PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilen bir kişiden yardım istiyorum!

gnc13
11-08-2010, 08:35 PM
mrb arkadaslar öncelikle nasıl anlatıcağımı bilmiyorum ve doğru yeremi konuyu açıyorum onuda bilmiyorum yanlış bir cümle kurarsam şimdiden özür dilerim,
benim son 2-3 yıldan beri herhangi bir ortama girdiğimde veya sevindigim bir olay oldugunda aşırı bir şekilde heyecanlanma oluyor ve bu sadece yüz kızarması yada vs olarak kendini göstermiyor en büyük sorunum bu heyecanlanmaya bağlı olarak wc gitme ihtiyacı duyuyorum en büyük sorunum bu bunu nasıl yenerim bilmiyorum o yüzden sosyal yaşantım oldukca çöktü diyebilirm ne sinemaya gidebiliyorum nede yolculuk yapabiliyorum.Genel olarak yanımda biri varken daha cok oluyor bu durum yalnızken mesela örneğin bir otobüsle seyahat yapamıyorum kalbim hızlanıyor ve wc ihtiyacımı giderdiğime rağmen yinede o psikoloji etkiliyor ve o ihtiyaca giriyorum.Gereksiz seylere heyecan yapıyorum mesela arkadaslarla bulusacagız onlarla guzel vakıt gecırdıgımı felan hayal edınce bırden heyecanlanıyorum ve buyuk abdeste gıtme ıhtıyacı duyuyorum.Sinemaya gidiyoruz veya yolculuga içim kıpır kıpır ediyor hep midem hep rahatsız gibi boyle bir garip.Tuvaletimi tutayım diyorum ama tutunca da kendımı rahatsız hıssedıyorum alakası var mı ama agzımda koku baslıyor yanı psıkolojık bırsey mı bılmıyorum.Gunun akışına gore gunde 4 5 kere girdigim oluyor wc ye buyuk abdest ıcın.Bazen de evde gecırıyorum gunumu heyecanlı bır olay olmadıkca hic cıkmıyorum tum gun boyunca.Yani artık bagırsaklarımın ıflas ettigini dusunuyorum.belki konuyu cok uzattım ama gercekten bir uzmandan bu konu hakkında yorum ve öneri gerekirse ilaç ismi verirse heyecan için cok sevinirim şimdiden tşk ediyorum.

Hydra
11-08-2010, 08:57 PM
mrb arkadaslar öncelikle nasıl anlatıcağımı bilmiyorum ve doğru yeremi konuyu açıyorum onuda bilmiyorum yanlış bir cümle kurarsam şimdiden özür dilerim,
benim son 2-3 yıldan beri herhangi bir ortama girdiğimde veya sevindigim bir olay oldugunda aşırı bir şekilde heyecanlanma oluyor ve bu sadece yüz kızarması yada vs olarak kendini göstermiyor en büyük sorunum bu heyecanlanmaya bağlı olarak wc gitme ihtiyacı duyuyorum en büyük sorunum bu bunu nasıl yenerim bilmiyorum o yüzden sosyal yaşantım oldukca çöktü diyebilirm ne sinemaya gidebiliyorum nede yolculuk yapabiliyorum.Genel olarak yanımda biri varken daha cok oluyor bu durum yalnızken mesela örneğin bir otobüsle seyahat yapamıyorum kalbim hızlanıyor ve wc ihtiyacımı giderdiğime rağmen yinede o psikoloji etkiliyor ve o ihtiyaca giriyorum.Gereksiz seylere heyecan yapıyorum mesela arkadaslarla bulusacagız onlarla guzel vakıt gecırdıgımı felan hayal edınce bırden heyecanlanıyorum ve buyuk abdeste gıtme ıhtıyacı duyuyorum.Sinemaya gidiyoruz veya yolculuga içim kıpır kıpır ediyor hep midem hep rahatsız gibi boyle bir garip.Tuvaletimi tutayım diyorum ama tutunca da kendımı rahatsız hıssedıyorum alakası var mı ama agzımda koku baslıyor yanı psıkolojık bırsey mı bılmıyorum.Gunun akışına gore gunde 4 5 kere girdigim oluyor wc ye buyuk abdest ıcın.Bazen de evde gecırıyorum gunumu heyecanlı bır olay olmadıkca hic cıkmıyorum tum gun boyunca.Yani artık bagırsaklarımın ıflas ettigini dusunuyorum.belki konuyu cok uzattım ama gercekten bir uzmandan bu konu hakkında yorum ve öneri gerekirse ilaç ismi verirse heyecan için cok sevinirim şimdiden tşk ediyorum.

Yüz kızarması
aşırı heyecan
Wc ihtiyacı kendinizi heyecanlı hissetmeniz ve buna bağlı olarak hormon salgılanması ile ilgili bir durum.

Bence önce tahlil yaptırmanız gerekiyor.Çünkü serotoninin fazla salgılanması ile alakalı olabilir.Adrenaline bağlı durum olabilir.
Tahliller de herhangi bir sıkıntı çıkmazsa psikolojik denilebilinir.
Ayrıca teşhis tam oturmadan ilaç ismi verilemez.
Teşhis tam olsa da ilaç ismi verilemez.
Netice itibariyle önce organik bir neden var mıdır ona bakılmalı ( yüz kızarması , wc ihtiyacı,ağız kokusu organik nedenleri olabilen durumlar) sonra psikolojik olabilinir mi diye araştırılmalı.

Üzüldüğünüzde nasıl hissediyorsunuz?
Söylediğiniz belirtiler normal zamanlarda da oluyor mu?

gnc13
11-08-2010, 09:06 PM
Oncelıkle sonuna kadar okuyup cevap attıgınız ıcın cok tesekkurler.Ya 2 sene once bırsey yoktu bende.Uzuldugumde herhangı bır sıkıntı cekmıyorum wc konusunda.Normal zamanlarda da oluyor içim kıpır kıpır oluyor.Wc icin tek kıvılcım yetıyor.Bazen kendıme engel oluyorum heyecanlamamak ıcın.Mesela ne bılıyım tv de gezıyorum bır bakıyorum cok begendıgım fılm oynuyor bırden heyecanlanıyorum wc ye gıtme ıhtıyacı duyuyorum.Belkı de bıraz relax olmalıyım ve sakın olmalıyım bunu nasıl yapacagım.Bu sıkıntıyı nasıl aşacagım.Aileme soylemeye de cekiniyorum biraz.Yuz kızarması olmuyor fazla ama tuvaletımı tuttugum zaman hem terlıyorum verdıgı psıkolojık etkıyle hem de agız kokusu hıssedıyor gıbı oluyorum.Bunun psıkolojık olduguna emınım cunku.Kucuklugumden berı tuvalette dergi vs. okuyordum işte guluyor heyecanıyordum vs.Yanı bunun benım dısarkı hayatıma da yansadıgını tahmın edıyorum.Bılıyorum bıraz degısık bır durum.

Hydra
11-08-2010, 09:15 PM
Oncelıkle sonuna kadar okuyup cevap attıgınız ıcın cok tesekkurler.Ya 2 sene once bırsey yoktu bende.Uzuldugumde herhangı bır sıkıntı cekmıyorum wc konusunda.Normal zamanlarda da oluyor içim kıpır kıpır oluyor.Wc icin tek kıvılcım yetıyor.Bazen kendıme engel oluyorum heyecanlamamak ıcın.Mesela ne bılıyım tv de gezıyorum bır bakıyorum cok begendıgım fılm oynuyor bırden heyecanlanıyorum wc ye gıtme ıhtıyacı duyuyorum.Belkı de bıraz relax olmalıyım ve sakın olmalıyım bunu nasıl yapacagım.Bu sıkıntıyı nasıl aşacagım.Aileme soylemeye de cekiniyorum biraz.Yuz kızarması olmuyor fazla ama tuvaletımı tuttugum zaman hem terlıyorum verdıgı psıkolojık etkıyle hem de agız kokusu hıssedıyor gıbı oluyorum.Bunun psıkolojık olduguna emınım cunku.Kucuklugumden berı tuvalette dergi vs. okuyordum işte guluyor heyecanıyordum vs.Yanı bunun benım dısarkı hayatıma da yansadıgını tahmın edıyorum.Bılıyorum bıraz degısık bır durum.

Anladığım kadarıyla vücudun içinde bulunduğu durumu tölere edemiyor.Bunun sebebi hormonlar.Sonradan olmuş olsada bence klinik test yaptırman gerekir.
2 sene önce olmayan bir durumun şimdi olması sizce neden? Siz hangi nedenlere bağlıyorsunuz?

gnc13
11-08-2010, 09:21 PM
komik gelebilir belki ama benım bagladıgım neden tuvalette okudugum oyun dergılerıydı onlara bakıp bakıp oo yenı oyunlar felan geldıgını gorunce heyecan oluyordum bu sıradada buyuk abdestımı yaptıgım ıcın acaba vucut boyle mı alıstı yanı her heyecanlanısımda onu algılıyor da :s yanı bu olay benı bazen oyle zor durumda bırakıyor kı okulda sınava gırmeden buyuk wc ıhtıyacımın gelmesınden bıktım artık.Ya su heyecanlanma ısıne cozum bulacagım ya da bılmıyorum:s

Hydra
11-08-2010, 09:24 PM
komik gelebilir belki ama benım bagladıgım neden tuvalette okudugum oyun dergılerıydı onlara bakıp bakıp oo yenı oyunlar felan geldıgını gorunce heyecan oluyordum bu sıradada buyuk abdestımı yaptıgım ıcın acaba vucut boyle mı alıstı yanı her heyecanlanısımda onu algılıyor da :s yanı bu olay benı bazen oyle zor durumda bırakıyor kı okulda sınava gırmeden buyuk wc ıhtıyacımın gelmesınden bıktım artık.Ya su heyecanlanma ısıne cozum bulacagım ya da bılmıyorum:s

Anlattığınız durum gayet açıklayıcı oldu.Mesele sadece buysa bunu birkaç seansta halledebilirsiniz.İlaçsız.

gnc13
11-08-2010, 09:25 PM
Heh sunu da belirteyim 1 sene oncesine kadar dısarı da olmuyordu bu durum ama artık dısarıda da oluyor.Ozellıkle uzun seyahatlarda sıkıntı cekıyorum yazlıga gıderken ordakı ozledıgım arkadasları hayal edıyorum bunu bunu yaparız dıye plan yaparken sevınıyorum ıcten ıce o sıradada tuvalet ıhtıyacım gelıyor .

Hydra
11-08-2010, 09:26 PM
Bence bi uzmandan yardım almanız sizin için faydalı olacaktır, hem psikiyatr hem psikolog dan yardım alın bence. yani internet üzerinden halledilcek bişey değil psikolojik hastalıklar, birebir konuşarak hastalığınızı aşmanız daha mümkün.

Bende tam olarak onu diyordum.
İlaçsız bir tedaviyle sorun halledilebilenecek gibi gözüküyor.

Hydra
11-08-2010, 09:27 PM
Heh sunu da belirteyim 1 sene oncesine kadar dısarı da olmuyordu bu durum ama artık dısarıda da oluyor.Ozellıkle uzun seyahatlarda sıkıntı cekıyorum yazlıga gıderken ordakı ozledıgım arkadasları hayal edıyorum bunu bunu yaparız dıye plan yaparken sevınıyorum ıcten ıce o sıradada tuvalet ıhtıyacım gelıyor .

dediğim gibi ilaçsız halledebilirsin.Rahat ol.Panik yapılacak bir durumun yok.

gnc13
11-08-2010, 09:27 PM
Yenıden tesekkurler cevaplarınız ıcın ama bır de bunu aıleme acıklamaya cekınıyorum.Benı anlayamayacaklarından korkuyorum :s

balık
11-08-2010, 09:28 PM

Konuyu buraya açtığına göre sosyal fobi ve anksiyete hakkında bilgin var sanırım. Bunun anksiyeteden çok sosyal fobiyle ilgili olduğunu düşünüyorum. Anksiyete daha çok evham, kötü birşeyler olacağını hissetme vb belirtiler verir, sf ise sosyal ortamlarda terleme, kızarma, küçük düşeceğinden korkma, umumi yerlerde yemek yeme oturma su içme vb şeyleri yaparken sorun yaşama şeklinde kendini gösterir.. Uzman değilim, belirteyim.. Bu arada yaşınız kaç? Belirtilerin 2-3 yıl önce başladığını söylemişsiniz, sosyal fobi ergenlikle birlikte başgösterebilen bi rahatsızlıktır. Aynı zamanda tedavi edilebilen psikolojik bi rahatsızlıktır (öyle diyorlar :) ) Ben şikayetlerinizin ilaçla azalacağını düşünüyorum. İlaçlar zaten daha çok hastalığın fiziksel sıkıntılarını ortadan kaldırmak için kullanılır. Bu da sizi rahatlatır, yolculuk yapma sinemaya gitme vb durumlarda daha rahat hissetmenizi sağlar? Bu arada arkadaş çevreniz var mı, yani yalnız mı yoksa başka insanlarla mı vakit geçirmekten hoşlanırsınız? Özgüveniniz hakkında ne düşünüyorsunuz? (özgüvenim düşük veya özgüvenim tam gibi) toplum içinde yaptığınız bir hareketten ya da söylediğiniz bi sözden dolayı küçük düşme rezil olma kaygısı yaşıyor musunuz? Toplum içinde ve umumi yerlerde tuvalet ihtiyacını giderme, yemek yeme, oturma vb durumlarında sıkıntı yaşıyor musunuz? Yolda herkes size bakıyor gibi geliyor mu :) Bu da sosyal fobinin belirtilerindendir.. Başkasının yanında telefonda konuşurken rahatsız hisseder misiniz? Anket yaptım gibi oldu sıktıysam kusura bakmayın.. :) soruların cevaplarını vererek kendinizde durum değerlendirmesi yapabilirsiniz ama en sağlıklısı bi uzmana gidip (ki psikolog yerine bence psikiyatrı tercih edin) bu şikayetlerinizi anlatmanız...Acil Şifalar...

Hydra
11-08-2010, 09:29 PM
Yenıden tesekkurler cevaplarınız ıcın ama bır de bunu aıleme acıklamaya cekınıyorum.Benı anlayamayacaklarından korkuyorum :s

Bu anlatıldığında anlaşılamayacak bir durum değil ki.Sizi tabiki de anlayacaklardır.
Ayrıca siz kendiniz devlet hastanesinden randevu alarak bile bunu halledebilirsiniz

Hydra
11-08-2010, 09:31 PM
Konuyu buraya açtığına göre sosyal fobi ve anksiyete hakkında bilgin var sanırım. Bunun anksiyeteden çok sosyal fobiyle ilgili olduğunu düşünüyorum. Anksiyete daha çok evham, kötü birşeyler olacağını hissetme vb belirtiler verir, sf ise sosyal ortamlarda terleme, kızarma, küçük düşeceğinden korkma, umumi yerlerde yemek yeme oturma su içme vb şeyleri yaparken sorun yaşama şeklinde kendini gösterir.. Uzman değilim, belirteyim.. Bu arada yaşınız kaç? Belirtilerin 2-3 yıl önce başladığını söylemişsiniz, sosyal fobi ergenlikle birlikte başgösterebilen bi rahatsızlıktır. Aynı zamanda tedavi edilebilen psikolojik bi rahatsızlıktır (öyle diyorlar :) ) Ben şikayetlerinizin ilaçla azalacağını düşünüyorum. İlaçlar zaten daha çok hastalığın fiziksel sıkıntılarını ortadan kaldırmak için kullanılır. Bu da sizi rahatlatır, yolculuk yapma sinemaya gitme vb durumlarda daha rahat hissetmenizi sağlar? Bu arada arkadaş çevreniz var mı, yani yalnız mı yoksa başka insanlarla mı vakit geçirmekten hoşlanırsınız? Özgüveniniz hakkında ne düşünüyorsunuz? (özgüvenim düşük veya özgüvenim tam gibi) toplum içinde yaptığınız bir hareketten ya da söylediğiniz bi sözden dolayı küçük düşme rezil olma kaygısı yaşıyor musunuz? Toplum içinde ve umumi yerlerde tuvalet ihtiyacını giderme, yemek yeme, oturma vb durumlarında sıkıntı yaşıyor musunuz? Yolda herkes size bakıyor gibi geliyor mu :) Bu da sosyal fobinin belirtilerindendir.. Başkasının yanında telefonda konuşurken rahatsız hisseder misiniz? Anket yaptım gibi oldu sıktıysam kusura bakmayın.. :) soruların cevaplarını vererek kendinizde durum değerlendirmesi yapabilirsiniz ama en sağlıklısı bi uzmana gidip (ki psikolog yerine bence psikiyatrı tercih edin) bu şikayetlerinizi anlatmanız...Acil Şifalar...

Arkadaşın anlattığı durumda sosyal fobi ile ilgili yakaladığınız yerler nelerdir merak ettim?
Neden psikolog değilde psikiyatris?

balık
11-08-2010, 09:39 PM
Arkadaşın anlattığı durumda sosyal fobi ile ilgili yakaladığınız yerler nelerdir merak ettim?

Bana soruyorsanız cevaplayayım :)

Arkadaş hastalığın (eğer gerçekten bi hastalıksa, buna bi uzman karar verebilir) daha çok fiziksel belirtilerinden yakınmış. Ve bu belirtiler yüzünden bazı aktiviteleri yapamaz hale geldiğinden, toplum içinde sorunlar yaşadığından bahsetmiş. Psikiyatrinin ilaç tedavisiyle bu konuda yardımcı olabileceğini ve hastalığın fiziksel belirtilerini azaltabileceğini düşündüğüm için psikiyatrist dedim. Bu sıkıntıların hafiflemesi, kendini daha rahat hissetmesini sağlayacaktır. Rahatsızlığın teşhisi konduktan sonra gerekli görülürse psikolog desteği alınabilir bence.. Tabi buna gene uzman karar verir, ben ilaç tedavisinden fayda sağlayabileceğini düşündüğümden arkadaşa psikiyatrı önerdim...

balık
11-08-2010, 09:41 PM

Pavlov'un köpekleri her zil çaldığında salya akıtan.. :) Koşullu refleks durumu da olabilir dediğiniz gibi.. Eğer sorun buysa çözümü daha kolay olabilir sanırım..

gnc13
11-08-2010, 09:44 PM

Cevabınız ıcın cok tesekkurler.Aslında konuyu buraya acmamın dogru olup olmadıgını bılmıyorum ama acacak yer bulamadım ve aynı belırtılerın dısarıda veya sosyal yasantımdada oldugu ıcın actım.Ozguven hakkında bır sıkıntım yok.Ayrıca arkadas cevrem de var.her hafta en az 2 kere arkadaslarla bulusur dısarı cıkarız.Toplum ıcınde de bır sıkıntı cekmıyorum rahat rahat yemegımı yıyebılıyorum.Ama durum evdekı ve dısarısı ıle aynı yanı yenı veya cok ıstedıgım bırsey alınmadan oncekı gun yaptıgım heyecan neyse dısarıda yenı bır kız veya arkadasla tanıstıgımda yasadıgım heyecan da o gayet normal bırsey bu ama bu durumun bagırsaklarımı tetıklemesını ıstemıyorum ben.Yenı veya cok ıstedıgı bırsey alınacagı zaman herkes heyecanlanır ama ben o seyı elde demeden 30 kere tuvalete gıtmekten bıktım.

gnc13
11-08-2010, 09:46 PM
Ayrıca yasımı sormussunuz onu da belırtıyım 17 yasındayım.Bir de mesela dısarı cıkmadna once arkadaslarımla gecırecegım guzel vakıtlerı dusundukce yıne heyecanlanıyorum ve yıne tuvalete gıtme ıhtıyacı duyuyorum arkadaslarımla bulusmadan 3 4 kere gıttıgım oluyor arka arkaya wc ye

Hydra
11-08-2010, 09:54 PM
Sıkıntı sosyal ortamdan kaynaklanmıyor.Sıkıntı öğretilmiş durumu vücudun devam ettirmesi söz konusu.
Hastalığın fiziksel belirtisi değil tamamen öğrenilmiş durumun somutlanması söz konusu.Bu yüzden ilaç tedavisine gerek olmadığını düşünüyorum.Bu anlamda da psikolog yeterli olabiliecektir diyorum.
Ayrıca sırf ilaç için psikiyatrise gitmeye gerek yok.Psikiyatrise de gidebilir.Avantajda olur.Çünkü durumu organik nedenlerin varlığının olup olmadığına göre değerlendirebilir

balık

Arkadaşın yazdığı Şu cümlelerden sosyal fobi olabileceğini düşündüm :

bu belirtilerin yanında biri varken daha fazla olması, yüz kızarması, tuvalete gitme ihtiyacı, midede rahatsızlık hissetme, ya da arkadaşlarıyla vakit geçireceği zaman heyecanlanma durumları yaşamasından arkadaşın sosyal fobi olacağını düşünmüştüm ama şikayetleri daha çok heyecanlandığında tuvalete gitme ihtiyacından kaynaklanıyor sanırım.. Yani özgüven, genel yerlerde kendini rahat hissetme, arkadaş çevresinin olması,,bunlar sosyal fobi olmayabileceğini de gösteriyor..Bu heyecanlanma ve tuvalet ihtiyacından dolayı toplumda rahatsız hissetmeye başladınız ve sorunlar yaşamaya başladınız sanırım..En kısa zamanda çözümünü bulabilirsiniz umarım..Bi uzmana danışmanızda fayda var..Tekrar Acil şifalar...

Hydra
Arkadaşın yazdığı Şu cümlelerden sosyal fobi olabileceğini düşündüm :

bu belirtilerin yanında biri varken daha fazla olması, yüz kızarması, tuvalete gitme ihtiyacı, midede rahatsızlık hissetme, ya da arkadaşlarıyla vakit geçireceği zaman heyecanlanma durumları yaşamasından arkadaşın sosyal fobi olacağını düşünmüştüm ama şikayetleri daha çok heyecanlandığında tuvalete gitme ihtiyacından kaynaklanıyor sanırım.. Yani özgüven, genel yerlerde kendini rahat hissetme, arkadaş çevresinin olması,,bunlar sosyal fobi olmayabileceğini de gösteriyor..Bu heyecanlanma ve tuvalet ihtiyacından dolayı toplumda rahatsız hissetmeye başladınız ve sorunlar yaşamaya başladınız sanırım..En kısa zamanda çözümünü bulabilirsiniz umarım..Bi uzmana danışmanızda fayda var..Tekrar Acil şifalar...

Bu yüzden sosyal fobiyi sormuştum size.O yüzden durum sosyal fobik değil.Acizane

gnc13
Suan hayattan tek tek ama tek ıstegım su sorunu asmak : /

balık
11-08-2010, 09:57 PM
Ayrıca yasımı sormussunuz onu da belırtıyım 17 yasındayım.Bir de mesela dısarı cıkmadna once arkadaslarımla gecırecegım guzel vakıtlerı dusundukce yıne heyecanlanıyorum ve yıne tuvalete gıtme ıhtıyacı duyuyorum arkadaslarımla bulusmadan 3 4 kere gıttıgım oluyor arka arkaya wc ye

Yaşadığınız yerde devlet hastanesinden yardım alabilirsiniz. Bu sizin için başlangıç olur. Yani bu rahatsız durum hayatınızı daha fazla zorlaştırmadan bi yerden başlayın derim..

Hydra
11-08-2010, 09:57 PM
Suan hayattan tek tek ama tek ıstegım su sorunu asmak : /
Pırıl pırıl gençsin.En yakın zaman devlet hastanesinden randevunu al anlat.Emin ol geçicektir.Çok ciddi bir durum değil.Güven bana

gnc13
11-08-2010, 09:58 PM
Hydra ve balık cok cok tesekkur ediyorum ilgilendiginiz icin .Hydra adlı arkadas benı tam oalrak tanımladı ıste yanı vucut bunu alıstıgı ıcın heyecanlandıgımda tuvalete gıtme ıhtıyacı duyuyorum , yanı heyecanlandıgımda sınyaller beyne tuvalleteyım gıbısınden gıdıyor ve bu da tetıklıyor bu durumu ben boyle dusunuyorum.

gnc13
11-08-2010, 10:10 PM
Peki son olarak bu bulundugum durumun veya hastalıgın tam olarak bir ismi var mı ?

balık
11-08-2010, 10:35 PM
Peki son olarak bu bulundugum durumun veya hastalıgın tam olarak bir ismi var mı ?

Uzman olmadıkça hiçbirimiz burdan hastalığın şudur diyemeyiz ki.. Bunu uzmana birebir anlatman lazım ve şikayetlerinin seyrine şiddetine göre uzman bir teşhis koyabilir.. Yani bu bi seansta da olabilecek birşey değil bence.. Ama Hydra'nın da dediği gibi heyecanla ilgili hormonal bi durum olabilir, ve önceden wcde dergi okumanız koşullu refleks oluşturmanıza neden olmuş olabilir. Adrenalin hormonu üreten bezlerin düzgün çalışıp çalışmadığını anlamanız için tiroid bezi hormonlarına baktırmanız yararlı olur bence.. t3, t4, tsh sanırım.. Buna ek olarak kortizol hormonu seviyesine bakılabilir, ki bu da böbrek üstü bezlerinizde sorun olup olmadığnı gösteren bi teste daha ihtiyaç duyulmasını sağlayacaktır..(kortizol değeri gereğinden fazla çıkarsa). Aslında bi sağlık ocağında genel değerlerinize ve tiroid hormonlarınıza baktırarak başlayabilirsiniz..
Bir de buradan hiçbirimizin ilaç ismi vermesi doğru olmaz..Önereceğimiz ilaç da farklı bi rahatsızlığınız varsa fayda sağlamaz,fazladan zarar getirebilir..Birr keresinde kalp çarpıntısı için eczaneden kalp ilacı almak istedim fakat doktorun yazmadığını söyleyince alamadım (reçetesiz satılıyordu) Ki heyecan çarpıntı için faydası olduğu söylenen bi ilaçtı. Başka birinin de bu tür bi yanlış kullanımdan rahatsızlandığını biliyorum.. En doğrusunu doktorunuz bilecektir, heyecanınız için gerekirse bi ilaç da yazacaktır.. Rastgele ilaç kullanmayın derim, Geçmiş Olsun...

Hydra
11-08-2010, 10:52 PM
Eğer mesele organik bir nedenden kaynaklanıyorsa bu böbrek üstü bezleriyle alakalıdır.Dolayısıyla TSH ile ilgili olduğunu düşünmüyorum.

balık
11-08-2010, 11:39 PM
Eğer mesele organik bir nedenden kaynaklanıyorsa bu böbrek üstü bezleriyle alakalıdır.Dolayısıyla TSH ile ilgili olduğunu düşünmüyorum.

Ayrıntılarını bilmiyorum, aslında bu konuda çok fazla bilgim yok. Ama test sonuçlarında hep T3, T4 ve TSH bir arada dikkatimi çekmiştir o Yüzden söyledim. Yanlış bilgiyse özür:(

gnc13
12-08-2010, 12:08 AM
Arkadaslar annemle konustum durumu ama bız herhangı bır hastaneye gıttıgımız de hormon testı yaptırmak ıstıyoruz dıyıp yaptırabılır mıyız yoksa elımızde bir rapor vs. mi olmalı yaptırmamız gerektigi hakkında?

Hydra
12-08-2010, 12:21 AM
kusura bakma ama gereksiz, yanlış yönlendirme yapabilecek iletiler atıyosun direk teşhisi koymuşsun! halbuki bi diploman olduğunu sanmıyorum! bu durumda bu denli emin yorumlar yapman son derece yanlış.

arkadaşım ssk psikolojik destek sağlıyo, bi ssk hastanesinden randevu al ve durumunu bişey saklamadan anlat, eminim daha sağlam ve doğru yönlendirmeyi bu uzman kişi yapacaktır.

Öncelikle bana hitap ederken üslubunuza dikkat ediniz.
Ben teşhis koymadım.
Konunun başından beri bütün yazdıklarımın son derece arkasındayım.Konuyu açan arkadaşın anlattıklarına göre değerlendirme yaptım.Her değerlendirmem neticesinde bence dedim.Buradan da teşhis koyduğumu düşünmeniz ne kadar ilginç.Foruma üye olduğumdan beri buradan teşhis yapılamayacağını savunuyorum.Hiçbir yorumumda da teşhis bulunmuyor.

Alıntı yaptığınız birinci kısımda;
Öğrenilmiş bir davranış var ortada.Bu davranış tekrarlandığında vücudun buna hareket ettiğini söyledim.Heyecanlanma durumunda fiziksel belirti olarak büyük tuvaletin geldiğini düşündüm.Bu anlamda daki fiziksel belirtiye ilaç tedavisinin olmayacağını söyledim.Sırf ilaç yazıcak diye pskiyatriye gitmesine gerek olmadığını ama altta yatabilme ihtimali olan fiziksel sorunları daha iyi tespit etmesi için psikiyatri avantaj sağlayabilir dedim.Çünkü malumunuz psikiyatri lisansını tıp üzerine yapmış kişidir.

İkinci kısımdada;
Heyecan söz konusu oluğunda bunu hormonların tetikleyeceğinden bahsettim.Aşırı heyecan olgusunu sağlayan hormonun böbrek üstü bezlerinden üretildiğini ifade ettim.Söz konusu durumunu TSH T1 T2 ile alakalı olmadığını söyledim.

Ek olarak devlet hastanesinden randevu alınması gerektiğini de ifade ettim.
Sadece fikirlerimi söyledim.Teşhis koymadım.

Diploma konusuna gelince;
Sayın What is Ocd;
Her konuda beni eleştirebilirsiniz ama eğitimim hakkında tek bir eleştiri kabul edemem.Lisans eğitimim master eğitimi aldığım kurumları size kanıtlamak zorunda değilim.
Psikolojik olabilecek bütün rahatsızlıkların temelde söz konusu olma ihtimali olan organik nedenleri aldığım eğitimle çok da iyi değerlendirebilirim.
Konuyla alakalı olan endokrinoloji,ve öğrenilmiş davranışlar üzerinde aldığım eğitimle değerlendirme hakkını buldum.
Tekrar rica ediyorum üslubunuza dikkat ediniz.
SAygılar

gnc13
12-08-2010, 12:46 AM
Yardım eden tum arkadaslara cok tesekkur ediyorum.Bır kac hafta sonra sonucları bu konu uzerınden yazarım.Kolay gelsın herkese.

yagmurr
12-08-2010, 11:01 AM
Merhaba;
Ben de birebir aynı olmasa da sizinle çok benzer bir duurm yaşıyorum.

heycanlandığımda ya da benim için önemli olan bir günü beklediğimde benim de anında wc ihtiyacım geliyor ve midem bulanıyor.

Ama stres gibi durumlarda wc ihtiyacının gelmesi aslında çok normal;çünkü heyecan,stres direk mideye vurur.

Otobüste de aynı durum söz konusu. Tatile gidecektik biletimizi 15 gün önceden ayırtmıştık. ya otobüste tuvaleteim gelirse diye resmen 15 gün önceden strese girdim.Otobüse binmeden wc ihtiyacımı giderdim ;ama otobüse bindiğim an sanki yine çok sıkışmışım gibi geldi. :( aslından bu duurm tamamen psikolojik.

ben işe girdiğimde de böyle oluyor stresten 1 hafta da ayrılıyorum işten :(

psikiyatriye gittim.........yazdı. ve stresli olduğum anlarda rahatlamam için bir ilaç daha yazdı.Çözümü var yani bu duurmun rahat olun:)

9 ŞUBAT
12-08-2010, 12:34 PM
Geçmiş olsun ,durumun arkadaşlarında anlattıgı gibi pek buyutulecek bir şey degil ,anladıgım kadarıyla Hdyra'nında dedigi gibi ''öğrenilmiş davranışlar '' larla benzerlik gosteriyor .

Öncelikle bu rahatsızlıgının çok normal oldugunu ve kolayca tedavi edilebilecegini kabullen ve en kısa zamanda bir uzmana başvur .

Annene anlatamakla çok iyi yapmışsın ,en azından hem rahatlamış oldun hemde sana psikolojik destek vericek biri oldu .

En kısa zamanda iyi haberlerini bekliyoruz .

balık
12-08-2010, 02:08 PM
Arkadaslar annemle konustum durumu ama bız herhangı bır hastaneye gıttıgımız de hormon testı yaptırmak ıstıyoruz dıyıp yaptırabılır mıyız yoksa elımızde bir rapor vs. mi olmalı yaptırmamız gerektigi hakkında?

Elinizde böyle bi rapor olmasına gerek yok. Sağlık ocaklarında genel kan değerlerinize ve tiroid hormonlarınıza, devlet hastanelerinde kortizol hormonu seviyesine baktırabilirsiniz. Devlet hastanesinde endokrinoloji bölümüne gitmenz gerekiyor bunun için.(Endokrin uzmanının bu testleri yazması gerekir). Böbrek üstü bezlerinin testi ise sanırım üniversite hastanelerinde (eğitim ve araştırma hastanelerinde) yapılıyor. Bildiğim kadarıyla böyle,her yerde aynıysa.Kolay gelsin.

Hydra
12-08-2010, 03:27 PM
Öncelikle sırf bişeyler yazmak için ileti atmayın, üslup demişsiniz henüz size (evet size) sen, hatta siz bile demedim hangi üsluba dikkat edeyim? ikinci olarak bal gibi teşhis koymuş ve yönlendirme yapmışsınız kendinizden de oldukça emin bi şekilde iletiler atmışsınız.

eğitim konusunda da sizi gayet iyi eleştirebilirim ne bu hava? doktorlar bile kendilerine yapılan eleştiriyi kabul ederken siz hangi sıfatla eleştiri kabul edemem diyorsunuz anlam veremiyorum.

sözün özü fazla uzatmak istemiyorum, insanları yanlış yönlendirebilecek iletileriniz var dil ucuyla doktora git deyip koca sayfalarca teşhis koyucu yorumlar yaptığınızda doktora git sözü o "değerli" teşhislerinizin yanında oldukça sönük kalıyor ve hasta sizi dinlerse başına kötü bişey gelebilir (doktora gitmeyip kendi kendine tedavi olmaya çalışırsa hastalığı daha ileri boyutlara ulaşabilir) vs. vs.

Üslup deyince aklınıza sadece sen demediğiniz geliyorsa birşey diyemiyeceğim.Bu saatten sonra sizle bunu da tartışamam.
Yazdığım yorumlarda bittabi kendimden emin olacağım.Kendimden emin olmadan ne gibi bir yorum yapabilirim.
Sanırım teşhisin ne demek olduğunu bilmiyorsunuz.
Böyle çamur atacağınıza yanlış yazdığımı düşündüğünüz iletilerimi çıkartın ortaya herkesin huzurunda tartışalım.Bakalım ne kadar yanlış görelim.
Sadece şu kadarını söylüyorum.Yazdığım şeyleri iyi anlamadan beni eleştirmeyin.Ben eğitimim hakkında eleştiri kabul etmem dedim.Doktorlar bile derken benim ne olduğumu bilmiyorsunuz bile.Fikir üretmeden benim fikirlerimi eleştiriyorsunuz.
Yorumlara bakarsanız benim gibi düşünen bir çok insan var.Herkes teşhis koymuş mu oldu?
Ben sırf bişeyler yazmak için ileti atmıyorum.

Hydra
12-08-2010, 06:23 PM
Siz "bile" demedim dedim bu cümleden anladığınız nokta sadece buysa asıl ben bişey diyemicem

yazdığınız yorumlarda bu denli emin olmanız burdan bakınca sadece komik oluyo söyleyeyim, ha kendinizi profesör olarak görürsünüz bu yorumları tekrar tekrar okuyarak, orasını bilmem.

size çamur attığım falan yok nerden çıkardınız, nasıl uydurdunuz anlamadım. hangi sözümle size "çamur atmışım" bi zahmet gösteriverin bari.

herkes teşhis koymuş olmuyo, zaten sizin mesajlarınız bu izlenimi veriyodu size karşı bi uyarıda(şimdi uyarı sözünü de yanlış anlamayında) bulundum. eğer farklı kişilerde bu tür mesajlar atmış olsalardı elimden geldiğince onlarıda uyarırdım.

Bence bu kadar uzamasına gerek yoktu.Dediğim gibi yorumlarımı yanlış bulduğunuz kısımları bütün forum önünde tartışalım.İzlenim vermeyle falan eleştiri yapılmaz.Bana dersinizki ''şu konuda yaptığınız değerlendirme yanlış olmuş'' bende bakarım ve üzerine konuşuruz.İlk yaptığınız yorumda bana arkadaşınızmışım gibi hitap ettiğiniz için üslubunuza dikkat edin dedim.

Yazdığım bütün yorumların hepsi tamamen bilimseldir.Bilimsel konuşmak ya değerlendirme yapmak için prof. olmaya gerek yoktur.
Bu kadar uzamasına gerek yok zira başlık altında tartışmak doğru değil.( sizde takdir edersiniz) Dolayısıyla dediğim gibi insanları yanlış yönlendirecek,sırf yazmak için yazdığımı düşündüğünüz yorumlarımı söyleyin üzerine tartışalım.İddaa ettiğinizle kalacaksanız bilemem.

9 ŞUBAT
13-08-2010, 12:20 PM
Arkadaşlar gereksiz yere tartışmaya luzum yok ,birbirimizi itham ederek kırmaya uzmeye hiç kimsenin hakkı yok .İçimizde bir kaç uyemiz hariç uzman olan yok .

Burda yazılanlar oneri niteliginde olup asla bir uzman agzıyla yazılmamakta ,ancak gerek kendi bilgilerimizi gerekse başka platformlardan aldıgımız yazıları paylaşmaktayız .

O yuzden boşu boşuna birbirimizi kırmaya luzum yok ,bundan sonra biraz daha dikkatli yazmanızı aksi takdirde gereksiz yere ortamın gerilmemesi için yazıların gereken bölumlerini silmek zorunda kalacagımızı bildiririm .

Saygılarımla .

Hydra
13-08-2010, 03:39 PM
Saygılar 9 ŞUBAT....

devhis
17-08-2010, 01:31 AM
anksiyete bozlukluğu yaşıyorsun.doktora görünüp bunları anlatmalısın.o sana gerekeni yapıcaktır.sosyal fobi ve anksiyete eş değer zaten.sosyal ortamlarda değilken bile evde kendi kendine kafanda senaryolar kurup heyecanlanıyorsan adı anksiyetedir.ikisi bir aradayken çekilmez olur.kullandığım ilaçla anksiyetem hafifledi diyebilirim.doktora görünmek şart.geçer deyince geçmiyor be arkadaşım maalesef...kendin zor yenersin.kendim yenicem derken artarsa napıcaksın bu sefer?önlem almak en güzeli.lütfen doktora git...iyileşmeyen bir şey değil.iyileşiyor insan tedaviyle.

gnc13
14-09-2010, 09:46 PM
Arkadaslar dun doktora gidip kan aldırdık sabahtan .Dışkımı felan da istediler onları da verdik bugun sonucları aldık sadece 2 deger azcık yuksek cıkmıs 1 ay sonra tekrar gidicem kontrole ama kısacası problem psıkolojıkmıs sonuclara bakan doktor bir psikiyatrist onerdi cuma sabahına randevu aldık.Kan aldırdıktan sonra da bayıldım 1 2 dakıkalıgına :D doktor heyecanlı bir yapıya sahıp oldugumu soyledı..

yagmurr
15-09-2010, 10:39 AM
gelişmelerden haberdar edersen sevinirim , benzer durum yaşadığım için bu durum beni yakından ilgilendirdi.

gnc13
15-09-2010, 09:54 PM
gelişmelerden haberdar edersen sevinirim , benzer durum yaşadığım için bu durum beni yakından ilgilendirdi.

Tabiki ederim :o

Hydra
16-09-2010, 08:22 PM
Yüksek olan değerlerinizi merak ettim gnc13

gnc13
24-09-2010, 09:44 PM
Arkadaslar kusura bakmayın okul yuzunden sızı bılgılendıremedım bende Anksiyete bozuklugu varmıs.Psikiyatrist bana ilaç yazdı Diderol ve Symbalta adında ilaçlar verdi sabah okula gitmeden alıyorum tok karna.Aslında sadece symbalta vericekti ama ben okulun ilk gunu cok heyecanlanıyorum dıyınce okulun ılk haftası Diderol kullan dedi ama kullandıgım gun kolumda ve vucudumun bazı yerlerınde şişlikler cıktı laerji gibi kaşınmaya basladı onu kullanmayı bıraktım suan Symbalta kullanıyorum(1 haftadır).Suan pek bır degısıklık yok malesef.Serviste gidiyorum durduk yere heyecanlanıyorum.Bana bır nefes alma teknıgı ogrettı onu yapıyorum kendımı tesellı edıyorum nie heyecanlanıyorsun birşey yok birşey yok diye diye tabi bir yandan boncuk boncuk terler dokuyorum.Sosyal hayatım gittikce kotulesıyor bu hastalık yuzunden.Bu hastalıgı yasayan arkadaslar sız dede oluyor mu bır yere gıderken ıcınızde gereksız bır heyecan oluyor mu ve tabı bır yandan bagırsaklarım calısıyor :S

@Hydra
Monosit degerlerim yuksek cıkmıs azcık.

9 ŞUBAT
25-09-2010, 10:10 AM
İlaçların etkisi en az iki uç haftada ortaya çıkar ,o yuzden şu anda ilaç işe yaramadı diye duşunme kısa zamanda olumlu etkisini goreceksin .

Birde olayları fazla kafana takmamaya çalış ,heyecanlanman çok dogal kendini oldugu gibi kabul etmeye çalış ne kadar çok kafana takarsan o derece zorluk çekersin .

Heyecanlanırsan heyecanlan buda senin bir ozelligin ve zamanla geçicektir ,dedigim gibi boş yere kendini bunun için uzme hayatın keyfini çıkarmaya bak .