PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çekingenlik.

Exam05
25-07-2010, 05:19 PM
Merhabalar 94 Doğumlu Bir Lise 2 Öğrencisiyim. Bendede Çekingen bir kişilik bozuluğu var. Liseye başlayana kadar böyle bir sorunum yoktu Eski oturduğumuz semt ve okulum arasında sosyal fark yokdu Herşey gayet iyi gidiyordu ki Yeni bir yere taşınıp Liseye Başlayana kadar.

Oturudum yer :

Çok Kötü bir semtte oturuyorum Kürtçe diye tabir edilen dili konuşanlar mümkün sosyal bir yaşantının olmadığı bir yerdeyiz. Eski oturduğum yerde en azından sinemaya gider arkadaşlarla filan gezerdik Burada böyle birşey yok herkes afedersiniz dağdan inme. Ailem ev sahibi olalım diye buradan ev aldı ve 2 yıldır pişmanlığını yaşıyoruz.

Okuduğum yer :

Sosyetenin içinde Sosyal çevrenin maximum düzeyde olduğu bir yerde okuyorum. Sanki herkes bir çok şey biliyormuşda ben aralarında hiç birşey bilmiyormuş gibi hissediyorum. Ailem asosyal bir aile idi bu nedenle bende böyle yetiştim ama okuduğum çevrede durum böyle değil. istanbulun en iyi liselerinden birinde okuyorum buradaki çevre çok farklı. Adata ev ile okul çevresi arasında uçurum var. Bu uçurumda benim gözümü korkutuyor.

Okulda tabiki takıldığım arkadaş grubum var ama geri planda kalıyorum.Yani şu benim çok iyi arkadaşım dostum diyebilecğim biri yok. Arada Arkadaşlar ile konuşurken ben konuşmaya çekiniyorum sanki yanlış birşeyler söyleyeceğim onlar beni aşağılayacak benden dahada fazla uzaklaşacak gibi geliyor. Örnek vermek gerekirse Bir çoğu marka ve fiyatlarından bahsederken çoğu zaman ben pazara gidip birşeyler alıyorum. Bunlar hep olumsuz örnekler ve beni çekingenliğe iten sebepler. Bu forumda 2. Konumu açıyorum ilk konum yalnızlık ile ilgiliydi Çekinden olduğumdan sağlam ilişkiler kuramıyorum bu beni yalnızlığa itiyor. Boyum Diğer arkadaşlarıma göre kısa ve çoğu zaman dalga konusu oluyorum. Bundan hoşlanmıyorum buda beni arkadaşlarımdan uzaklaştıran sebeplerden biri oluyor. Şuana kadar hiç bir kız arkadaşım olmadı Sevgilim olmadı yani. 2 kişiye teklif etmiştim bu konuda ikisindende olumsuz cevap aldım. Bunun sebeplerini hoşlanmamakdan çok boyuma diğer fiziksel özelliklerime ve insanlar arasında aktif görünmemeye bağlıyorum.
Okuduğum çevreden biri ile sevgili olmak istesem teklif etmeye kalksam sanki rezil olacakmmışım gibi geliyor. Yani Şuana kadar gelirken yaşadığım sosyal yaşam ile okul arasındaki farkdan bir sürü problem doğduğunu düşünüyorum sizce ne yapmalıyım ? Psikoloğa gitmeyi düşünüyorum. Sizin önerinizi bekliyorum

Hydra
25-07-2010, 08:51 PM
yaşadığınız yerle eğitime devam ettiğiniz yer arasındaki sosyal farklılıklar bu fikirlere sahip olmanıza neden olmuş.Anlattığınız durumlar sadece sosyal farklılıklardan kaynaklanan durum gibi gözükmüyor.Fikirleriniz temelde aynı durumda.Sadece sosyal farklılık durumun nüks etmesine neden olmuş.Yani ortam değişikliği sonrasında fikirlerinizi sadece bastırmış olacaksınız fakat sorun devam edecek gibi görünüyor.

Sıkıntının nerede olduğunu tespit etmişsiniz.Dolayısıyla önce uzman görüşü almanızı tavsiye ederim.Bahsettiğiniz durum aşılmayacak bir problem gibi durmuyor.
Saygılar

Exam05
27-07-2010, 08:32 PM
Teşekkürler Öneriniz için bu konuda bi uzman araştırdım ve kendisine ulaşma şansım oldu. Ancak ücret olarak ailem bunu karşılayabilecek maddi durumda değil.

Hydra
27-07-2010, 08:53 PM
Teşekkürler Öneriniz için bu konuda bi uzman araştırdım ve kendisine ulaşma şansım oldu. Ancak ücret olarak ailem bunu karşılayabilecek maddi durumda değil.

Sağlık güvenceniz yok mu?

Exam05
27-07-2010, 11:36 PM
Babam Emekli Var Sağlık güvencemiz.

Hydra
27-07-2010, 11:54 PM
Babam Emekli Var Sağlık güvencemiz.

Sağlık güvenceniz varsa, eğitim ve araştırma hastaneleri, tıp fakültesi hastanelerindeki hekim arkadaşlar ve orada görev yapan olmazsa olmazlarımız yani psikoloklarımız yardımcı olacaktır.Hemde ücret almadan.

melankolik_06
02-08-2010, 05:10 PM
94lü ilkokulda durumun nasıldı.bu lanet çekingenlik bi anda başlamaz.ilkokulda hiç ezildin mi?