladığım bir buçuk seneyi geçti çok az yol katettim. ilaçların yan etkisi de cabası. iyileşemiyorum işte iyileşemiyorum...
shafak
23-01-2011, 04:29 AM
Şahit olduğum çok sayıda olaya dayanarak EFT öneriyorum. Bankacılık terimi olan EFT değil açılımı "Emotional Freedom Technique" olanını.
Minnie
23-01-2011, 04:48 PM
Şahit olduğum çok sayıda olaya dayanarak EFT öneriyorum. Bankacılık terimi olan EFT değil açılımı "Emotional Freedom Technique" olanını.
Evet EFT etkili bir tekniktir ancak herkese uygun değildir. Örneğin, birinin size dokunmasından rahatsızlık duyuyorsanız bu teknik size uygun olmayabilir.
shafak
23-01-2011, 07:23 PM
Evet EFT etkili bir tekniktir ancak herkese uygun değildir. Örneğin, birinin size dokunmasından rahatsızlık duyuyorsanız bu teknik size uygun olmayabilir.
"birinin size dokunmasından rahatsızlık duyuyorsanız bu takıntınızın çözümü için de EFT öneriyorum. Ayrıca EFT uygulamalarında illaki birinin size dokunması da gerekmiyor.
Bu tür sıkıntılar için daha etkili bir çözümü olan varsa lütfen söylesin. (TAT, BSFF, vb. gibi Meridyen Terapilerinin türevleri olanlar dışında tabii).
Minnie
23-01-2011, 11:43 PM
"birinin size dokunmasından rahatsızlık duyuyorsanız bu takıntınızın çözümü için de EFT öneriyorum. Ayrıca EFT uygulamalarında illaki birinin size dokunması da gerekmiyor.
Bu tür sıkıntılar için daha etkili bir çözümü olan varsa lütfen söylesin. (TAT, BSFF, vb. gibi Meridyen Terapilerinin türevleri olanlar dışında tabii).
Size nasıl bir EFT uygulandı bilemiyorum ama benim öğrendiğim ve uyguladığım teknik dokunaraktı belki çeşitli versiyonları olabilir.
hüzünn
24-01-2011, 12:45 AM
ben de hep keşke bitse diyorum ama bitmiyor aslında ben ümidimi yavaş yavaş kaybetmeye başladım. tedaviye başladığım bir buçuk seneyi geçti çok az yol katettim. ilaçların yan etkisi de cabası. iyileşemiyorum işte iyileşemiyorum...
ben şuan ilaç kullanmıyorum kısa bi süre kullandım yan etkileri (sürekli uyuyodum vs) ndeniyle bıraktım..şimdi sadece terapi görüyorum ama henüz bi sonuç alamadım.. fakat umudumu kesmiyorum sen de kesme..
karamsarlık zaten bu hastalığı besliyor, bu kozu ona verme..
hüzünn
24-01-2011, 01:33 AM
ilk kez duyuyorum eft'yi araştırdım biraz önce ilginç bi teknik..
shafak
24-01-2011, 04:52 AM
Size nasıl bir EFT uygulandı bilemiyorum ama benim öğrendiğim ve uyguladığım teknik dokunaraktı belki çeşitli versiyonları olabilir.
Sizin uyguladığınız EFT ile benim uyguladığım EFT aynı şey aslında... "... illaki birinin size dokunması da gerekmiyor." derken ifade etmek istediğim üç şey vardı:
1- EFT uygulamasını yöneten danışman kendi bedenindeki noktalara vururken danışan da onu kendi üzerinde taklit eder.
2- Sözlü olarak ön anlaşma sağlandıktan sonra sadece danışman kendi bedenindeki noktalara vururken; danışan da sözleri sadece tekrarlayarak (veya suskun kalarak) onu seyreder. Bunun daha ileri seviyesi ise danışanla danışmanın başka mekanlarda olması ve uygulayıcının EFT yi danışana vekaleten kendi üzerinde uygulamasıdır (Uzaktan vekaleten uygulama).
3- BSFF ve/veya Sedona Yöntemi gibi sadece sözlü bir uygulama türü tercih edilerek dokunma ihtiyacı tamamen ortadan kaldırılır.
shafak
24-01-2011, 05:09 AM
.şimdi sadece terapi görüyorum ama henüz bi sonuç alamadım..
Sizin takıntınızın durumunu bilemiyorum ama, eğer başka tür sıkıntılarla içiçe geçmiş, çetrefilleşmiş derecede değilse, bu tür takıntılar EFT veya benzeri yöntemlerle genelde tek celsede kalıcı olarak düzeltilebilirler. Tabii işinin ehli bir uygulayıcıya ulaşabilmişseniz... Binlerce, belki de onbinlerce vaka ile sabittir ki klasik psikoloji yöntemleri ile ya hiç sonuç alamazsınız ya da uzun senaslar sonrasında kısmi bir iyileşme elde edilir. O iyileşmenin de uygulanan terapiden mi kaynaklandığı; yoksa zaman içerisinde plasebo etkisi ile kendiliğinden mi gerçekleştiği tartışmaya açıktır. (İstisnalar kaideyi bozmaz.)
Bilmenizde yarar gördüğüm bir başka husus da; EFT ve benzerlerini kendi kendinize de uygulayabileceğiniz gerçeğidir... Eğer uygulamayı doğru yaparsanız kesin çözüme ulaşabilirsiniz. Hatta acemi şansı faktörü de devreye girerse bir uzman ile elde edebileceğiniz sonucun da ötesine geçebilirsiniz. Bu teorik olarak tamamen doğru olmakla birlikte; pratikte gerçekleşmeyebilir. Çünki kişi içinde dönüp durduğu kısır döngüyü kısa süreliğine de olsa kırıp kendini dışarıdan gözlemleyemiyorsa (ki pek çok olayda durum budur...); kendi kendine uygulama ya başarısız olur ya da eksik... Böyle durumlarda tek teselli yanlış veya eksik uygulamanın kişiye hiç bir zararlı yan etkisinin olmamasıdır. Hatta şaşırtıcı olumlu yan etkiler gözlemlenebilir.
Minnie
24-01-2011, 11:25 AM
Sizin uyguladığınız EFT ile benim uyguladığım EFT aynı şey aslında... "... illaki birinin size dokunması da gerekmiyor." derken ifade etmek istediğim üç şey vardı:
1- EFT uygulamasını yöneten danışman kendi bedenindeki noktalara vururken danışan da onu kendi üzerinde taklit eder.
2- Sözlü olarak ön anlaşma sağlandıktan sonra sadece danışman kendi bedenindeki noktalara vururken; danışan da sözleri sadece tekrarlayarak (veya suskun kalarak) onu seyreder. Bunun daha ileri seviyesi ise danışanla danışmanın başka mekanlarda olması ve uygulayıcının EFT yi danışana vekaleten kendi üzerinde uygulamasıdır (Uzaktan vekaleten uygulama).
3- BSFF ve/veya Sedona Yöntemi gibi sadece sözlü bir uygulama türü tercih edilerek dokunma ihtiyacı tamamen ortadan kaldırılır.
Bunu daha önce hiç duymamıştım açıkçası
hüzünn
25-01-2011, 12:51 AM
Sizin takıntınızın durumunu bilemiyorum ama, eğer başka tür sıkıntılarla içiçe geçmiş, çetrefilleşmiş derecede değilse, bu tür takıntılar EFT veya benzeri yöntemlerle genelde tek celsede kalıcı olarak düzeltilebilirler. Tabii işinin ehli bir uygulayıcıya ulaşabilmişseniz... Binlerce, belki de onbinlerce vaka ile sabittir ki klasik psikoloji yöntemleri ile ya hiç sonuç alamazsınız ya da uzun senaslar sonrasında kısmi bir iyileşme elde edilir. O iyileşmenin de uygulanan terapiden mi kaynaklandığı; yoksa zaman içerisinde plasebo etkisi ile kendiliğinden mi gerçekleştiği tartışmaya açıktır. (İstisnalar kaideyi bozmaz.)
Bilmenizde yarar gördüğüm bir başka husus da; EFT ve benzerlerini kendi kendinize de uygulayabileceğiniz gerçeğidir... Eğer uygulamayı doğru yaparsanız kesin çözüme ulaşabilirsiniz. Hatta acemi şansı faktörü de devreye girerse bir uzman ile elde edebileceğiniz sonucun da ötesine geçebilirsiniz. Bu teorik olarak tamamen doğru olmakla birlikte; pratikte gerçekleşmeyebilir. Çünki kişi içinde dönüp durduğu kısır döngüyü kısa süreliğine de olsa kırıp kendini dışarıdan gözlemleyemiyorsa (ki pek çok olayda durum budur...); kendi kendine uygulama ya başarısız olur ya da eksik... Böyle durumlarda tek teselli yanlış veya eksik uygulamanın kişiye hiç bir zararlı yan etkisinin olmamasıdır. Hatta şaşırtıcı olumlu yan etkiler gözlemlenebilir.
Bu EFT tekniğini terapistime sorup öğreneceğim.. umarım işe yarar.. denemekte fayda var gibi gözüküyor.. tşk ederim..
shafak
25-01-2011, 03:31 AM
Bu EFT tekniğini terapistime sorup öğreneceğim.. umarım işe yarar.. denemekte fayda var gibi gözüküyor.. tşk ederim..
Umarım şansınız yaver gider. (Uygulamanın size faydalı olup olmaması ile bağlantılı değil bu cümle...)
Olumlu veya olumsuz; gelişmeleri paylaşırsanız daha fazla yardımım dokunabilir.
hüzünn
26-01-2011, 01:33 AM
Umarım şansınız yaver gider. (Uygulamanın size faydalı olup olmaması ile bağlantılı değil bu cümle...)
Olumlu veya olumsuz; gelişmeleri paylaşırsanız daha fazla yardımım dokunabilir.
pki paylaşırım tekrar tşk ederim..
devhis
27-01-2011, 06:31 AM
ilaçsız olmaz.tedavi olup düzenli ilaç kullanman lazım.aman yaa kim yıkıcak şimdi ellerini, seviyesine gelmek için.ben de tırnak etlerimi yolup duruyorum, vazelin sürüyorum kayınca yolunmuyor.herşeyin vardır çaresi.senin suyu gün içinde fazla düşünmemenn lazım.bakteriyel mendiller işini görür belki.suyu akıtıp boş düşüncelere girme.bir de su parasını düşün. sular zamlandı.
shafak
27-01-2011, 10:07 PM
ilaçsız olmaz......
Bu tür takıntılara da birebirdir EFT ! Öneriyorum !
hüzünn
01-02-2011, 12:03 AM
ilaçsız olmaz.tedavi olup düzenli ilaç kullanman lazım.aman yaa kim yıkıcak şimdi ellerini, seviyesine gelmek için.ben de tırnak etlerimi yolup duruyorum, vazelin sürüyorum kayınca yolunmuyor.herşeyin vardır çaresi.senin suyu gün içinde fazla düşünmemenn lazım.bakteriyel mendiller işini görür belki.suyu akıtıp boş düşüncelere girme.bir de su parasını düşün. sular zamlandı.
:D haklısın sular zamlandı ama bakteriyel temizlik maddeleri içimi rahatlatmıyor illaki su ile temas etmesi gerekio ellerimin gerçi öle olunca da içim rahat etmio ama :( ilaç meselesine gelince bi süre kullandım ama uyku yaptı sadece bi yararını göremedim bıraktım bende..
Hydra
01-02-2011, 02:01 AM
İlginç.Bende ilk defa duydum.
shafak
01-02-2011, 02:18 AM
EFT' yi mi yoksa dokunmadan uygulama yöntemini mi?
Hydra
01-02-2011, 02:23 AM
EFT' yi mi yoksa dokunmadan uygulama yöntemini mi?
'' Danışan vekalaten'' ve dokunmadan uygulama ..
shafak
01-02-2011, 02:42 AM
EFT ile tanışıklık derecenizi ve kaynağınızı şimdilik bilemiyor olsam da; hemen her kaynakta vekaleten uygulamadan bahsedilir. "Danışana vekaleten uzaktan uygulama"nın başarı oranı; uygulayıcının empati yapabilme yeteneğine sıkı sıkıya bağlıdır. Empati yeteneği zayıf olanlarda çok başarılı olmayabilir.
Aynı mekanda (danışan ve uygulayıcı bir arada) vekaleten uygulamalarda ise sorun yaşandığını görmedim. Bazı kişiler, özellikle dindar bayanlar erkeklerin dokunmasından hoşnut olmazlar. Böyle durumlarda bu yöntem rahatlıkla kullanılır. Eğer bu konuda kişinin bilinçdışı bir hassaiyeti veya takıntısı varsa zaten EFT ile giderilebilir.
Bir de BSFF (Be Set Free Fast) var ki aslında başlangıçta EFT gibi uygulanıyorken sonradan sadece sözlü bir uygulama haline dönüştürülmüş durumda. Tabi aslında EFT de BSFF de; TFT(Thought Fiel Therapy)nin türevleri. TFT'nin kaynağı da; tapınaklarda sadece erkeklere el verme (inisiyasyon) ile öğretilen; yabancılardan bin yıllarca saklanmış gizli bir kadim Çin bilgeliği.