Orijinalini görmek için tıklayınız : İlaçlarınıza önem verin Volume 1 Aspirin
Hydra
24-07-2010, 06:38 PM
Evet ilaçlardan korkmayın.Bazen hiç düşünmediğiniz anda ilaçlar sizde muhteşem etkiler yaratabilir.
Aspirin;
Bu küçük beyaz hapın kalp üzerinde son derece güçlü bir etkisi olduğunu kim tahmin eder ki?Ama aspirin kardiyovasküler hastalıkları engellediği yönündeki kanıtlar giderek artıyor.Örneğin çok titiz yürütülmüş bir araştırma,düzenli olarak aspirin kullanmanın kalp krizi olasılığını yüzde 44 düşürdüğü gösterdi.Bunu çeşitli şekillerde gerçekleştiği düşünülüyor;örneğin pıhtıların daha az yapışkan hale gelmesi ve damarlardaki iltihapların azalması bunlardan sadece ikisi.Ama aspirinin önemli bir yan etkisi mide üzerinde olabilir;asitli bir ilaç olduğundan koruyucu tabakayı rahatsız edebilir.Ayrıca,pıhtılaşmayı engellediği için mide ülseri rahatsızlığı olanlarda daha fazla kanamaya yol açabilir.Hapı kullanmadan önceve kullandıktan sonra yarımşar bardak ılık su içererk bu yan etkiyi azaltabilirsiniz.Ama kalp rahatsızlıkları konusunda son derece yararlı olduğundan otuz beş yaşının üzerindeki erkekler kırk yaşının üzerinde ki kadınlar,bütün hayatları boyunca günde yarım yetişkin aspirini ( ya da 162 mg) kullanmayı alışkanlık haline getirilmelidir.(tam olarak faydanın görülmesi için üç yıl bu alışkanlığın devam etmesi gerekir.)Günde bir aspirin elli beş yaşındaki ortalama bir kişiyi 2,3 yaş gençleştirir.
broken
26-07-2010, 03:15 PM
evet salisatların gücü =D söğüt kabuğundan keşfedilen bir maddenin dünyanın gelmiş geçmiş en çok satan ilacı olacağı kimin aklına gelirdi =D
Hydra
26-07-2010, 03:30 PM
Bunları yazınca diyorum ki '' ben nasıl bulamam ''.Acayip kıskanıyorum :)
broken
26-07-2010, 03:34 PM
Bunları yazınca diyorum ki '' ben nasıl bulamam ''.Acayip kıskanıyorum :)
sen de başka şeyler bulursun ;D
Hydra
27-07-2010, 12:57 AM
Bulurum :)
Geçici
15-06-2012, 09:23 AM
spor yapanlar kullanmamalı ödem oluşma riskini çok arttırmakta
Kimene
15-06-2012, 02:51 PM
Kan inceltici ozelliginden dolayi,kalp ve damar sagligi icin evet cok iyi bir ilac.Fakat tam bir migde du$mani:)
goffee 2
15-06-2012, 09:31 PM
Evet ilaçlardan korkmayın.Bazen hiç düşünmediğiniz anda ilaçlar sizde muhteşem etkiler yaratabilir.
Aspirin;
Bu küçük beyaz hapın kalp üzerinde son derece güçlü bir etkisi olduğunu kim tahmin eder ki?Ama aspirin kardiyovasküler hastalıkları engellediği yönündeki kanıtlar giderek artıyor.Örneğin çok titiz yürütülmüş bir araştırma,düzenli olarak aspirin kullanmanın kalp krizi olasılığını yüzde 44 düşürdüğü gösterdi.Bunu çeşitli şekillerde gerçekleştiği düşünülüyor;örneğin pıhtıların daha az yapışkan hale gelmesi ve damarlardaki iltihapların azalması bunlardan sadece ikisi.Ama aspirinin önemli bir yan etkisi mide üzerinde olabilir;asitli bir ilaç olduğundan koruyucu tabakayı rahatsız edebilir.Ayrıca,pıhtılaşmayı engellediği için mide ülseri rahatsızlığı olanlarda daha fazla kanamaya yol açabilir.Hapı kullanmadan önceve kullandıktan sonra yarımşar bardak ılık su içererk bu yan etkiyi azaltabilirsiniz.Ama kalp rahatsızlıkları konusunda son derece yararlı olduğundan otuz beş yaşının üzerindeki erkekler kırk yaşının üzerinde ki kadınlar,bütün hayatları boyunca günde yarım yetişkin aspirini ( ya da 162 mg) kullanmayı alışkanlık haline getirilmelidir.(tam olarak faydanın görülmesi için üç yıl bu alışkanlığın devam etmesi gerekir.)Günde bir aspirin elli beş yaşındaki ortalama bir kişiyi 2,3 yaş gençleştirir.
Bir yakınımız bunu uygulayıp mide kanaması geçirdi aspirin yüzünden.
Aspirinin iyi olabilecegini bende duydum gerçekten de iyi olabilir.
Ama bir uzmanla görüşmeden kullanılmamasını öneriyorum.
atacannn
15-06-2012, 09:48 PM
Opsss! Ben önem veriyorum :D
belgin
15-06-2012, 10:09 PM
Grip, su çiçeği vb virüs kaynaklı hastalıklarda 16 yaşından küçük çocuklarda aspirin kullanımı reye sendromu denen bir hastalığa yol açabilir ve bu hastalık erken teşhis edilemezse %90 ölümle sonuçlanır.
Genel olarak:
Reye sendromu 1963 lü yıllarda ortaya konmuş bir tür hastalıktır. 2-16 yaş arasındaki çocukları etkileyebilen reye hastalığı; ateşli bir viral (virüslerin neden olduğu grip, kızamık, suçiçeği vb) hastalıktasn sonra ortaya çıkmaktadır. Nasıl ortaya çıktığı hala bilinmeyen reye sendromu ölümcül bir hastalıktır.
Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, yaptığı açıklamada "Reye Sendromu"na ilişkin bilgi verdi. Prof. Dr. Rasim Küçükusta şunları söyledi:
"Reye Sendromu, grip olan 16 yaşından küçük çocuklara aspirin verildiğinde ortaya çıkan ve vücudun birçok organını ilgilendiren, ama esas olarak karaciğerde yağ birikimi ve beyin içi basınçta aşırı yükselmeye yol açan ölüm ihtimali yüksek olan bir hastalıktır. Hastalığın kesin nedeni tam olarak bilinmemekle beraber, grip, soğuk algınlığı ya da suçiçeği gibi viral enfeksiyonlar nedeniyle aspirin kullanan çocuklarda ve gençlerde risk çok yüksektir. Bir araştırmada Reye Sendromu olan çocukların yüzde 90'ının aspirin almış oldukları belirlenmiştir."
Reye Sendromunun Belirtileri:
İlk etapta oldukca zor tespit edilen reye sendromu; Ancak detaylı bir tetkik ile kolaylıkla anlaşılabilmektedir. kanda yükselen amonyak ve asit oranı, düşük şeker, karaciğerde yağlanma ve beyin şişmesi bu hastalığın belirtilerindendir.
Reye Hastalığının Etkileri:
Reye hastası kişi derin bir dalgınlık, uyuklama hali ve bilinç kaybı yaşar. Bunun yanında bütün vücut kaslarında istek dışı ritmik kasılmalar da görülebilir. Reye sendromunun ilerleyen etkilerinde solunum güçlüğü ve solunum durmasına bağlı olarak ölüm meydana gelir.
alinti