Orijinalini görmek için tıklayınız : OKB'li anne olmak
haziran
29-12-2010, 05:58 AM
Bebeğimi büyütürken aynı şeyleri onunda yaşamasını istemiyorum. Yani elini 500 kere yıkayan annesini örnek alıp oda benim gibi olmasın yada yerden alıp yesin herşeyini kısıtlamak düşüncesi beni yiyip bitiriyor. Bu dünyaya bir tane ben yeter aynısından bir tane daha olmasın
Nasıl vazgeçeceğim bilemiyorum tekrarladığım herşeyden OKB'den kurtulan var mı?
Ben her kurtuldum dediğimde bana geri döndü de
Yaklaşık 15 yıldır alıştım onunla yaşamaya ama bebeğim buna mecbur olmamalı :(
goffee
30-12-2010, 02:18 AM
Ben kurtuldum.
Çok uzun zamandır bu forumdayım yüzlerce yazım ve birçoık tavsiyem vardır OKB hakkında.
Ben derim ki mutlaka oku.
balmond
30-12-2010, 12:52 PM
profesyonel yardım alarak tedaviye devam edin ve inanın bunu yenebileceğinize...
birgün çocuğunuz okb hastası olursa (olmaz inşallah) bu hastalığı yenen annesini örnek alıp o da yenebilsin
haziran
02-01-2011, 03:56 AM
profesyonel yardım alarak tedaviye devam edin ve inanın bunu yenebileceğinize...
birgün çocuğunuz okb hastası olursa (olmaz inşallah) bu hastalığı yenen annesini örnek alıp o da yenebilsin
Öyle güzel yazmışsınki teşekkürler...
Profesyonel yardim aldim, cesitli ilaclarda kullandim fakat her seferinde tekrarlayan bir tabloyla karsi karsiyayim yani hicbir zaman tam olarak kurtulamadim.
Fakat hamilelikle birlikte takintilarim artmaya basladi ve icinden cikilmaz bir hal aldi. Sadece kendim icin degil bebegim icinde endiselenmeye basladim. Yani tum dusuncelerim ikiye katlandi diyebilirim. Ornek vermek gerekirse kendi elimi yikadigim zaman bebegimin elinide yikamaliymisim gibi dusunmeye basladim. Bebegimin eli kirli olmadigi halde yikamazsamda mikrop kaparsa diye dusunmeye basladim.
Simdi disarida dolasirken ben bir yere surunmus muyumdur diye dusunurken birde bebegimde bir yere surunmus mudur diye dusunuyorum.
Bebegim icin yikadigim tencereyi tabagi defalarca deterjanli kaldi diye yikiyorum saatlerce ayni tencereyi yikamak ne demektir beni anlarsiniz herhalde
Bu hastaligi nasil yendiniz ne yaptiniz arkadaslar en azindan nasil en aza indirdiniz
balmond
02-01-2011, 07:14 PM
Takıntıların önüne geçmenin bir yolu da üstüne gitmektir mesela elinizi bilerek kirletip 5 10 dakka yıkamadan bekleyin zorlanacaksınız ama her seferinde bu süreyi uzatmak elinizde. Kendinize hedefler koyun şu kadar dakika elimi yıkamadan duracağım diye ya da yarım saat içinde bulaşık yıkamayı bitireceğim diye. 10 dakkayla başlarsınız daha sonra 1 2 saate çıkarsınız ve daha sonra elinizi 10 dakika yıkamak yerine süreyi 4 5 dakikaya çekersiniz. Bazı dönemlerde rahatsızlığınız yine artabilir ama kananacağınız deneyimle bunu azaltabilirsiniz. Okb'niz tamamen tedavi olmasa bile günlük hayatınızı sürdürebileceğiniz şekle gelebilir, kararlı olun inşallah iyi olursunuz
vBulletin v4.1.10, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.