PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cinsel takıntı ...

isa84
31-10-2010, 10:25 PM
Acil olarak cinsel takıntı için yardım istiyorum ...

Hydra
31-10-2010, 10:48 PM
Biraz daha açsanız

yunus buğtekin
31-10-2010, 11:53 PM
Acil olarak cinsel takıntı için yardım istiyorum ...

Günümüzde her 10 bin kişiden 250-300'ünün takıntı hastası olduğu biliniyor. Dünyada ise 300 milyon kişide 'takıntı' hastalığı var.
Kadınlarda en çok temizlik takıntısı göze çarpar.Erkeklerde cinsellik takıntıları daha sık görülür.Obsesyon (takıntı) hastalığı çocuklukta da ortaya çıkar.Takıntılı çocuklar sürekli aynı soruyu sorarlar. Ders çalışırken bir cümleyi okuyup, emin olamadıkları için tekrar aynı cümleye dönerler. Bir sayfa okumaları için 5-6 saat geçmesi gerekir.
Düşünün hayatınız bir anda değişiyor ve aklınıza öyle şeyler geliyor ki, kendinizden utanıyorsunuz. Başkalarına yan gözle bakacaksınız diye kendinizi eve kapatıyor, kimseyle göz göze gelemiyor, en yakınınızla bile cinsel içerikli hayaller kuruyorsunuz. Bu durumda ne yaparsınız? Cinsel takıntılı biri olduğunuzun farkına varmalı ve vakit kaybetmeden bir uzmana başvurmalısınız.

Cinsel takıntılar zihinden kovulamıyor

Cinsel takıntılar, dayanılması zor, büyük utanç ve acı veren takıntılar arasında. Cinsel takıntıları;Doktor Oğuz Tan "Kişilerin aklına hiç istemedikleri zamanda hiç istemedikleri kişilerle ilgili cinsel düşünceler, erotik görüntüler gelmesidir. Her takıntıda olduğu gibi tekrarlayıcıdırlar ve zihinden kovmaya çalışmakla gitmezler" diye açıklıyor.

En sık rastlanan cinsel takıntılar nelerdir?

Zaman zaman hastalarımız yüzleri perişan, gözyaşlarına boğulmuş halde odamıza girerler ve sesleri boğularak, tıkanarak, utanarak anlatırlar: "Kızlarıma tecavüz etmekten korkuyorum. Anneme cinsel arzu duyuyormuş gibi bir hisse kapılıyorum. Üç yaşındaki yeğenimi öptükten sonra penisimin sertleşip sertleşmediğini kontrol ediyorum." Bu kişiler ya kızlarının saçlarını bile okşamaz olur, annelerine yaptıkları ziyaretleri bayramdan bayrama indirirler ya da gerçekten sapık olup olmadıklarım kontrol maksadıyla olur olmaz yerde, olur olmaz şekilde yakınlarına dokunup onları sinir ederler. İnsanların cinsel organlarına bakma takıntılarına da sıkça şahit oluruz. Kadınların cinsel organlarına bakma dürtüsü duyan erkekler, gözleri erkeklerin kasıklarına kayacakmış korkusu yaşayan kadınlar sık sık bize başvururlar. Bu kişiler, erkekse kadınları rahatsız etmekten, kadınsa 'hafifmeşrep' damgası yemekten büyük korku duyarlar.

Kişi cinsel takıntılarını nasıl kontrol altında tutabilir?

Aslında bu tıbbi bir durumdur, 'obsesif kompülsif bozukluk' adında bir hastalıktır. Beyinde seratonin adlı maddenin eksik olmasından kaynaklanır. Kişi bu düşüncelerin sapıklık olmadığım, tıbbi bir durum olduğunu bilmeli, düşünceleri kafadan atmaya çalışmamalıdır. Kendi kendine düzelmesi çok zordur, mutlaka psikiyatriste gidilmelidir.

Cinsel takıntılar, bir bakıma seks bağımlılığı mıdır?

Seks bağımlılığıyla hiçbir alâkası yoktur. Tam tersine, cinsel takıntısı olan insanlar son derece mazbut, ahlaki değerlere haddinden fazla önem veren, hatta ahlaki konularda oldukça katı olan kişilerdir. Korktukları şeyleri asla yapmazlar. Takıntı, düşüncenin bir hastalığıdır. Asla istenmeyen eylemle sonuçlanmaz. Takıntılı insanlar kendilerine büyük haksızlık eder, 'sapık' olduklarının anlaşılacağı endişesiyle izole bir hayat yaşamaya başlarlar.

Psikolog Yunus Buğtekin

yunus buğtekin
31-10-2010, 11:55 PM
Umarım istediğiniz bilgileri sıralayabilmişimdir. Yinede aklınıza takılan bir durum olursa buradan bana yazabilirsiniz...

Hydra
31-10-2010, 11:56 PM
Bilgi için teşekkür ederiz.Bu arada hoş geldiniz.

yunus buğtekin
01-11-2010, 03:41 AM
Bilgi için teşekkür ederiz.Bu arada hoş geldiniz.

hoşbuldum teşekkür ederim...

isa84
01-11-2010, 09:11 AM
benim aile bireyleri ile alakalı özellikle annem ile igili şeyler aklıma geliyo ... beni mahvediyo ..

goffee
01-11-2010, 10:47 AM
benim aile bireyleri ile alakalı özellikle annem ile igili şeyler aklıma geliyo ... beni mahvediyo ..

tam olarak nedir?

devhis
01-11-2010, 11:03 AM
anladım.bunu düşündüğün an gülümse.neden böyle komik şeyler aklıma gelir diye kendini telkin et.sonra geçecektir.Düşünmek seni üzmesin.bu sadece beyninin sana yaptığı bir oyun.o düşünceni ne kadar hafife alırsan o kadar çabuk geçer.

devhis
01-11-2010, 11:14 AM
bakın bende de küfür takıntısı vardı.içimden ebeynlerime,sevdiklerime küfür edeceğim korkusu yaşar dururdum.bazende içimdeki bir ses ederdi benim iradem dışında,sesli değil beynimde olan şeylerdi. sonra bende çok üzülürdüm elimde olmayan bu durum için.Zamanla kendimce bir yöntem geliştirdim.Kendime küfür etmeye başladım. "sen sevdiklerime küfür edemezsin s..tr git" dedim.Birgün benim kararlılığım ve beynime empoze ettiğim bir komutla geçti bu durumum.Biliyorum çok komik böyle anlatınca.İmzamdaki gibi "bazılarının sırf normal olabilmek için verdiği savaşı kimse bilemez ."

IDDQD
01-11-2010, 12:08 PM
bakın bende de küfür takıntısı vardı.içimden ebeynlerime,sevdiklerime küfür edeceğim korkusu yaşar dururdum.bazende içimdeki bir ses ederdi benim iradem dışında,sesli değil beynimde olan şeylerdi. sonra bende çok üzülürdüm elimde olmayan bu durum için.Zamanla kendimce bir yöntem geliştirdim.Kendime küfür etmeye başladım. "sen sevdiklerime küfür edemezsin s..tr git" dedim.Birgün benim kararlılığım ve beynime empoze ettiğim bir komutla geçti bu durumum.Biliyorum çok komik böyle anlatınca.İmzamdaki gibi "bazılarının sırf normal olabilmek için verdiği savaşı kimse bilemez ."
Böyle bir şey bende de var. Ama biraz farklı; uykumda/rüyamda yani uyurken sesli olarak küfür edecekmişim gibi geliyor. Öyle küfürbaz bir kimse değilim. Hiç sözlü küfür etmem. Ama askerden geldikten sonra böyle bir korku oluştu. Sanki uyandırmaya geldiklerinde, rüyamda bilinçsizce küfür edecekmişim veya ediyormuşum gibi geliyor.

isa84
03-11-2010, 08:17 PM
arkadaşlar biraz daha açık yazabiir misiniz ??? nasıl kafama takımıyım ?? içimi kavuruyo o düşünceler ,sürekli gelişiyo artıyo vs. hani deniyorum takmamayı ama sonra daha acayipi geliyo başıma , anlamadım nasıl olcak :..

Hydra
03-11-2010, 08:19 PM
arkadaşlar biraz daha açık yazabiir misiniz ??? nasıl kafama takımıyım ?? içimi kavuruyo o düşünceler ,sürekli gelişiyo artıyo vs. hani deniyorum takmamayı ama sonra daha acayipi geliyo başıma , anlamadım nasıl olcak :..

Bu durumun evriminden bahsetmelisin bize.Yani en başından ne zaman başladığından şimdiki duruma kadar.

yagmurr
03-11-2010, 08:52 PM
benimde aklıma saçma sapan şeylerin geldiği oluyor.Özellikle de insan değer verdiklerine karşı bazı saçma ,tkıntılı düşünceler oluşturuyor.Ya anneme küfredersem.Ya tanrıya karşı olumsuz düşünceler geçirirsem vs...

sanıırm bir insan neye karşı hassassa takıntılar o yöne doğru oluyor.

mesela bir din programında,canlı yayına bağlanan biri ağlayarak:5 vakit namaz kıldığını,müslümanlığın şartlarını elinden geldiğince yerine getirmeye çalıştığını;fakat içinden sanki Allah'a küfrediyormuş gibi hissettiğini söylemişti.

Bence en güzeli aklımıza gelen saçma düşünceleri önemsememek,burada önemli olan şu ki düşünmemeye çalışarak,duyguları bastırmaya çalışarak o şeyi daha fazla düşünmüş oluruz.

istenmeyen bir misafir olarak bakmak gerektiğini düşünüyorum,kapıyı çaldıkça önemsemez isek,aman gelirse gelsin diye bakarsak bir süre sonra ziyareti kesecektir.Bu yöntem bende çok işe yarıyor.

Hydra
03-11-2010, 09:39 PM
benimde aklıma saçma sapan şeylerin geldiği oluyor.Özellikle de insan değer verdiklerine karşı bazı saçma ,tkıntılı düşünceler oluşturuyor.Ya anneme küfredersem.Ya tanrıya karşı olumsuz düşünceler geçirirsem vs...

sanıırm bir insan neye karşı hassassa takıntılar o yöne doğru oluyor.

mesela bir din programında,canlı yayına bağlanan biri ağlayarak:5 vakit namaz kıldığını,müslümanlığın şartlarını elinden geldiğince yerine getirmeye çalıştığını;fakat içinden sanki Allah'a küfrediyormuş gibi hissettiğini söylemişti.

Bence en güzeli aklımıza gelen saçma düşünceleri önemsememek,burada önemli olan şu ki düşünmemeye çalışarak,duyguları bastırmaya çalışarak o şeyi daha fazla düşünmüş oluruz.

istenmeyen bir misafir olarak bakmak gerektiğini düşünüyorum,kapıyı çaldıkça önemsemez isek,aman gelirse gelsin diye bakarsak bir süre sonra ziyareti kesecektir.Bu yöntem bende çok işe yarıyor.

Zaten sizinde buyurduğunuz gibi mesele tam olarak burada bitiyor.Beynimiz bize oyun oynadığı zamanlar oluyor.Hissetmeye izin verdiğimiz an biyokimyasal olarak sentezler başlar ve hislerimiz yolunda ilerlemek zorunda kalırız.Hoşlanmadığımız birinde gördüğümüz pozitif bir tavırdan sonra onu farketmeden sevmemiz gibi.

Banlıcan
03-11-2010, 10:04 PM
Böyle bir şey bende de var. Ama biraz farklı; uykumda/rüyamda yani uyurken sesli olarak küfür edecekmişim gibi geliyor. Öyle küfürbaz bir kimse değilim. Hiç sözlü küfür etmem. Ama askerden geldikten sonra böyle bir korku oluştu. Sanki uyandırmaya geldiklerinde, rüyamda bilinçsizce küfür edecekmişim veya ediyormuşum gibi geliyor.
Ben direk bazen en okkalısından içimden küfrederim hiç de sıkılmam hakedene küfretmek insanın ruhunu rahatlatır.
Stresini alır.
Sakin ve mülayim bir kişi olarak dışardan görülmenize de yardımcı olur.
Gülümseyen yada düşünceli ifadenizin altında basıyorsunuz kalayı rahat ve huzurlu oluyorsunuz.

Hydra
03-11-2010, 11:16 PM
Ben direk bazen en okkalısından içimden küfrederim hiç de sıkılmam hakedene küfretmek insanın ruhunu rahatlatır.
Stresini alır.
Sakin ve mülayim bir kişi olarak dışardan görülmenize de yardımcı olur.
Gülümseyen yada düşünceli ifadenizin altında basıyorsunuz kalayı rahat ve huzurlu oluyorsunuz.

:):):) Basıyoruz kalayı rahat ve huzurlu oluyoruz :)

Sabahtan beri kafamı kitaplara gömdüm çıkartamadım ama bu yorumu okuyunca kendime geldim.Çok yaşayın Banlıcan

goffee
04-11-2010, 01:24 AM

soruma cevap gelmiş olsaydı söyleyecegim cok sey var.
ben burda sonun çözümünü bildigimi düşünüp emin olmak için sabırsızlanıyorum.

isa84
04-11-2010, 08:47 AM
ya geffee annemi gördüğüm an onla başkasını cinsel münasebette olduğunu düşünüyorum ... aradığın cevap bu mu??? yoksa bana mesaj at sevinirim , teşekkürler

yagmurr
04-11-2010, 03:30 PM
ya geffee annemi gördüğüm an onla başkasını cinsel münasebette olduğunu düşünüyorum ... aradığın cevap bu mu??? yoksa bana mesaj at sevinirim , teşekkürler

düşünüyorum demişsin,peki düşünmemek elinde mi?

isa84
04-11-2010, 03:34 PM
ya 5 defa düşünmesem 6. ya düşünüyom ne olcak bu durum diye ... bide o an içime verdiği sıkıntı mahvediyo beni ...

Hydra
04-11-2010, 05:30 PM
Düşünürken haz alıyormusunuz?
Sizce neden düşünüyorsunuz?

isa84
04-11-2010, 05:33 PM
oha ya insan haz alır mı bu düşünceden ya annem diyorum ya sapık mıyım bemn ya

sugibi
04-11-2010, 06:13 PM
oha ya insan haz alır mı bu düşünceden ya annem diyorum ya sapık mıyım bemn yabu cevap biraz da benim içimi rahatlattı
aslında hydra nın sorduğu soruyu bende sormak hatta daha fazlasını düşünmüştüm çok özürdileyerek annenizle birli,kte olmak istediğinizi düşünmüştüm bunu söyliyerek patavatsızlık yaptığımı düşünmenizi istemem ama sorunuzu net ve anlayabileceğimiz şekilde sormazsanız hepimizin kafasında başka türlü düşünceler oluşur

devhis
04-11-2010, 06:45 PM
:D güldürdünüz beni hee alemsiniz

Hydra
04-11-2010, 06:50 PM
oha ya insan haz alır mı bu düşünceden ya annem diyorum ya sapık mıyım bemn ya

Şimdi burada size iki tane vaka örneği gösteririm.Nasıl olduğunu anlarsınız.Size yardımcı olmak adına sordum.Tepkilerimizi kontrol etmeliyiz.

Saygılar

Hydra
04-11-2010, 06:51 PM
:D güldürdünüz beni hee alemsiniz

Tam olarak komik olan nedir?

isa84
04-11-2010, 08:53 PM
'' sugibi '' gözünü seviym ne alakası var ya , daha nasıl net yazabilirim ya , bu kadar mı anlayıştan yoksunuz ...

goffee
04-11-2010, 09:11 PM

tek sorun bu mu?
ben daha kötü şeylerden söz edeceksin sanmıstım.
kendini serbest bırak bu düşünceler geçici şeyler.
belli bir süre sonra insan bundan sıkılıyor kendiliğinden geciyor.

devhis
04-11-2010, 09:12 PM
Tam olarak komik olan nedir?
ne olabilir tabiki teşhisler komik.

Hydra
04-11-2010, 09:27 PM
ne olabilir tabiki teşhisler komik.

Teşhis ? Hangi yorumda teşhis var?

devhis
05-11-2010, 12:26 AM
yok bişey hydra

Hydra
05-11-2010, 12:35 AM
yok bişey hydra

Peki saygılar

devhis
05-11-2010, 08:22 AM
Peki saygılar
bendende hihi:D

sugibi
05-11-2010, 12:06 PM
'' sugibi '' gözünü seviym ne alakası var ya , daha nasıl net yazabilirim ya , bu kadar mı anlayıştan yoksunuz ...anlayışla alakası yok isa84 tabi sen istediğin gibi yorumlayabilirsin
ayrıca benim düşündüğüm gibi düşünmemenede sevindim en azından o kadar vahim durumda olmadığını düşünüyorum
ama benim belirtiğim düşünceye sahip olan insanlarda var ne yazıkki

isa84
05-11-2010, 03:44 PM
yoo birlikteler ve sorunda yok bu dürtüler geçen sene olmuştu 1 hafta falan sürmüştü şimdi yine başladı bu seferki daha kapsamlı oldu ve 9 gün oldu ...

mrttt
17-10-2012, 09:14 PM
sevgılı arkadasımm bendede cınsel takıntı vardı 3 yıl once bır psıkıyatrıye gıttım ve bana dedıgı ıbı en az 3 yıl tedavı goreceksın dedı ve sabırla ılaclarımı zamanında kullandım ve su an duzeldımm ve ılacları yavas yavas bırakıyorumm ..tavsıyem bır dr gıtmenn ve sabırlı olmamm

Cadawra
18-10-2012, 12:30 AM
Bunun ilklere dayandığı bir yanı olması lazım bir anda başlamış birşey olamaz bu. Korkunun üstüne yürü bence o düşünceyi kafandan at. Bana da bazen başka konularda belirli aralıklarla geliyordu. Sonra hayatın başka yönlerine yönelerek bazı şeyleri atlattım.
sıkma canını olur mu ?

Delirium
18-10-2012, 08:45 AM
Merhaba isa84,
Tüm yorumları ve yazdıklarını okudum, belki de bu düşüncelere kapılmanın sebebi kadınların cinselliği konusunda cevaplanmamış soruların olması, sürekli etrafında olan kadın ise annen olduğu için ister istemez onu da istemeden düşüncelerin merkezine koyuyorsun gibi geliyor. Bence yaşıtın biriyle arkadaşlık yaparsan kadınlar hakkındaki takıntıların değişecek. Kadın belli bir yaşa kadar erkek çocukları için kutsal bir varlık olan anne ile özdeşleşir, daha sonra da hep aile bireylerinden yola çıkılarak tanımlanır, yani yolda tanımadığımız kadınlara bile seslenirken veya tanıştırılırken "bak evladım bu X abla/teyze/nine..vs" şeklinde hitaplarla karşılaştık. Ergenlikten sonra ise kadınların içinde uyandırdı hisler farklılaşmaya başladı ama sen bunu nasıl adlandıracağını bilemediğin saplantılı bir duruma düştün. Yani bunlar sadece benim yazılarını okuduktan sonra düşündüklerim, tamamen bunu düşünüyorsun demek istemiyorum, uzman değilim çünkü bu tür konularda teşhis koyabilecek şekilde.

gloxinia
18-10-2012, 12:43 PM
ilk sayfalarda dedikleri gibi neyden korkuyorsan o yönde bir takıntı oluşmuş da olabilir.yani sapkınlıktan korkmuş olabilirsin, bu yüzdende kafanda bu korkuların şekillerini canlandırıyo olabilirsin.en korkulacak kişi de annedir malum.sebebini sen daha iyi bilirsin

matanzas17
17-11-2012, 08:10 PM
Hocam ne yazık ki sizde bir "sınır kişilik" siniz.Yani hassas ve düşünceli birisiniz.Aynı şeyleri bende yaşadım geçti gitti.Sadece zamana bırakın.Bir şey olmadığını görüceksiniz.Allah daha fazlasından sakınsın.

israfil
11-12-2012, 12:47 PM
psiko terapi olmadı ilaç tedavisiyle üstesinden gelebilirsin aynı şeyler banada oluyodu anafrani 75 kullanıyorum bir aydır takıntılarımda azalma görüyorum :)

ardakara0101
10-03-2014, 05:01 PM
arkadaşlar merhaba. Bende okb hastasıyım fakat cinsel türden ailemle ilgili ve arkadaşlarımla ilgili istemsiz şeyler dusunuyodum ama bu dahada ilerleme gosterdı sanırım artık cevremdekılerın bana gelıp arkamdan herhangı bır cinsel taruzda bulundugunu sanıyorum ve cok kafama takıyorum onlara durmadan sorular soruyorum allah rızası ıcın yardım edın bu dertten nasıl kurtulabılırım

mutsuz.punk
15-03-2014, 07:31 PM
arkadaşlar merhaba. Bende okb hastasıyım fakat cinsel türden ailemle ilgili ve arkadaşlarımla ilgili istemsiz şeyler dusunuyodum ama bu dahada ilerleme gosterdı sanırım artık cevremdekılerın bana gelıp arkamdan herhangı bır cinsel taruzda bulundugunu sanıyorum ve cok kafama takıyorum onlara durmadan sorular soruyorum allah rızası ıcın yardım edın bu dertten nasıl kurtulabılırım

acilen bir psikiyatra gidin, ilaçlarınızı düzenli kullanın, ve sapık olmadığınızı bilin. sadece ruh sağlığınız bozulmuş.
tıpkı benim gibi :)

aslan92
20-04-2015, 01:48 AM
burada mı alırsınız yoksa paket mi yapalım?

:d :d :d :d :d