PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Oğlum sürekli bilgisayarın başında

9 ŞUBAT
15-12-2007, 12:03 PM
Psikolog Armağan Pınar ADANAR

Armağan Hanım; 15 yaşındaki oğlum aşırı derecede bilgisayar düşkünü. Okuldan gelince ilk yaptığı şey bilgisayar başına oturmak. Ne söylesem olmuyor. Gece saat 12 oluyor o hala bilgisayar başında. Ders notlarında sorun yok ancak zamanını bilgisayarın başında geçirmesini biz istemiyoruz. Bize ne önerirsiniz?

Kaygınız çok da boş değil. Bilgisayarda fazla vakit harcayan çocuklar maalesef gerçek yaşamdan kopuyorlar. Arkadaş ilişkilerinde daha geride kalıyorlar ve kendilerini ifade etmekte zorlanıyorlar. Yapabileceğiniz şey önce onun ergen olduğunu unutmayın. Ve ona göre hareket edin. Onu çok fazla zorlamayın ama kurallarınızı belirtin. Ona artık kuralların değişeceğini ve yaşına uygun görev, sorumluluklar vereceğinizi ve kuralların da yine bu doğrultuda değişeceğini söyleyin. Ve hafta içi bilgisayarı yasaklayın. Gerekiyorsa evden bilgisayarı çıkarın. Haftasonları saat sınırlaması koyarak bilgisayar başında gereksiz vakit harcamasını önleyebilirsiniz. Kararlı ve sakin olun. Oğlunuzla çatışmaya girmemeye çalışın. Sadece net başında fazla zaman harcadığı için rahatsız olduğunuzu söyleyip yeni kuralı ona anlatın. Açık, net ve samimi olmaya çalışın. Kolay gelsin

asilimy
29-06-2009, 04:11 AM
Eğer bilgisayarda zaman öldürüyorsa bence bu durumu onun üzerinde zorlama yapmadan çözmeye çalışın. Ancak bilgisayar üzerindeki tüm zamanı oyun oynamak, chat yapmak vb. amaçlarla geçirmiyorsa bu konuyu çocuğunuzun lehine çevirebilirsiniz. Bence bilgisayarla ilgili yönelim alanını öğrenin ve bu konuda ona destek verin. Emin olun iyi bir bilgisayarcı olmak için erken yönelim çok önemli.

ismiralda
30-06-2009, 01:24 AM
son zamanlarda bende sürekli pc başındayım bişey diyemicem:)

plüton
30-06-2009, 02:48 AM
6 senedir gece gündüz pc başındayım, bi zararını görmedim valla. :)

KaRaNLIk
18-07-2009, 03:31 AM
Bende aynen bu şekildeyim. Zor arkadaş ediniyorum. Bu yüzden bilgisayarım tek dostum diyebilirim.

plüton
18-07-2009, 03:38 AM
Bende aynen bu şekildeyim. Zor arkadaş ediniyorum. Bu yüzden bilgisayarım tek dostum diyebilirim.

Ah annemde okusa bu konuyu. Dünyadaki tek pc bağımlısı olduğumu düşünüyor. :)