PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sosyal fobi ve tipsizlik

ilhanbey
10-10-2010, 08:48 PM
sosyal fobinin tipsizlikle alakası olduğunu düşünüyormusunuz

IDDQD
10-10-2010, 09:39 PM
Kesinlikle düşünmüyorum. Ne tipsizer görüyorum, yanlarında en güzel kadınlar...
Bu yüzden, ilişkilerin gelişmesinde güzelliğin veya tipsizliğin değil de kendini gösterebilme ve ifade edebilme becerisinin önemli rol oynadığını düşünüyorum. Elbette görünüşün, ilk itibar açısından katkısı vardır. İletişim becereleriyle ilgisi yok. Ya sen?

goffee
11-10-2010, 12:01 AM
Sosyalfobi daha çok saplantılı vede mükemmelliyetci olan insanlarda olabilir diye düşünüyorum?
Bu söylediğimden çok emin olmadıgımın altını çizeyim.
Sadece bir düşünce.

IDDQD
11-10-2010, 10:30 AM
Evet, bu fikrine katılıyorum goffee. İnsanlardan çok şey beklediğimiz için, insanların da bizden çok şey beklediklerine inanıyoruz. Bu yüzden her an kendimizi en diplerde görüyoruz. Fakat buna biraz da okul dönemindeki çevrenin de etkisi oluyor; insanlarla ilişkilerde başarısız olduğumuz için, gelişimini henüz tamamlamamış diğer insanlarca aşağılanırız. En kötüsü ise, bunu çok ciddiye alırız. Bu durum, hayatımızın kalanını etkiler.

devhis
18-10-2010, 06:31 AM
ilgisi yok çok güzeller yada yakışıklılarda hastalıktan muzdarip olabilir.öyle bişey olsa tvde çıkan tipsizler karizma saçamazdı.

devhis
18-10-2010, 06:32 AM
goffe doğru söylüyor.

9 ŞUBAT
18-10-2010, 05:52 PM
Sosyal fobinin ortaya çıkmasında tipsizlik pek rol oynamaz,sadece etkiler bence.Tipsizlik insanın kendine olan guvenini sosyal ilişkilerini etkileyebilr daha çok .

Öyle tipsiz kişiler varki ama hayatta başarılı ve sosyal kişiler ,bu tipler fiziksel eksikliklerini ya maddi olarak ,ya kulturlu olarak veya siportif başarılarla ,yada guçlu kişilikleriyle insanların gozunde ikinci plana atmakta hayatı bizler gibi yaşamaktalar .

Tipsizligi halletmenin yollarıda var yapılabilecek bir kaç estetikle pekala farklı bir insan olup çıkarsınız ,ama karakterinize estetik yapabilirmisiniz ?

tuder
26-10-2010, 01:11 PM
Sosyal fobi bir kaygı bozukluğudur ve doktorsuz kullanımları önlemek maksadıyla söylemediğim x ve y grubu ilaçlar ile bu kişilerin büyük çoğunluğunda kesin iyileşme gözlenir.

Saruwatari
13-11-2010, 11:12 AM
SF nin tipsizlikle ya da zayıflıkla alakalı olduğunu düşünüyorum. Özellikle akranlarına göre fiziken zayıf olan erkeklerde sf bir şekilde oluşuyor.

derya
29-03-2011, 09:38 PM
etkiler ama tam olarak nedeni sayılmaz ama kişinin kendine güveninde rol oynar